Може ли да обясниш каква е ползата от активният йонизатор при климатиците. Някакви съмнения започнаха да ме налятат.
Привет на всички.Да не отварям нова тема ще питам тук.В стая 15кв.м. работи един LEC 12ка,ще усвоявам терасата и слагам вата и гипскартон на
тавана.Стаята се увеличава на 20кв.м.Въпросът е дали ще се справя зимата при минусови температури или ще трябва по-мощен.
Иначе съм доволен от него в сегашната ситуация.
Този пост е редактиран от avenger; 03-05-16 в 17:04.
Комшиите отгоре и отдолу и те ли са с усвоени или остъклени тераси?
Не,последен етаж съм.Под мен не се топли.С външна изолация съм.
Този пост е редактиран от avenger; 03-05-16 в 17:05.
Ако вътрешното тяло се падне в стаята след усвояването ще се справя.
Усвоената част много трудно ще се стопля,въпреки изолациите. Положението е на кантар.
Мисля да го сменя с нещо по-мощно,Дайте някоя идея.
Аз смятам, че машината ще се справи.
Sent from my C3 using Tapatalk
Не мидея "работят" с тошиба, а обратното.Ако тошиба не искат няма да работят.
Освен това Мидея ползват +10 годишни патентни технологии на тошиба, които отдавна са излезли от производството на тошиба. Това става в заводите има за съвместно производство в Китай.
Така че в момента Мидея ползват патенти на тошиба.От 2012 година мисля тошиба и фуджицу също имат общ завод за компресори.Първоначално произвеждаха само за големи термопомпи(земя-вода, въздух -вода, вода-вода) мощности +12 киловата в режим отопление.От 2 години заводът произвежда компресори и за битови климатици.Общо взето компресорите има са "общи", друг въпрос е кой какво счита за изгодно да влага в отделните си модели и това че софтуерът им е различен.
Всъщност досега твоите климатици зима не са видели.Поне последните 2 зими не бяха истински зими.
Фактът, че последните 3-4 зими си бяха като цяло топли, а последната зима е обявена за най-топлата в историята на Човечеството откакто има климатични замервания на температурите е ясно на какво се дължи справянето.Като гледам обаче досега хладната и дъждовна пролет зимата която идва може и да нямаш този "късмет" със справянето.
В началото и аз бях на мнение, че коравата пластмаса е по-добра, но се убедих, че е по-добре да е по-гъвкава пластмасата на вътрешните тела.
Не че нещо и на мен ми се иска с 1000 лева да мога да отоплявам така както аз си зная моите помещения, но ми е ясно че ако искам да ми е наистина топло си плащам.
Много зависи в кой климатичен район на България си и каква е изолацията и стените ти, тоест топлозагубите. Отделно зависи и каква температура се подържа зимата.
До 20 дори 22 градуса почти всеки климатик ще свърши работа.Проблемът е че повече потребители желаят температури от 23-24 градуса, та дори нагоре зимата, защото на им е студено и от това следва ...
Вътрешното тяло има два датчика - Датчик пита - захванат с пластмасова щипка към нея и Тръбен датчик - забоден в специална профилирана тръба към фреоновите проводи. Той мери температурата на фреона. Първият мери температурата на въздуха !
Според тебе кой датчик заменя този в дистанционното ? И дали и двата датчика не представляват термистори всъщност. Даже някъде по документацията имах точните стойности на тези датчици и как се променяше съпротивлението им спрямо температурата.
Аз лично за термин датчик въздух при климатиците не съм чувал ! Гледам че имаш доста почитатели на написаното, но и Хитлер е имал доста последователи. Да не го забравяме.
===============
Йонизатора е генератор на високо напрежение. Според мене и инженера в Магнум не върши никаква работа и даже е вреден. Иначе го има като екстра на Вилата и съм напълно съгласен с инженера. Жена ми смята че въздуха ставал по чист. Но на Вилата така или иначе въздуха си е чист.
Ето една статия която даже твърди че дишането на Озон е вредно не само за кислородо дишащите бактерии и микроорганизми, но и за нас -хората. Аз лично съм чувал че наистина не е добре да се диша чист Озон произведен от Йонизаторите, какъвто е и в Земната атмосфера.
За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух – Моят блог
А относно това дали присвоено помещение ще се затопли от климатик- ами ако е изолирано добре и климатика е съобразен с кубатурата няма никакъв проблем.
При мене е така- и двете тераси са усвоени и едната е префасонирана на преходен хол/кухня. А другата е сушилня към стаята. И двата климатика си топлят перфект !
Горе написаното е в стил ЕЖК...
Че как достигнахте до "извода" че дишате "чист озон"?
"Чист озон" замисляли ли сте се какво точно означава?
Според мен "чист озон" = 100% озон.Да дишате 100% озон е глупост постижима в специално изолирано помещение - да кажем барокамера.
В останалите помещения този "чист озон" да е най-много 3%-7%. След буря със светкавици, когато въздухът мирише на озон, дишате ли според вас "чист озон" или не ?
За недоносени бебета е вредна концентрация на озон в кувьоза над 10% и вредността се състои в това, че може да засегне ретината и роговицата им, тъй като не са все още съвсем развити.Това може да доведе до слепота.Имаше такива случаи в наши болници със кувьози от 80-те години на двадесети век, за които концентрацията на озон не се следи автоматично, а от медицински сестри които са на смяна.Имаше случаи на частично ослепяване поради несвършена работа от тези медицински сестри.
На всеки озонатор/плазма филтър има спецификации колко озон произвежда за час.Тази им производителност е съобразена със здравните показатели по медицински критерии.
Как иначе считате, че изобщо такива климатици с плазма филтър ще получат одобрение в ЕС?А дали дори и да са получили ако има опасност съответните комисии за защита на потребителите няма да разпоредят изтеглянето им от пазара?
Този пост е редактиран от justify; 03-05-16 в 12:47.
Дишам, издишам- това пише в статията. Озона е молекула от 3 кислородни атома както знаеме. В уикипедия пише че в големи концентрации е отровен и за хората. Това за бебетата в ковьозите съм го чувал също.
Всичко в големи концентрации (прекалено) е вредно. А дали йонизатора на климатик може да достигне такива стойности аз немога да знам. Просто споделям информацията.
От медицината знам че нещо полезно може да стане отрова ако се прекали с количеството му.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B7%D0%BE%D0%BD
http://eea.government.bg/bg/output/d...nts/ozone.html
Озонът е токсичен газ и затворени помещения може да бъде опасен дори и в малки концентрации - уврежда белият дроб и дихателните пътища. Ако се надишаш с 3%-7% озон след няколко дена може да си пътник. На бебетата в кувьозите им пускат кислород, а не озон.
Нормално работещите плазми и йонизатори не би трябвало да отделят озон, а само отрицателно заредени йони. Проблемът е, когато електродите се зацапат или ако въздухът е влажен. Тогава напрежението се повишава и може да почне да се отделя озон, който дразни дихателните пътища. Аз моя през лятото избягвам да го държа продължително време включен, защото има много влага във въздуха и започва да ме боли гърлото.
Познава се и по звука. От нормално работещ йонизатор се чува само едва доловимо съскане и въздуха мирише леко на бриз.
Ако започне да се чува цвърчене и миризмата стане по-остра като при заваряване, не е на добре.
Може би затова са ги направили като се зацапат да изключват сами.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 03-05-16 в 13:50.