Страница 55 от 233 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

ай стига бре......КОСИС ГОВОРИ С ИНДЖИНЕРА.....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ай стига бре......КОСИС ГОВОРИ С ИНДЖИНЕРА.....
    Явно събитието, е че имат Енженер в Магнум

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Казваш излагал се някой.

Ами аз виждам на схемата- 1 Тръбен сензор и 2 околна среда (атмосферен) сензор

Въздух сензор (air) няма тук.

Ambient е околен, обкръжаващ и тнт. Техинците го наричат датчик на питата, а вие го наричате въздушен най неправилно.

Както написах и двата мерят температура на обкръжаваща среда, но единият на метала на тръбите загряти от фреона, а другият на въздуха. Ако ги размениме пак ще мерят температурата, но може да се обърка работата на машината ако са с различни стойности и пропорционалност.

Та мисля че знам кое какво мери и защо.

-------------

Ами колкото и да е учудващо, все още и тук в нашето подобие на Държава се срещат инженери и то работещи и четящи схеми все още, но има време и те ще изчезнат напълно, спокойно ! Даже и аз се изумявам как не са изчезнали напълно вече.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Казваш излагал се някой.

Ами аз виждам на схемата- 1 Тръбен сензор и 2 околна среда (атмосферен) сензор

Въздух сензор (air) няма тук.

Ambient е околен, обкръжаващ и тнт. Техинците го наричат датчик на питата, а вие го наричате въздушен най неправилно.

Както написах и двата мерят температура на обкръжаваща среда, но единият на метала на тръбите загряти от фреона, а другият на въздуха. Ако ги размениме пак ще мерят температурата, но може да се обърка работата на машината ако са с различни стойности и пропорционалност.

Понеже очаквах такъв лаишки коментар съм подготвил още една снимка, да ми кажете как точно мислите, че на дясната снимка сензора е монтиран на ламелите?

- - - - - - - - - -

Ако ги размениме пак ще мерят температурата, но може да се обърка работата на машината ако са с различни стойности и пропорционалност.
    Ако ги размените ще ядете хурката, тъй като на повечето машини при липса на температура на тръбния сензор (по-ниска от определена стойност), не се включва вентилатора на вътрешното тяло в режим отопление. Някои производители го наричат cold air prevention, други му казват hot start.
    Ще се изненадате да разберете, че повечето пишещи тук са инженери (за Вас не знам), четем схеми, някои и пишем схеми, които други хора четът. Като цяло яко инженерстваме и то не от една две години
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    SPSt и mkukas харесват това.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Аз пък мислех, че инженер е мръсна дума тук и по принцип в тези форуми. Ама знам ли.

Ами нали това казах - ако двата датчика имат различни стойности и се променят обратно пропорционално един спрямо друг, че ще объркат работата на климатика. Дори само да се постави датчик на питата с друга стойност- външното тяло се заскрежава прекомерно много и то бързо и тнт. Абе пробвал съм някои работи и аз.

Не е задължително 100% да се монтира на ламелите околният (стайният) датчик. Нали като се ползва режим - Фоло ме и дистанционното почва да праща инфо за околната температура -сензора е в него и може да се озове в джоба на якето ми даже.
    Той и въпроса ти не е по малко лаишки.

И между другото точно от такива монтажи на този датчик понякога започват проблемите при работа на разни марки климатици и техниците се чудят от къде е проблема после. Та може би най-доброто място си е върху питата за него.
    Този пост е редактиран от avenger; 03-05-16 в 17:08.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Аз пък мислех че инженер е мръсна дума тук и по принцип в тези форуми. Ама знам ли.

Ами нали това казах - ако двата датчика имат различни стойности и се променят обратно пропорционално един спрямо друг, че ще объркат работата на климатика. Дори само да се постави датчик на питата с друга стойност- външното тяло се заскрежава прекомерно много и то бързо и тнт. Абе пробвал съм някой работи и аз.
    Да стойността е важна, кривата на изменение на съпротивлението също. Просто проблема е не само в стойностите, но и в това как логически управлението чете информацията. Ако в режим отопление смениш местата на двата сензора, първо най вероятно машината няма да тръгне, защото ще чака тръбният датчик да достигне температура около (тук давам приблизителна температура) 40-45С. В същото време датчика за околна температура (температура на помещението) ще подаде информация, че е надмината зададената температура (защото мери на тръбата на кондензатора) и в общи линии ще стане мармалад.

- - - - - - - - - -

Не е задължително 100% да се монтира на ламелите Околният (стайният) датчик. Нали като се ползва режим - Фоло ме и дистанционното почва да праща инфо за околната температура -сензора е в него и може да се озове в джоба на якето ми даже.
    Ако монтираш датчика за околна (стайна температура), върху ламелите, шанса да се появи естествена конвекция, която да затопли датчика никак не е малка, също така задаваш ли си въпроса каква е температурата на ламелите, които контактуват директно с тръбата (алуминият е доста добър проводник на топлина, за това са и от този материал).

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ами на всичките ми климатици без оглед на марката този датчик е монтиран точно там, самоче е поставен на пластмасова конзола и тя е забита върху питата.

То и идеята е такава- когато климатика засмуква въздух през ламелите - този въздух неминуемо е хладен- стайният. Нали засмуква въздух. А когато пък не се върти турбината, тогава обикновено и питата пак е студена защото компресора не работи в този момент. С изключение на дефростите.
    Точно заради това там е и най удачното место поне при моите модели климатици.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2015

поставен на пластмасова конзола и тя е забита върху питата.
    Значи като искате, може и да го напишете точно
    Няма термичен контакт с ламелите на ТОА
    dodo_pv одобрява това.

11. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Косис, отиди до магазина и поискай датчик пита, да видиш какво ще ти дадат. Ама без да се обясняваш.

Sent from my D6603 using Tapatalk
    P.Hristov одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2015

То и идеята е такава- когато климатика засмуква въздух през ламелите - този въздух неминуемо е хладен- стайният. Нали засмуква въздух.
    Та казвате мери температура на въздуха тоя датчик? Пък нали Вие казахте малко по-рано "Аз лично за термин датчик въздух при климатиците не съм чувал !".
    Та последно какво мери, че се увъртях
    Rumb@ta и mkukas харесват това.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2010

ОК, не по врат а по шия ! Друга беше идеята, но.......................

Мери каквото му сложиш. Може и температурата на ракия да измери предполагам.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Пак има "заиграване".... Да няма после сърдити.

Sent from my C3 using Tapatalk
    P.Hristov одобрява това.

16. Тук е от
    Aug 2014

Още веднъж благодаря за всички мнения!
    Мисля, че клоня към модели за европейския пазар.

17. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ddas123 Виж публикацията
    Още веднъж благодаря за всички мнения!
    Мисля, че клоня към модели за европейския пазар.
    Понякога пътя е трънлив...

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
    DUNDURMA одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Понякога пътя е трънлив...

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
    Еее не го цъкай ковека Може да е за добро

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе