Хм ,откъде имаш такъв климатик с все още жив компресор ?
Хм ,откъде имаш такъв климатик с все още жив компресор ?
Намират се все още. И моите CKЕ не дефросват по време, а само при нужда.
Здравейте колеги.
Докато чакам присъдата за един от старите ми климатици 24-ка конвенционален /дали ще го бъде/, правя проучване за евентуалната му подмяна и Ви моля за съвет, мнение и съпоставка на тези няколко модела на които съм се спрял.
Цената е горе долу в която трябва да се включа е тази като за моделите на които съм се спрял , консумацията на ток не е от решаващо значение, като по-важно е да топли добре, да е по-надежден и нечуплив.Умишлено не пиша квадратура, кубици ,изолация и така нататък, защото просто няма да се монтира в ново място , а просто ще се замени стария, който въпреки че се води 24-ка , по характеристика е по-слаб от изброените модели.
Ето и конкретно за съпоставка:
Fujitsu ASYG18LFсравнен сFujitsu AWYZ14LB NOCRIA
Както и тези двата:
Fujitsu ASYG24LF сравнен с Fujitsu AWYZ18LB NOCRIA
Сигурен съм, че повечето от вас ,ще дадат гласа си за Нокрията, но заслужава ли си и първите много ли ще отстъпват на тях?
Първите модели се срещат и с обозначение LFCC , има ли някакво значение, или просто е друг вносител?
Ако някой има конкретни наблюдения върху тези модели, как се държат, ще съм благодарен да сподели.
Този пост е редактиран от emicha1; 08-01-16 в 20:49.
Здравейте колеги пред диелма съм относно избор на климатик за ХОЛ 16 квадрата + спалня 12 квадрата по 2.60 см тавани Машината ще се използва за топло без да се изключава целта е 24 градуса в двете помещения.... нямат изолация , имат ПВЦ дограма. Съпрах следните оферти с включен монтаж са всички
Нови машини с вкл. монтаж
1 ) Fujitsiu ASk-G12LCA -1300лв
2 ) Dakin-FTXB-35C - 1060лв
Климатици Втора употеба японски с вкл. монтаж
(немога на всички да им намеря характерситките в интернет някой ако може да помогне. )
1) Daikin AR36CTHDS 840 лв ( притеснява ме ,че е малко стар 2001 година)
2)Sharp AU28TBU-720 лв ( немога да намеря характеристики)
3) Toshiba RAS-285ASD - 670 лв (немога да намеря характеристики)
Моля за съвети
Здравей колега, аз използвам 18LFCA успешно вече 3-ти сезон. Според мен е много добра машина и оправдава всичките ми очаквания. Бих искал да да дадеш дефениция на нечуплив. Несериозно е да искаш съвет за климатик без да споменеш особеностите на помещението. Климатик, като тип и като марка се избира според помещението, незнам някой дали ще се наеме да даде оценка ей така - говоря за колегите който сериозно се занимават с монтаж и обслужването на този тип техника.
Струва ми се малко трудно така,а и без изолация.Доколкото разбирам пише един климатик а не два.Тука стават чудеса ама толкова големи-не.Дали да не се пренасочи за две по малки машини,по добре е.
Здравейте и за Много Години ! Ще ми трябва инвертор за спалня 12кв.м/2.6 вис. Живея в Стара Загора,в кооперация(тухлена,измазана,без изолация) на 1-ви етаж. Под спалнята има гараж. Север-външна стена,на изток-остъклена тераса,юг и запад-вътрешни стаи.Ще се ползва за охлаждане/отопление 23-25гр. средна температура. Насочил съм се към Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S~SRC25ZM-S Premium. Чета добри отзиви за него,но приемам и други мнения/предложения. Благодаря предварително !
Здравей колега, относно дефиницията за нечуплив - имам в предвид, поне докато е в гаранция, да не се налага през няколко месеца да дава проблем, да се обаждам на сервиза , да чакам евентуално доставка на някоя част и да стоя по 2-3 седмици без климатик.
Играл съм го с един модел на Дайкин преди десетина години, като климатика имаше 5 г. гаранция, супер прехвален инверторен модел, но за три години смениха три компресора и две платки, като през повечето време повече беше на ремонт отколкото да е работил.
Този пост е редактиран от popov; 09-01-16 в 21:28.
Става ,но до към 0 градуса, надолу забравяш.
Както и ти забравяш къде ти е главната буква.
Този пост е редактиран от avenger; 09-01-16 в 23:30.
Ако двете стаи са преходни и вътрешното се монтира така, че да е насочено към другата стая става номера ( аз така топля хол и спалня). Друг е въпросът, че при такива монтажи си трябва предварителен оглед и мисля, че посочените климатици ще са слаби. Има и частни случаи, като етаж, различен от първи, топлещи съседи на твърдо гориво отдолу, вътрешен апартамент, но затова и казах, че без предварителен оглед ще трудно да се прецени. Но всичко е за сметка на комфорта винаги в едната стая ще е по-хладно, а в другата машината ще подвява повечко.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Здравейте колеги,
Имам нужда от съвет за климатик до 1450 лева
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
14 квадрата / 40 кубика
б) вида на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
ПВЦ дограма, двоен стъклопакет 22мм, обикновен пакет
в) квадратура на прозорците;
2 квадрата
г) изложението на помещението;Запад
д) етаж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености)?
Първи етаж от стар тухлен блок
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;Детска стая) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
Апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?
Димитровград
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
Лято - 26/27 градуса, Зима - 21/23 градуса
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
Една външна стена, външна изолация 5см EPS, под - 5см сгурия, 2 см асфалт, 2 см XPS и накрая 8мм ламиниран паркет
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви?
Евентуално телевизор, компютър
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор.
До 1450 с монтажа
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
-15/35
10. Ако имате възможност качете схема на помещението показваща точно геометрията му, разположението (или предвиденото разположение на мебели), прозорци и врати и друго което счетете за важен фактор свързан с геометрия и разположение на мебели.
Помещението е правилен правоъгълник с размери 4 х 3,50 х 2,85 метра, намира се между две отопляеми стаи, температура на стаята при отворени врати от другите стаи е 20 градуса, при затворени врати не е падала под 17 градуса.
Този пост е редактиран от avenger; 10-01-16 в 11:40.