Ама ти говориш за спалнята. Там само се спи. А ако махнеш климатика и минеш и в хола на конвектор? Като цяло не мога да си представя, как ще има климатик в хола и нощем ще е набичен на макс, за да може в спалнята да спиш, както лятото, без одеало?
Ама ти говориш за спалнята. Там само се спи. А ако махнеш климатика и минеш и в хола на конвектор? Като цяло не мога да си представя, как ще има климатик в хола и нощем ще е набичен на макс, за да може в спалнята да спиш, както лятото, без одеало?
Да за спалнята говоря. Човекът нали питаше за климатик за спалня и аз за това писах.
И аз не мога да си представя без климатик как мога да сгрея хола и останалото, но предишните обитатели на апартамента ми са се греели само с 2-та 700 W конвектора, които имам в хола. Сигурно са моржували...
Но не спя без одеало, а с чаршаф и по боксерки. В същото време жената спи до мен с пижама и юрган, защото било зима и не мога да я отуча. Обяснявам и, че когато имаме печка няма значение дали е лято или зима
За спалня е оправдано, особено ако е малка. Там климатик не се вписва. Но има нещо друго, включвайки конвектор преди лягане, той бързо обръща въздуха, но лягаш в студено легло.
Прав си - аз за това оставям отворена вратата на спалнята, за да се грее от климатика в хола и така температурата в нея е около 21-22 градуса преди да пусна конвектора.
Не излиза твоята сметка да топлиш всичко с 1 климатик но ще се усетиш като стегне истинска зима .. така 2-3 седмици под -10 .. а това вечер да пускаш в спалнята .. не знам .. при -20 преди време едната стая която тогава не я ползвахме прозорците се бяха заледили отвътре ,познай ако пусна някакъв конвектор вечерта на сутринта дали ще е над 15° в стаята .. ако искаш комфорт - климатик във всяка стая ,всички на еднакви градуси колкото ти е комфортно и всички врати разтворени навсякъде еднакво топло и си ходиш по тениска или тънка блузка аз примерно така се отоплявам тока ми зимата е 150-200 лв икономии не правя климатиците не се изключват никога ..
Казал си го точно, ясно и кратко. Който иска да чете.....
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Явно при теб е по-студено. Аз нямам особени проблеми, когато дойдат големите студове. Само FH35-цата започва да не смогва с желаните от мен 26 градуса, ами пада на 25 в стаята, но до там. В спалнята имах проблем с 700 ватовия конвектор - с него не успявах да поддържам 26 градуса като стана бая студено и за това си купих 2 kw, който пък според мен има много запас и се справя прекрасно. Икономия и аз не гоня, а искам да ми е топло. Дори когато стане много студено и климатикът леко клекне на 25 градуса пускам двата конвектора, които имам в хола, но и те са само по 700 вата. Все пак апартаментът ми е малък - само хол, бокс, спалня, коридор и баня. Ако бях в 3-стаен сигурно нямаше да се справя само с 1 климатик, но за момента нямам ядове. А и мисля да ъпгрейдна 35-цата с една 63-ка пък да видим и тогава ли няма да държи 26-те градуса.
Ще ги държи с цената на шум и течение ,все пак и комфорта е важен
Здравейте,
Тъй като не разбирам от климатици, а веднъж вече попитах /стр. 189/, но не получих отговор - питам отново .
При условията описани по-горе, как би се справил моделът U-crown 18 на Gree?
Кой от двата климатика е по-добрия вариант? /nocria 14 или u-crown 18/
И като цяло има ли по-добър вариант от гореспоменатите климатици? //нещо топлещо с по-ниска консумация
GF ASHG18LFC
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
В какво като квадратура помещение смяташ да монтираш тази 63ка?
Имам чувството, че правиш по голяма грешка. Няма нужда да откриваш топлата вода - във всяка стая климатик, всичко останало е някакъв вид компромис.
Колега, ако имаш възможност бодвай една Нокрия!
Не е това, за него си приготви още 1200лв отгоре. Препоръката на Сашо е оптималния избор като цена/качество. Ако имаш добра изолация и хубава дограма Нокрията е точния избор.
Здравейте.идва зима и ще трябва да купувам климатик.
Ще съм много благодарен за всяка помощ при избора му.
1. Зa ĸaĸъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa - тъpгoвcĸo, жилищнo, oфиc, мaгaзин и т.н?
Жилищно помещение.
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe-oxлaждaнe и oтoплeниe) щe ce пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
За отопление основно,естествено че и лятото за охлаждане.
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo
14 кв.м и 35 куб.
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
Дограмата е PVC Thyssen, двоен стъклопакет
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
2,6
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo;₉
Северно
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
5 етаж панелка
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
Помещението е мултифункционално-хол с трансф.диван и нощем е спалня
ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
Апартамент панелка
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa?
София,Люлин
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
Зима 20,лято 25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
Няма.вътр.стая е
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
Има осн.уреди-тв,компютър.няма радиатори
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop.
1000-1200 с монтажа
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
Основно на него ще разчитам за отопление.
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Вляво са секция и гардероб,в долния десен ъгъл е ъглов диван,над прозореца няма място за вътр.тяло и евентуално му място е черв.правоъгълник. Отделно ако може и нисък шум а за екстри като йонизатор,антибактериаен и против прах ако има ще е добре.има ли смисъл да изчакам с покупката-черни петъци и др.предстоящи намаления?
Благодаря за съветите предварително.
Ако Нокрията можеш да я намериш налична, вземай без да се замисляш.
Шест киловата отдадена мощност на номинал при 1,35 кВт консумация за Нокрията.
18-ката на Грии е с малко по-висока консумация и с по-ниска отдавана мощност 1,42кВт консумация и 5,275 кВт отдавана топлина.