Разликата между 20ZM-S и 25 ZM-S e 90лв. Затова се насочих към по-големия. Така и така ще се дават едни пари,поне да е оптималния вариант за машина. Но пък да не стане много ветровито с по-голямата клима?
Тя не е "голяма" по принцип, а не е голяма и в сравнение с 20-ката на мицубиши.
Купувайте без колебание.
Единствено по-притеснително е,че се усещат известни топлозагуби заради гаража под нас. Дори и в момента ,ламинатът "хладнее" . Така или иначе съм решил за март да се взима клима,ще видим с какво разполагат местните "майстори" . Явно между 20ZM-S и 25 ZM-S няма съществени разлики. Благодаря на отзовалите се и четенето продължава Хубава вечер !
Аз не схващам нещо,защо тук масово се рекламира Хевито дето имат 3 модела на кръст от 100години а за Електриците които имат може би най-голямата гама от качствени климатици в БГ. се игнорират (може би умишлено).
и кое им е качественото на МЕ .. флагмана го имахме мерси ,останалите ще са по зле 100%
Toshiba RAS-B10N3KV2-E1 Suzumi Plus си заслужава...
За Много Години.
Трябва да закупя климатик за къщата на дядо и баба.
1. За какъв вид помещение ще се ползва климатизатора - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатизатора: отопление и охлаждане.
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението: 60-70 куб. м.
б) вида на дограмата и стъклопакета: дървена дограма с двойни стъкла.
в) квадратура на прозорците 1,5 кв.м.
г) изложението на помещението: Югоизток
д) етаж на помещението в сградата, особености: 1-ви етаж (има приземен, който се отоплява, но не винаги, вторият също).
е) какво е предназначението на помещението- всекидневна, но се ползва и за спане.
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение: Къща.
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата: Благоевград.
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима: 24/24
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията: Няма изолация.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви: Телевизор, хладилник и пералня.
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатизатор: 1400 лв.
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане: -15/40
Спрял съм се на Fujitsu: ASHG12LMCA/AOHG12LMCA / Daikin: FTX35JV. Отворен съм за сякакви предложения.
Благодаря предварително.
Здравейте!
Налага ми се да купя климатик, доста почетох и накрая се обърках...
Параметрите са:
1. Зa жилище.
2. Предимно за отопление ще се използва но не само.
3. Kaĸвa e:
a) ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 25.5 м2 или 65.6 м3;
б) видa нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ПВЦ 6 камерна дограма с двоен стъклопакет с КА-стъкло;
в) ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 4.6 м2;
г) излoжeниeтo нa пoмeщeниeтo - Юг-Югозапад;
д) eтaж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 1 етаж над мазетата (има някаква изолация в пода - стиропор)
e) ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, но може и да се спи в него при нужда;
ж) в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - в апартамент в панелка
4. B ĸoя чacт нa Бългapия и пo възмoжнocт в ĸoe нaceлeнo мяcтo e пoмeщeниeтo/cгpaдaтa - в София, Овча Купел
5. ĸaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - 23 - 26 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и нa ĸoи нe ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - вътрешна изолация (и на тавана) 5 см вата и гипсокартон
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви - хола е комбиниран с кухненски бокс и има хладиланик, фурна, котлони, перялня, телевизор и компютър
8. Kaĸвa cyмa e пpигoтвил зa пoĸyпĸaтa нa ĸлимaтизaтop - около 1500лв
9. дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe - идеята е да не ползвам друго отопление по възможност
По възможност да има WiFi, да е достатъчно тих и да не се занимава повече със себе си отколкото с помещението (дефростите имам предвид )
Има една подробност но не знам възможно ли е. Би било добре струята да може да се насочва да духа максимално високо над главите на хората, защото е на такова място че вероятно ще има човек пред него обикновено.Благодаря за съдействието и отделеното време!
Благодаря за отделеното време!
Климатик Самсунг AR12HSSDAWKNEU / AR12HSSDAWKXEU надвишава бюджета но отговаря на всички изисквания за комфорт.
Fujitsu 09LTC / 12LUCA
M.Heavy 12 ZM-S
Toshiba 13 Suzumi + E1
Sharp 09 GHR ( има функция Коанда и насочва въздуха максимално към тавана на помещението)
Не ти предлагам Панасоник, тъй като се съмнявам да успее да поддържа 26 градуса при тежки зимни условия. Впрочем, при така поставените от теб изисквания, бюджета е крайно недостатъчен за НОВА машина, виж втора ръка може и да успееш да се вместиш.