То и моята 12ка запазва повече мощност от Дайсейкай 5 16ка.
Това според теб означава ли, че Тошибата е калпава?
Някъде до сега в постовете си да съм назовал нещо "калпаво" ? Предлагам Ви да не сваляме гарда с излишни заяждания.
Благодаря Ви за споделеното мнение за мястото на стенна машина в спалнята.
Очаквам и други съфорумци , които се топлят с клими в спалнята да споделят с какви машини са и дали са доволни, както и мнението им за място на монтаж на вътр. тяло по приложената от мен скица от поста ми № 2878 в края на стр 192.
Благодаря и лек ден на всички!
Този пост е редактиран от goshe; 21-10-16 в 15:05. Причина: изпуснат номер на пост
Ако желаеш нещо доказало се във времето, заложи на Хеви, но по скъпия вариант -ZMX-S
Стенна веялка, подова духалка, шегичка де
Ами аз затова писах по-нагоре, че се оплетох като пате в кълчища. Четох, четох за подови и тръгнах с шорт листата по няколко фирми - око да види де Та там с думи сладки взеха да ме омайват как стенен на подходящо място бла, бла... даже единия консултант спял с малко бебе - поз 3 на схемата(вътр.тяло, не бебето
За подовите:
Тошибата имал режим само долу за топлото - било предимство,
Дайкин и фуджито - само отгоре или отгоре и отдолу - и то било предимство...
Та би ли бил по-конкретен за модел и марка, ако си с подов в спалня
Та затова за н-ти път пак ще напиша, моля ако се топлите с клими в спалня, кажете какви са и доволни ли сте и за място на скицата ми от пост№2878 в края на 192стр
Резултат до сега - KI YOOU препоръчва - стенен на поз 3, ZMX-S на Мицу Хеви, ама скромничи и не казва той ли има такава или ...
Към goshe,
Отиваш във фирмата, която си си харесал и от където ще купуваш климатика и казваш какво искаш, даже им го написваш:
-искам климатик за спалня 12-14кв.м. за отопление
-искам да не вее, да е с топла и нежна струя
-искам да не пука и припуква, та ако се изнервя някой ден да не ми влиза в главата
-искам да не се форсира турбината за да не се налага да увеличавам звука на телевизора
-все ми е тая дали ще вкл/изкл или ще работи постоянно, искам да не се разбира, че работи
Да ти предложат 1-2-3 варианта, ама и да гарантират за това което искаш.
/ако не искаш нещо от горните го задраскваш, ако искаш нещо друго го добавяш/
А аз да попитам - защо ти е климатик за спалня? Ако ще се охлаждаш лятото с него има смисъл, но за греене, не виждам много. Един конвектор, който ще работи предимно само на нощна с електронно управление според мен е идеалният вариант.
Всичко зависи от топлозагубите на стаята и от това каква е възможността на човек да плаща за отопление. За един 100-150лв. са тавана. За някои може и 500-800лв. да не са проблем.
Аз точно за икономията разсъждавам. Ако приемем че средно климатикът ще е 1000 лв. по-скъп от конвектора и този климатик има 10 години живот излиза, че на година (на зима) трябва да икономисва повече от 100 лв. ток. Като се вземе в предвид, че и двата уреда ще работят предимно на нощта тогава икономията на климатика намалява.
Честно казано не съм си играл да го смятам много - може и да е малко по-икономично с климатика, но да не забравяме, че конвекторът не се влияе от външната температура и комфорта е по-добър като цяло.
Ти ако ползваш конвектора, така както климатика, само на месец ще имаш над 300 лв. за ток. А на сезон?
Май алуминиевото вътрешно тяло не пука или греша?
Здравейте,
бихте ли ме насочили към коректна фирма във Варна която предлага климатиците мицубиши хеви?
Не е чак толкова. Миналата зима си взех конвектор 2 kw с електронно управление. Вечер малко преди да си легна го пускам на 26 градуса и така работи докато се събудя и го изключва. Температурата я поддържа много точно - като се будя стайният термометър показва 25.4 - 26. Най-високата ми сметка за ток за цялата зима беше 180 лв, докато предишната година най-високата ми сметка беше 120 лв. По тази логика в най-големите студове конвекторът е изхарчил 60 лв. повече от старият ми конвектор, който беше 700 W, но и не го надувах чак толкова топло да прави. Просто миналата зима реших, че искам да спя само с чаршаф без юрган, както правя през лятото.
Само да кажа, че спалнята ми е 12 кв.м. с една външна стена с изолация, но дограмата ми е старо PVC от което духа по малко.