Това, че може и да идва малко по-голям предполагам не е проблем за режима на работа и за сметката на тока?
Аз си го обяснявам, че ще има повече запас и примерно нямам да работи ман100%, а на 70-80% съответно, дори да гори малко повече ток в сравнение с някоя 14-ка или 16-ка ще се изравни с тях поради по-малки процент натоварване сравнен с тях.
За коридора е най-добре поз.3, но още по-добре ще му е ако има втори климатик в кухнята срещу вратата и като я отвориш да топли коридора. За стаята аз бих го сложил на поз.2 и легло срещу вратата. Климатиците правят течение на отопление може да ти е неприятно, а на охлаждане няма да го изтраеш ако духа към тебе.
Спрях се на фуджицуто 12Luca, но нещо не ми хареса монтажа, нито извадиха вакуум помпа, нито манометър. Да..... Монтажниците.... Кажете това за притеснение ли е :-(
Sent from my E2303 using SetCombG Forums mobile app
Кръстиш се, това е! Кои са тия хубавци, ако не е тайна?
Аз съм на мнение че такива фирми трябва да ги отрежат вносителите.Ние нямаме нито един монтаж без вакумиране и тест 15мин.
Убеден съм че климатика без вакумиране не работи на 100% от проектираната мощност. Все едно да разредиш бензина в колата с дизел пак работи и върви но не както трябва.
Интерклима Пазарджик, на въпроса, нямат ли вакуум помпа, ми отговориха, че през преходните сезони се вакуумирало, сега през лятото не
Аз преди товабях разгледал книжката на стария ми климатик, та там имаше 10точки които трябва да се направят. Но все пак с този въздух в системата..... Какво ще се случи
Като гледам в фейса им нямат нито една снимка на монтаж явно не се гордеят с работата си а и мидея е най отгоре в листата им.
Много е прав Велев, но вносителите явно си гонят продажба на всяка цена и дори да отидеш ще ти продадат климатик.
Ами знам ли, то,няма голям избор тук. Но дано работи техниката, въпреки българската некадърност.... Ще ме е яд да се повреди. Е все пак има гаранционна карта, но защо трябва да си създаваш беля на главата. Свърши си работата съвестно, за да те потърсят пак. Друго интересно е че всяка година трябвало да ги викам на профилактика. Това не го пише в гаранционната карта. Щели да ми свалят телата и да ги чистят . При този монтаж, си викам бая ще почакат.
Бях се зарекъл да не влизат майстори вкъщи, тези след плочкаджиите са вторите... Втори път греша....