Просто работи около номинал или малко под него.
Поразгледах Fujitsu LTC , странна машина - защо и се надига така предният капак? Филтрите как е вадят да се чистят? Мярнах и мнение, че тръбният път трябва да бъде поне 3м ?
По принцип го изключваш, за да изчистиш филтрите.Това за тръбния път е правило и не зависи от марката.
Този пост е редактиран от avenger; 08-01-16 в 09:29.
Това за тръбния път си зависи точно от марката и модела. В ръководството за експлоатация е обяснено как се вадят филтрите и на колко време се почистват.
Здравейте! Налага се леко редуциране на бюджета.Офертите са тези:
CS-E12QKEW -цена с монтаж 1450
CS-RE12QKE -цена с монтаж 1250
RSG-09LUCA -цена с монтаж 1360
CS-E9QKEW -цена с монтаж 1380
Дали ако отварям и към коридор,който няма да се топли само от този климатик, 9-ка няма да е малка.
Вземи 12-ка.За двата модела си има достатъчно мнения във форума. Прочети ги преди да вземеш решение.
При панасониците разлика между 9 и 12 може да се каже, че почти няма, ако си решил да вземаш такъв по-добре вземи 12-ката. Реално стават за топлене до -8 градуса и под -5 очаквай дефрости на 40 минути.
Но в Благоевград би трябвало да се справят.
А от към шум как е 12LTC ? Прочетох мнения във форума, че пука вътрешното тяло, нещо което ме дразни много в сегашния 12LGC както и шума от фреона.
Да четох доста за панасоник и тези дефрости мe побъркват при Дайкина.Вярно,че в Благоевград не като севера,но си е котловина с целодневни мъгли от струма.Освен да се напъна за RSG-12LUCA за 1400лв.Надявам се там дефростите да не са по време.
А защо се отказа от MHI 25ZM-S. Този ти влиза в бюджета. При него няма такива проблеми с дефростите. Когато бяха мъглите с в София, правеше дефрост, наистина когато беше изцяло заскрежена питата. И при ниски температури няма проблем с топленето.
Защото си мисля,че ще е слаб за 20 квадрата без изолация+коридор.Или ще се справи?
Аз ще съм най-доволен, ако този модел никой не го купува.Ще има достатъчно дълго докато се наканя да го закупя.
А парното е палено, тъй като климатикът е само в хола, а по нова година са имали гости(близки роднини) от друг град които са останали в къщата с преспиване.В на гостите стаите няма климатик, но има парно(радиатори).
Климатикът е само един и е само в хола.
Сега събират пари за втори от същият модел.Хареса им и не им се занимава-домързя ги - да палят парното(мъкнат кимур, палят кимура, чистят всеки ден или през ден), след като се запознаха с "благинката" топлещ климатик...
Аз имам панасоник Е12ДКЕ и дефроствал 2 пъти тая зима,който иска да вярва,това на 40 мин нещо.....не знам където го пишете.Работи в стая 22 кв без изолация!