Вземи си модела VE перфектен е,иначе VEHZ е много мощен,разгледай и на Дайкин моделите профешанъл и другите след него М и G серии. Изборай между марките Мицубиши Електрик,Фуджитсу и Дайкин ако искаш хубава машина с добър сервиз.
Вземи си модела VE перфектен е,иначе VEHZ е много мощен,разгледай и на Дайкин моделите профешанъл и другите след него М и G серии. Изборай между марките Мицубиши Електрик,Фуджитсу и Дайкин ако искаш хубава машина с добър сервиз.
Да благодаря ви. Доста изчетох и най-вероятно ще се спра на някое от предложенията.
10-ка или 13-ка? Под 1500 без монтаж май няма 13-ки.
1473351471334-52387695.jpg
Навсякъде го гледах на 1650 лева с монтаж,докато не го видях извън кашоните и аз мислех,че може да се пробват да ми пробутат мирай или авант.
Здравейте отново,днес ходих да купувам препоръчаният от вас fujitsu 12luca,но продавачът в магазина ме разубеди,като ми предложи Toshiba RAS-B13N3KV2-E / RAS-13N3AV2-E - NEW Suzumi+ като ми обясни какви филтри имал ,че бил по мощен,5 години гаранция и т.н.Аз естествено не купих нищо и се прибрах да искам съвет от вас.
По назад в темета съм описал помещението, в което ще се ползва,главно за отопление.Ще съм благодарен на всяко мнение.
Като цена как са? Тошибата по скъпа ли е? Впрочем това е старото Сузуми, а филтрите му са съвсем обикновени - същите като на Фуджитсу-то.
Единственото което радва е 5 годишната гаранция, но е добре да разучиш дали след 2рата година нямаш годишни задължителни посещения от екипа на фирмата, а те са платени! При отрицателни температури, Лука-та запазва по добро топлоотдаване. Търговеца нещо те е послъгал...
Цената на Тошибата е 1650 с монтажа,а Фуджика е 1519 без монтаж.
Тошибата е с едноредов топлообменик вън и рязко губи мощност още при полужителни температури, а Фуджика 2-редов и запазва доста повече мощност.Щом ще е главно за отопление няма какво да се чудиш Фуджика,като разход харчат еднакво.Фуджика при профилактика се разглобява и почиства по-детаелно при което се измива по-добре.
За 15 кв.м. спалня 9 или 12 Gree Change да взема?
Бях с намерение да взема 9-ка, но продавача ме убеждава, че 12-ката е по-подходящата за това помещение.
Има ли разлика между 9-ката и 12-ката като топлообменник и размери на външното и вътрешното тяло?
Ако се презастраховам с 12-ка какви са негативните последици?
В спалнята не се подържат високи температури като във всекидневна. Ако спиш при 24-25гр взимай 12-ка, ако спиш при 20-21 и 9-ка ще свърши работа.
Негативни последици от 12-ка е евентуално работа в ОН-ОФФ режим, зависи и от изолацията ти.
Здравейте,
Тъй като един приятел ме помоли да питам за вариант за климатик, ще ви попитам вас. Помещението е 20 кв хол, където ще се спи. Има изолация и още един климатик Фуджицу, не знам какъв модел в другата стая. Апартамента е двустайна панелка. Бихте ли препоръчали модел до 1500 с монтажа, който да е читав и да може да разчиташ на него. За дограмата мисля, че се разбира, че има.
Този пост е редактиран от avenger; 09-09-16 в 09:44.
Това сигурно ли е, че Тошиба Сузуми 13ка е с едноредов топлообменник?
Мисля, че няколко страници назад Aleksandars показа снимки на такова външно тяло, където ясно се вижда че топлообменника не е само отзад, но не се вижда колко редов е.
Aleksandars, моля потвърди дали е с едноредов или с двуредов.
Този пост е редактиран от avenger; 09-09-16 в 16:36.