Детето с проходилката и подовият климатик не ми звучат добре. Знам ли....
Детето с проходилката и подовият климатик не ми звучат добре. Знам ли....
Здравейте!
В момента сме в процен на избор на два климатика, еидн за стята в кото ще спим и един за хола. Ние не сме много на ясно какви климатици са най-подходящи за помещенията, които искаме да отопляваме/охлаждаме и затова се обръщам към вас за помощ. Обмисляме закопуването на два климатика от този FUJITSU GENERAL ASHG12LLCA и за двете стаи. Интересувам се дали според вас този модел е подходящ за тези две помещения? И съшо така ако имате някакви предложения за негов заместник, който според вас е по-подходящ.
СПАЛНЯ
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, ЖИЛИЩНО, офис, магазин и т.н? => ЖИЛИЩНО
2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се ползва климатизатора? => ЦЯЛО СЕЗОННО ПОЛЗВАНЕ-ОХЛАЖДАНЕ И ОТОПЛЕНИЕ
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; => 13 КВ.М. / 35 КУБ.М.
б) вида на дограмата и стъклопакета (ДЪРВЕН/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); => ДЪРВЕНА ДОГРАМА
в) квадратура на прозорците; => 3,7 КВ.М.
г) изложението на помещението; => ЮГОИЗТОК
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? => ВТОРИ/ПОСЛЕДЕН/ ЕТАЖ НА КЪЩА
е) какво е предназначението на помещението- хол, СПАЛНЯ, детска, всекидневна и т.н; => СПАЛНЯ
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? => КЪЩА
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? => ГР.ОПАКА, ОБЛ.ТЪРГОВИЩЕ
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? => 22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? => НЯМА ИЗОЛАЦИЯ
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? => ТЕЛЕВИЗОР И КОМПЮТЪР
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. => 1000
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? => ОТ -15 ДО +35
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
ХОЛ
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, ЖИЛИЩНО, офис, магазин и т.н? => ЖИЛИЩНО
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (ЦЯЛО СЕЗОННО ПОЛЗВАНЕ-ОХЛАЖДАНЕ И ОТОПЛЕНИЕ) ще се ползва климатизатора? => ЦЯЛО СЕЗОННО ПОЛЗВАНЕ-ОХЛАЖДАНЕ И ОТОПЛЕНИЕ
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; => 20 КВ.М. / 54 КУБ.М.
б) вида на дограмата и стъклопакета (ДЪРВЕН/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); => ДЪРВЕНА ДОГРАМА
в) квадратура на прозорците; => 3,8 КВ.М.
г) изложението на помещението; => СЕВЕРОИЗТОК
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? => ВТОРИ/ПОСЛЕДЕН/ ЕТАЖ НА КЪЩА
е) какво е предназначението на помещението- ХОЛ, спалня, детска, всекидневна и т.н; => ХОЛ
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? => КЪЩА
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? => ГР.ОПАКА, ОБЛ.ТЪРГОВИЩЕ
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? => 22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? => НЯМА ИЗОЛАЦИЯ
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?=> ТЕЛЕВИЗОР И КОМПЮТЪР С МОНИТОР И ЛАПТОП
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. => 1000
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? => ОТ -15 ДО +35
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Благодаря предварително!
Eee ако дете с проходилка можеш го опази от фурната ,остри ръбове, да не падне от диван или легло, то тогава можеш го опази и да не слага разни работи в климатика. На такава възраст не се оставят без наблюдение. Пък за пъхането останалото си е възпитание - като не обясняваш - пъха, като обясниш, караш се , правиш забележка - ще пъхне един път... То на тоя принцип и в кола да не го возят..
IPetrov87, с какво са отпоплявани до сега тези две стаи?
Една решетка за камина би опазила подовото тяло.
kokovox - То и тези за Японския пазар пак се правят в Китай Сигурно за това Фуджитсу нямат продажби в Япония(по добре оригинален Китаийски от Японски произведен в Китай
Този пост е редактиран от bobbyap; 24-10-16 в 01:37.
nqkoi предполагам, че си от Варна(даваш линкове към варненски фирми). Мисля ,че и трите климатика ще ти свършат работа.
FVXS-F мисля ,че е от 2005г., така че за 11 години може да се срещнат мнения от едната до другата крайност.
П.П. Досега съм открил един недостатък, че в режим "standby" има консумация от 15W.
Този пост е редактиран от emil vasilev; 24-10-16 в 09:42.