Днес купих тошиба сузуми 13 за 1400 лева с монтажа.Колебаех се между тошибата и фуджицу лука 12,който беше 1500 лева.Дано съм направил правилния избор.
Днес купих тошиба сузуми 13 за 1400 лева с монтажа.Колебаех се между тошибата и фуджицу лука 12,който беше 1500 лева.Дано съм направил правилния избор.
Ето схемата на апартамента изложението е южно цялостно и има остъклена тераса
Сигурно имаш много ниски топлозагуби - отвсякъде си изолиран. До сега с какво е отопляван този апартамент?
Може да погледнеш и Мицубиши SRK35ZM-S, който също е хубав климатик, само че няма йонизация за освежаване на въздуха като Етереата на Панасоник.
Момци,
Реших, дето ще се притеснявам постоянно и ще го мисля, да дам още някоя пара и да спя спокойно, пари се изкарват, за по-големи глупости съм ги давал. Все така става
Кажете за 2400 лв с монтаж какво да взема?
Тук вече влиза Fujitsu, Gree U-Crown и други.
Дори изниква дилемата дали да е яка и по-скъпа 18-ка или някоя 21-22-ка, но те пък ще правят течение, май..
Помещението е 30 квадрата, с между 3.5 kw и 4 kw топлинни загуби, сметнато.
важното е да топли и да има топла струя.
Подкрепям идеята на Jack за ZM-S, която е много по-комфортна машина.
feikot, ако вътрешното го сложиш на срещуположната стена, над вратата на терасата и да духа към кухнята, няма ли да е по добре. Към кухнята стена ли е или прозорци с врата?
- - - - - - - - - -
...ако е нещо като бар плот, така е екстра.
Стеничка е,8 см гипсово блокче (бащата на итонга,мисля че епк се води блока,отвън панел вътре тия блокчета) но има и колона и за това не я махнах. А тоя надпис климатик който е извън схемата е някаква грешка,с червено е ктдето мисля да е. А за др марки и модели не мисля,защото този е на върха на бюджета и ще е на изплащане,а фуджака и панасоника са с 0% лихва и за това тях гледам,jack,без да включвам нищо,само като беше минус 20 пусках радиатор,в тоя апартамент си гледах разсадите домати и си държеше 12-15 градуса само от съседи и слънце
Feikot за монтажа Миланов е прав. Можеш ли да сложиш външното или в терасата или на парапета на терасата, ако е тухлен? Така ще можеш да вържеш конденза към улука на терасата. Вътрешното над вратата към терасата или на стената между хола и спалнята. Смисъла е да подухва и към кухнята.
Този пост е редактиран от kokovox; 06-09-16 в 00:35.
Николай, за тази квадратура, която и 18ка да сложиш трябва да смогва. Тошиба, Митсубиши Хеви и Фуджитсу топлят.
Здравейте, преди 6 месецас помощ от форума се сдобих с климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM съм изключително доволен. Сега предстои покупка на климатик за друго помещение за което разчитам отново на помощ от форума.
Ето и данни за помещението:
1. За какъв вид помещение- жилищно
2. За охлаждане и за отопление
3. Каква е:
а) квадратура- 12м2 и кубатура- 30м3
б) вида на дограмата- ПВЦ, двоен стъклопакет, стъкло 4сезона
в) квадратура на прозорците- 2,25м3
г) изложението на помещението- ЮГ
д) етаж на помещението-среден 6ет. От 8
е) какво е предназначението на помещението- кухня с трапезария с усвоена тераса.
ж) апартамент- панел
4. В коя част на България- Варна
5. желана температура за поддържане лято/зима- 25гр.
6. изолация на външната стена(усвоената от терасата) фибран 2см. С минерална мазилка на пода на усвоената тераса няма изолация от долу е открито, тераса на съседа.
7. Има ли електрически уреди в помещението- микровълнова,ел.готварска печка (ползва се рядко), хладилник.
8. Каква сума- до 1000лв. макс. с монтаж
9. до каква външна температура- зимата -10;-15/лятото +30;+35гр.
10. Ако имате възможност качете схема на помещението- няма схема, две помещения свързани с Г-образен коридор 6м3. В дното монтиран Mitsubishi Heavy SRK35ZM-S/SRC35ZM-S PREMIUM . В другото което съм описал ще се монтира новия климатик. Искам с двата климатика да климатика да отоплявам цялото жилище: Хол 18м2/коридор 6м2/кухня 12м2. За сега съм гледал някой модели на Gree, като бюджет се побирам, също така не изключвам и машини втора ръка. Помагайте с предложения.
С този бюджет няма много избор за нов. Като искате да климатизирете и коридора ще трябва да е 12/35ца. Дайкин 35ftxb или Гри 12 Cosy. Ако имате възможност за същия като в хола но 25ца за кухнята най-вероятно най-доволен ще останете.
Мдаа, Нокрия 14-ка, за 1000 лв. направо ще заспи в 12 кв.м.