Aleksandars, KI_YOOU,
Благодаря ви за отговорите (стр. 194).
Доколкото разбрах от по-старите коментари, нокрията не се внася от няколко години. Та и точно това ме тревожи - да не би дългият период на съхранение /било правилен или не точно такъв/ да е повлиял на машината по негативен начин. Ако притесненията ми са напразни - да разбирам, че нокрията е по-добрия вариант от Gree U-crown 18? /въпреки, че загубата на топлина е голяма, тъй като идва от пода/
Климатизатор стоящ в склад и в кашон...Не знам какво може да се промени в него.
...и кой държи в БГ нокрия на склад с години и не ги продава...
Здравейте,
В момента ползвам мултисплит Mitsubishi SCM45ZM-S с две подови тела SRF25ZMX-S в 2 спални.
Не съм доволен от това, че духат супер много, дори при спрян компресор + вътрешните тела пукат понякога доста силно (пълен резил за марката).
Имам възможност да го сменя и искам да сложа стенни тела и в момента съм се спрял на:
Hitachi RAM-40NP2B с 2 тела RAQ-18QXB или RAQ-18RPB
И въпросите са ми:
1. Как да разбера дали тези стенни тела духат постоянно и кое от двете е по-добре за спалня. Заслужава ли си "Акебоно-то"?
2. Някакви други алтернативи? Грубо цената да е около 3к и сходна производителност и да са тихи. Мицубиши също е оферта, понеже външното тяло ми харесва и може да го оставя, но не искам вътрешните да духат перманентно или поне да е дооста по-слабо от сегашните. Т.е. тела за спалня.
За да бъда честен, вероятно и по-малък като капацитет модел ще ми свърши работа (нещо 4-4.4кв номинал), но не е лошо да има запас, при Хитачито идва за скромните 100лв разлика...
Благодаря!
Обади се в "Кондекс-ЦЪК" и питай. Защо духат непрекъснато, дори при спрял компресор. Там би трябвало най-добре да познават работата на MHI.
- - - - - - - - - -
По колко кв.м. са спалните?
Има добри отзиви за мултисплита на Тошиба. Добра цена има мултисплита на Самсунг, но няма отзиви за него. При спрял компресор, турбините на хевитата трябва да въртят на ултраниска скорост, която е по-ниска от 1-ва фиксирана. Защо не се случва??
Защото като спре компресора не започват веднага да въртят с ултра ниската скорост, а минава някакво време. Намаляват на степени и ако се включи компресора преди това време, оставаш с впечатлението, че не сваля на ултра ниска скорост.
Днес ще звънна на Кондекс да ги разпитам, но според мен просто климатика не е правен за такива помещения.
Спалните са по около 14м2.
Подовите по спецификация са 26db и 396m3/hr.
За сравнение Акебоно-то на Хитачи е 20db и 300m3/hr.
Шумът на практика не е крайно зле, но духането не мога да си го обясня защо не може да се изключва и защо е толкова силно.
Иначе вЕрвайте, изчаквам достатъчно. Снощи например компресора не работи поне 30-40 мин, докато зяпах един филм, но си вееше все така дразнещо.
Като изключи компресора трябва тази скорост на обдухване на турбината да е много по-ниска от най-ниската първа степен при работа. Това за режим отопление. Страшно неприятно е да вее вентилатор, когато в стаята е 20-22градуса. Вентилатор вее лятото при 28-30 градуса. Даже според мене на подовите трябва да спира перката при спиране на компресора, т.е. да няма това обдухване. Така трябва да е според мене за да има комфорт. А защо не се правят така климатиците......
Какво смяташ ти и как е правилно, са съвсем различни неща....
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Хайде кажи и обясни как е правилно........ , МОЛЯ.
Искаш да кажеш, че в моя случай не мога да се оплаквам, понеже инженерите на MHI така са рашили, значи те са прави?
Хубаво е да ги пише тези неща в спецификациите между другото.
Като избирах климатик и питах фирмата кой ще ми препоръчат за спалня - Мицубиши или Дайкин (подови все) и те казаха, че и двете били ОК.
Което се оказва пълна глупост, понеже съм виждал как работи подов Дайкин и знам моите...
Сега се оказвам в ситуция с кажи речи 4 бона хвърлени на вятъра, щото някой си там го е домързяло да си извади пръста от носа и да разбере какво го питам...
Между другото обадих се на Кондекс, нищо ново, всичките от тази серия (включително стенните) духат постоянно.
Та така.. климатика ще си ходи. Погледнах Самсунг, но честно казано не виждам да са ценово изгодни, особено за нетестван модел.
Остава въпроса кое стенно тяло НЕ духа със сигурност или е супер леко и комфортно за спалня, за да взема такъв.