За Дайкин ли става въпрос? Гледам, че са произведени в Полша и са близо 2 пъти по-скъпи от други подобни. Струва ли тая разлика в цените?
За Дайкин ли става въпрос? Гледам, че са произведени в Полша и са близо 2 пъти по-скъпи от други подобни. Струва ли тая разлика в цените?
Т.е. няма смисъл да се дават общо 6-7000 лева повече за Дайкин, който не е произведен в Япония, които я избия, я не, след 30 години примерно?
Аз лично не виждам смисъл. Както и от инфото което сте дали относно помещения и т.н.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Пари от скъп климатик не се избиват. Това не е като да сложиш газ на V8.
А може ли да препоръчате към какво да се насоча? Mitsubishi, Toshiba, Sanyo, или нещо друго?
И ако може конкретен модел, ще съм благодарен.
Да добавя, че по-важно ми е отоплението, а не охлаждането.
Както казах, не разбирам. Какви са предимствата на 2 пъти по-скъпите климатици?
P.S. Имам V8 4.4 на газ. Така я купух. Бяха й монтирали газова преди месец. В началото исках да я махам, защото и аз мислех така, но след 50 000 км. смея да твърдя, че няма такъв кеф :D
Съветвам Ви да се доверите на фирма която да Ви консултира на място в жилището Ви и заедно да изберете оптимални варианти.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ясно, че това е добър вариант, но в София има доста некоректни фирми и не мога изцяло да им се доверя.
Затова и питам, да получа някакви насоки. От опита ми с фирми, майстори и т.н. съм научил, че клиентът е винаги прецакан
Определено най добре е да се извърши оглед и след това да се вземе решение относно нуждите на апартамента. Но като цяло, можеш да погледнеш следните модели и марки.
За спалните:
Mitsubishi Heavy Industries 25 ZMX-S
Mitsubishi Electric 25 FH
Toshiba Daiseikai 10 (8series, 6, 6.5, 5 ако има още)
Gree U crown 9
Daikin Bluevolution, Emura
За хола много добре би ти паснала една Fujitsu Nocria 14, или някоя машина внесена от Япония. Разбирай предназначена за техния пазар - там лошо няма. Примерно, Toshiba 406 SDR, GDR. Цена около ~3600лв
Успех!
В една от темите - „Toshiba Super Daisekai 8 -Въпроси“ са изложени няколко проблеми при работа на машината, като шумни клапи, „успиване“ при външна температура приблизително градус два около нулата . Като евентуално решение в същата тема се предлага монтаж на вътрешното тяло на по-голямо разстояние от тавана ! На мен ми предстои следващата седмица да монтирам климатик в стаята на детето и все още не съм направил избор . Двоумя се между MITSUBISHI Heavy SRK25ZMX-S/SRC25ZMX-S и TOSHIBA RAS-10G2KVP-E/RAS-10G2AVP-E Daiseikai 8.
Ако някой ги има и двата модела нека сподели мнение. Както писах и по горе . За спална 12 кв. м , изолация , добра дограма, южна стая. През нощта затворена врата през деня не . Дано не съм Ви отегчил но при фирмите отговорът е :….каквото си избереш . Без подробности .
Тошибата.
Има плазма филтър.
За през нощта и да се "успи" няма да трябва температура повече от 19-20+ градуса.
През деня врата е отворена и няма да се успива ...
Здравейте на всички във форума.
Най накрая се реших да сменя стария климатик Хитачи 14eh1,поради много дългия му и безмислен дефрост(25мин,на всеки 40 мин работа) и невъзможност да стопли
помещението при по ниски температури(-5,-10).Ще помоля за съвет преди избора на новия.
Характеристиките на помещението са следните:
1.жилищно
2.главно ще се ползва за отопление
3.20кв.м височина 2,55м ,като мисля да оставям вратата към коридора,който ще се топли и от още един климатик в другата стая.
4.помещението е хол с витрина от алуминиева дограма,която води до остъклена тераса с пвц(ще се топли само холът).
5.изложението е север/запад ,като рядко влиза слънце зимата.
6.етажа е първи
7.региона е Силистра
8.желаната температура е 24,25 градуса
9.северната стена и тавана са изолирани
Насочил съм се към:
Fujitsu General ASHG12LUCA
PANASONIC CS-E12QKEW/CU-E12QKE
Кой климатик ще ме стопли и кой дефроства по рядко,защото старото Хитачи ме разсипа с ненужни дефрости.
Сумата,която мога да отделя е около 1600лв.
Надявам се и вие да предложите някой климатик и ако може да ме насочите към добра фирма в Силистра
Добре си се насочил към Фуджитсуто, отнасяй го веднага!
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане и за отопление най-вече
3. Каква е:25 квадрата
а) квадратурата и кубатурата на помещението;63куб
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен стъклопакет)в) квадратура на прозорците - 6кв
г) изложението на помещението югоизтокд) етаж на помещението в сградата, особености 4 от 6е) какво е предназначението на помещението- хол с кухня) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение- апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Пловдив
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? 22 на 26максимум
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? НЕ
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? кухненси електро уреди
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. 2500лв
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Спрял съм се на три модела вие ще кажете дали са подходящи или не!
- DAIKIN FTXM35M
- Mitsubishi MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE
- Toshiba RAS-13G2KVP-E/RAS-13G2AVP-E Super Daiseikai 8
Този пост е редактиран от popaay; 16-08-16 в 22:03.
Първия като че ли идва малко слаб. От другите два което по ти харесва. Ще се справят безпроблемно.