Колегата biro беше казвал,че новите подови на Дайкин не духат като са в -off.Вчера си играх с един такъв нов и наистина спира вентилатора.За високостенни инвертори май няма да намериш,те спират вента само при дефрост.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Колегата biro беше казвал,че новите подови на Дайкин не духат като са в -off.Вчера си играх с един такъв нов и наистина спира вентилатора.За високостенни инвертори май няма да намериш,те спират вента само при дефрост.
Sent from my" Xperia M4 Aqua"
Няма такова, което да не "духа". Иваче, няма да може да мери стайната температура.
Визирах Миланов, не Вас.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Обясни на другите как трябва да работи на отопление подов климатик не на Миланов, като спре компресора да върти ли турбината или да не върти.
- - - - - - - - - -
...забравих и с най-добри пожелания.
- - - - - - - - - -
На високостенните духането е по тавана и при нормална височина 2,5-2,6м. на стаята не се усеща, ако вее на под първа степен. Ако си вее на първа пак се усеща.
Но ето, че имало подови климатици не въртящи турбината при off на отопление.
Абе ако искат да го направят комфортно за потребителя могат ,но няма старание ..
При подовите тела се осъществява естествена конвекция която преминава през датчика за температура.
Конвекция няма как да има при подово тяло, което НЕ топли.
Т.е. няма топъл въздух около топлообменника и никаква конвекция не става.
А и като цяло липсата на отвори не позволяват особено добър поток на въздуха, както при радиатори/конвектори.
Иначе за подовия Дайкин знам, че не духа постоянно. Имам у нас и стенен Дайкин - също не духа.
"...Имам у нас и стенен Дайкин - също не духа...." Това е много интересно, кой модел е?
Ще те излъжа за точните букви в модела, че не ми е пред очите, но е доста подобен на ftx50gv.
В стария апартамент имах една 50-ка и 25-ца от по-стари серии, които също не духаха постоянно.
Преди време ползвах Daikin ATXS25 високостенен модел Сиеста. Той НЕ духаше в режим отопление при спиране на компресора.
Това, че не си виждал не значи, че няма.
Термометъра ми на бюрото мери стайна температура без да духа с порядък 0.1 градус и то доста бързо и точно.
Дори не виждам какво общо има лекото духане в режим офф с измерването на температурата при положение, че има вътрешни тела, на които термо сензора не е на пътя на въздушния поток.
Да, всъщност е много странно, но момчето от Кондекс спомена същата причина - как щяло да мери температурата, което според мен са пълни глупости.
Първо на моя съм му виждал температурния дачтик (като идваха техниците) и се намира встрани, бих казал нищо общо с топлообменника и потока на въздуха.
Второ всичките климатици, които съм имал преди това спират (дефакто 3 Дайкина) и си топлят прилично.
Съвсем логична причина за постоянното въртене на въздуха според мен не е меренето на температурата, а да не допуска да става прекалено жега на тавана и хладно към пода.
Факт е обаче, че не винаги е комфротно това поведение. Би било в хол/офис и т.н. Ама в спалня... някоя вечер ми идва да го изхвърля през терасата.
PS - в офиса пробвах единия климатик преди малко. Японски Дайкин, модел f56btdp-c (ако успях добре да видя).
Намалих го от 23 на минималните градуси, не спря да духа изцяло, но беше изключително слабо, едвам се усеща на 40см разстояние с ръка, чак се зачудих върти ли изобщо.
Та.. така съм съгласен, но при мен с тези турбини на мицубишито нещата са съвсем различни.
Този пост е редактиран от BornToDrink; 26-10-16 в 16:14.
Хм, и аз бях питал по-нагоре в темата за подови, че ми се ще да сложа такъв в спалнята. И на мен ми е много дискомфортно от веенето в спалня. Съфорумци споделиха, дадоха предложения, за което им благодаря още веднъж. Но засега съм стопирал покупката. Имам 1-2 предложения от познати с монтирани подови клими в спалня да видя на място как работят, дет се казва - око да види, ръка да пипне Щото само с ходене по фирмите...
Много е полезно споделеното от теб за конкретна марка и модел!
Това, което си мислиш, че не съм виждал, ми стои на стената у нас, повече от година. Порядъкът и скоростта на мерене на термометъра ти на бюрото няма общо нито с точността, нито с темата. Няма нищо странно да не виждаш нещо, ако гледаш в друга посока. На другата ми стена, в другата стая, стои машина със сензор, който не е на пътя на въздушния поток. Това не значи, че не мери. Прави го с по-голяма инертност. Принудителното движение на въздуха е важно, за да се осреднява температурата на по-голям обем около вътрешното тяло. Не е толкова важно при подовите модели, за разлика от високостенните.
Последно при подовите климатици в режим на отопление при off цикъл трябва ли да се върти перката на вътрешното тяло или не?
Абе dodo на дайкина дето имах ATXS25 стенен не му се въртеше турбината в офф и си поддържаше температурата перфектно в кухня с изолация от картон и вата на тавана и всички стени. При това климатика бе монтиран на 7см от тавана и на 2.5м от стената с прозореца. Нито се успиваше нито прегряваше, просто следеше точно температурата и включваше компресора много адекватно. Няма нужда от принудителна вентилация.