Страница 57 от 233 ПърваПърва ... 747555657585967107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 841 до 855 от общо 3493
Like Tree1857Одобрявам

Избор на климатик 2016 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Избор на климатик 2016 г.

От реномираните марки, можеш да погледнеш Хеви 35ZM-S и Toшиба Сузуми+ 13ка.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Имайки и от 2 та модела, за мен Хевито zm-s е по- доброто решение. По-тих, няма шум от фреон и топли зверски.

Sent from my ASUS_T00F using Tapatalk
    kokovox одобрява това.

4. Member Аватара на mkukas
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    И как така прецени че Панасоника топли повече като при -15 отказва да работи изобщо? Хората ревнаха от него тази зима, видяхме колко топли. Не подвеждай тези които идват тук с молба за помощ, че после ще питат за имена и адрес, да те намерят лично да ти благодарят.
    Под -15 Панасоника е мъртвец! Лично изпитано на собствен гръб - както го е декларирал и производителят. Ако искаш топло избери другия модел или нещо дето проверено работи под -15.

5. Junior Member Аватара на qweqwe
    Тук е от
    Feb 2016
    Живее в
    Козлодуй/Варна

Цитат Първоначално публикувано от mkukas Виж публикацията
    ... или нещо дето проверено работи под -15.
    Нещото е https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...%B3%D1%80.html
    emil vasilev одобрява това.

6. Тук е от
    Apr 2016

Благодаря ви за мненията и предложенията.Относно Хеви не намирам в Добрич, има само електрикс(или аз не знам къде да търся). А и поне на хартия лука-та е с по-добри показатели.Най-вероятно ще е LUCA Сега ще помоля за мнение за фирмата Антоновклима,мисля от там да го взема и съответно да ми го монтират.Не виждам други алернативи в нашето градче. Във Варна изборът е по-голям,но не знам дали ще е удачно да се закупува климатик от друг град или online. Ако се наложи да ги викам за нещо няма да е много приятно. Вие какво бихте ме посъветвали?

7.  

8. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Отиваш във фирма, която продава климатици и им казваш, че искаш точен модел климатик. Като не го предлагат или не искат да ти го доставят отиваш в друга. Моето Хеви ми го докараха в Пловдив от София мисля, но няма значение откъде ще го докарат. Кондекс се нарича вносителя за България на Хеви.

9. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Едно е сигурно и 100% вярно -
    Kлимaтиĸa cпpe ли и тoплoтo cпиpa.
    Тия ги говори на шапката ми. Искаш да кажеш, тока спре ли и климатика спира.

И при по-ниски температури от -15, добрия климатик си топли, дали е панел или тухла, няма значение, стига да има добра изолация.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

няма да паля,щот след малко съм рожденник,ма АЛЕКСАНДЪРС е идвал у нас и единствената печка е за готвене.спор няма,че с дърва е по-уютно ма само до там
    P.Hristov одобрява това.

11. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Жив и здрав!
    DUNDURMA одобрява това.

12. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Тоже.
    Цитат Първоначално публикувано от KI_YOOU Виж публикацията
    Жив и здрав!
    DUNDURMA одобрява това.

13.  

14. Тук е от
    Apr 2016

Здравейте, някой може ли да ми каже от къде идва разликата в цената между трите модела,при положение на хартия са абсолютно едакви?
    Разликата между първия и последния си е 130лв което си е почти цената на стандартен монтаж. Къде е уловката (ако има такава) ?
    Инверторен климатик Fujitsu General ASHG12LUCA/AOHG12LUC, 12000 BTU, Клас A++
    Инверторен климатик Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC, 12000 BTU, Клас A++
    Инверторен климатик Fuji Electric RSG-12LUC/ROG-12LUC, 12000 BTU, Клас A++
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 07-05-16 в 11:14.

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Разликата е, че триото се внася от три различни фирми, като съответно всяка една от тях си определя цената на която ще продава продукта. И между другото, за 130 лв. не очаквайте качествен стандартен монтаж....
    DUNDURMA и P.Hristov харесват това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Здравейте форумци! Пред избор съм дали да се газифицирам или да закупя още един климатик и да постигна достатъчен комфорт.
    До сега съм разчитал на Panasonic CS-G123KE в експлоатация от декември 1999 /ако някога откаже ще го погреба, няма да го дам на вторични/. Машината /монтирана в дневната/ отоплява дневна 20 кв и кухня 17 кв /с обща врата между двете/ - естествено с разлика в температурите. В най-студените и влажни дни /20-30, зависи от годината/ преминавам на отопление с твърдо гориво. С охлаждането нямам проблеми-справя се, освен в годините с около и над 40 гр външна температура. Сега ще попълня въпросника за да добиете представа.

1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - търговско, жилищно, офис, магазин и т.н - жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора? - и за двете
    3. Каква е:
    а) квадратурата и кубатурата на помещението; - 17 кв
    б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); - пвс
    в) квадратура на прозорците; - 6 кв
    г) изложението на помещението; - изтокд) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)? - 4 /от 4/
    д) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н. - кухня
    е) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? - къща /кооперация/
    4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата? - Благоевград
    5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? - 24/22 гр
    6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?/- таван /5 см вата/, външни стени /3 см пресована вата/
    7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви? - хладилник
    8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор. - около 2 000
    9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? - -15/+40

Много важно уточнение - никаква помощ от съседи. А сега и въпроса ми, какъв е подходящия климатизатор, който да стане основен за двете помещения /ще се монтира в кухнята/. Външното тяло ще е от юг в отворена тераса /под козирка/. Желанието ми е да е с известен резерв и да позволява частично отопление към коридора и санитарните помещения /около 10 кв, топлоизолирани по същия начин/. С помощта на ветерана от дневната очаквам да намалее обмена на въздух между двете стаи. И което е по-важно - да отпадне отоплението с твърдо гориво. Иска ми се да работи икономично, да не му пукат пластмасите при темп разширения, да не издава и др дразнещи звуци и да не ходи по малка нужда без нужда /Панасоника го прави само като оскрежи цялата пита/. Екстри като окото на Биг Брадър и др смятам за излишни. Спирам с претенциите защото отиваме към разработка по индивидуално задание, а това не може да стане за тези пари. Благодаря на тези които ще ми отговорят и ги моля за аргументация с по 3 думи на всяко от предложенията. Поздрави!
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 07-05-16 в 15:52.

17. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Еднo 12 LT ще ти пасне идеално.
    Този пост е редактиран от bobovo; 08-05-16 в 01:25.
    tony34al одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. Избор на климатик
    От Nikolai_Ivanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 26
    Последно: 03-10-13, 21:19
  4. Избор на климатик
    От dzatara във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 8
    Последно: 12-09-13, 00:34
  5. Избор на климатик
    От dragozow във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 14
    Последно: 06-07-10, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе