Daikin ftxb25c или fujitsu 09LMCA ще работи по добре в 10кв. спалня, топлоизолирана, запад?
Daikin ftxb25c или fujitsu 09LMCA ще работи по добре в 10кв. спалня, топлоизолирана, запад?
Второто....
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
И аз се бях насочил към фужитсуто, но от магазина ме разколебаха, че дайкина бил по "щадящ" откъм въздушна струя и.... се чудя кое...
Здравейте!
В процес на избор на климатик съм и се надявам, тъй като не съм специалист, да ми помогнете в избора
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - жилишно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - целогодишно, като акцентът е на отоплението
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 12 кв.м., 30 куб.м.
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - ПВЦ, двоен стъклопакет с КА стъкло
в) квадратура на прозорците; - приблизително 2 кв.м.
г) изложението на помещението; - запад
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 2 етаж от общо 4, под мен е офис на банка, отгоре е необитаем апартамент, т.е. няма помощ от съседи в отоплението
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - детска стая
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - апартамент в стара тухлена кооперация
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - гр.Тетевен (Ловешка област)
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - лятото-26/27, зимата-макс. 24, обикновено около 22/23
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията? - вътрешна 5 см. стиропор на външната стена и 5 см стиропор на тавана
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - лед телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - до около 1600 с монтажа
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - иска ми се да мога да разчитам на него за основно отопление (наясно съм, че ако задържи -25 за 2 седмици ще трябва да му се помага, но такива условия са рядкост като цяло)
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели. - Съжалявам, в момента не мога кача схема, но помещението е правоъгълник, а мебелите могат да се разместват в зависимост от нуждите
Моделите, които обмислям засега са Mitsubishi Heavy SRK 25 ZM-S и Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi+ , но както казах не съм специалист така че съм отворена и за други предложения. Също така, бихте ли могли да ме насочите към фирма към която да се обърна за закупуване и монтаж, тъй като в нашия град изборът е силно ограничен?
Благодаря предварително!
И двете биха ви свършили работа. Вижте ги на живо, ако можете да видите на кой дизайна ще ви хареса повече. Въпреки, че имам въпросната Тошиба и съм доволен, бих ви препоръчал МХИто. Мисля, че би работило малко по-тихо. Ако се напънете до 1750 може да намерите MHI 20zmx-s с включен монтаж. Много тиха и икономична машина.
Определено заложете на ZMX-S!! И без това 1600лв не са малко пари, с още 200лв обаче си гарантирате високи нива на комфорт и надеждност - силно необходими в спално помещение.
Понеже вместо да сменям изцяло мултисплит-а, имам възможност да заменя подовите тела точно със ZMX-S.
Писах си с колега от форума, който има ZM-S и като цяло впечатленията не са особено добри.
Пак има пукане като при моите, духа малко повечко.
Но ZMX-S уж трябва да е по-добро тяло, въпросът е някой има ли преки впечатления и би ли споделил в детайли моля?
KI_YOOU и kokovox благодаря ви за насоките. Ще разгледам и ZMX-S, макар че не съм сигурна дали ще мога да отделя повече пари. По средата на голям и гаден ремонт на цялото жилище сме и положението е много напечено финансово![]()
Избop нa ĸлимaтиĸ зa пoмeщeниe 13ĸв.м
НОВ Японски DAIKIN F22STES 1450+150лв 3г гаранция
COP 4.68
Охладителна мощност kW 0.9-2.8(2.2)
Отоплителна мощност kW 0.7-3.9(2.2)
Консумация (охлаждане) W 150-820
Номинална консумация (охлаждане) W 560
Консумация (отопление) W 125-1150
Номинална консумация (отопление) W 470
Нови климатици DAIKIN - Модел: F22STES
НОВ Японски TOSHIBA 2255M 1350+150лв 3г гаранция
COP 4.89
Охладителна мощност kW 0.9-2.7(2.2)
Отоплителна мощност kW 0.9-3.9(2.2)
Консумация (охлаждане) W 170-800
Номинална консумация (охлаждане) W 600
Номинална консумация (отопление) W 160-1175
Нови климатици TOSHIBA - Модел: 2255M
НОВА Европейска Toshiba ras-b10n3kv2-e1ras-10n3av2-e1 10000 1349лв 5г гаранция
-COP:4.27
Охлаждане:2.5(1.1-3.0)KW
Отопление:3.2(0.90-4.8)KW
-Консумирана мощност:
Охлаждане:0.6(0.25-0.82)KW
Отопление:0.75(0.17-0.40)KW
Инверторен климатик Toshiba RAS-B10N3KV2-E1/RAS-10N3AV2-E1 SUZUMI, 10000 BTU, Клас A++
НОВ Европейски DAIKIN FTXB25C/RXB25C 989лв 3г гаранция
Инверторен климатик DAIKIN FTXB25C/RXB25C
Този пост е редактиран от Aleksandars; 29-10-16 в 17:18.