Чипев ,наистина в твоя случай май е по-добре с един климатик в тази кутийка. Наистина е добре да измериш по-точно.
Чипев ,наистина в твоя случай май е по-добре с един климатик в тази кутийка. Наистина е добре да измериш по-точно.
Тя кутийката не е толкова малка, има още една спалня + баня + коридор + килер - ОК е за семеен апартамент. Тези части обаче ги обитава бащата, все едно са два апартамента.
Като цяло се навих на MHI 20-ката за спалнята + кухнята през отворена врата(когато се налага). Ако прецените, че една по-мощна машина може да поддържа целия апартамент, тогава мога да отида и на този вариант.
На мен ми е трудно обаче да преценя, кой модел и каква мощност. Ще кача довечера размерите и точната квадратура и ще видим. Ако междувременно има някакви предложения за модел, дайте да разгледам цените.
Мерси много за подкрепата!
В тази връзка да попитам за съвет между тези двата (съобразно особеностите в моя случай и спецификата на помещенията). Евентуални аргументи в полза на единия и другия:
GENERAL : Инверторен климатик Fujitsu General ASHG14LUCA/AOHG14LUC
и Инверторен климатик Toshiba RAS-B16N3KV2-E1/RAS-16N3AV2-E SUZUMI, 16000 BTU, Клас A++
Благодаря предварително на отзовалите се!
Аз бих избрал този пред Лук-а General-Fujitsu, ASHG12LTC
12-ца на LT изобщо не е слаба в сравнение с предните два.
Добър ден!
По принцип това беше началната идея, ако има два климатика там, където сте го отбелязали е най-безболезнено за жилището и най-приятно от гледна точна на окото, а доколкото размразяване, апартамента е доста топъл. За сравнение тази година не сме пускали парното повече от 5-6 пъти, а сме с 30+ годишна дървена дограма с малко допълнителна доработка. За отопление няма да го използвам климатика.
Поздрави,
Иван
- - - - - - - - - -
Ето и една добра новина!!!
Здравейте,
мерси за отговора!
Имам няколко въпроса: ако е за целия апартамент не е ли нужно да сложа малко по голям климатик ? Примерно за стаята го смятах 12 БТУ, а ако е за целият апартамент евентулано нещо 18-19 ?
Явно сте правили подобен експеримент или имате опит с климатиците, но сте ми разбрали идеята. Та тя е просто да не стои 30 градуса цяла вечер и да потим възглавниците, а да го пусна и да свали едни 2-3 градуса в спаляната, като идеята е и да няма работещ климатик в стаята където спим, че бебуня е там. А трябва да го сложа директно срещу коридора нали ?
Поздрави,
Иван
- - - - - - - - - -
Здравейте,
да, точно това ми е идеята!
Не съм фен на студеното, нито аз нито жената, особено като вън е 40 градуса. Да кажем температура от порядъка на 27 градуса ще ми е супер. Примерно климатика в колата го пускаме на първа степен и даже от време на време го спираме, а това по време на летните жеги, на морето, по обяд !
Може би ще взема сега един за хола и ако не стане тов, което ми е в главата ще взема догодина още един.
Поздрави,
Иван
- - - - - - - - - -
хаха
машината просто има доста части вътре: три харда в райд, две видеокарти, две записвачки, около 15 вентилатора и го пържа яко, защото е старичък, а като ми се цъка си трябва!
- - - - - - - - - -
Здравейте,
първата фаза от пъкления план е готова, а сега избор на климатик
Какво ще кажете за този модел http://www.antonovclima.com/klimatik-daikin-ftx35j3-rx35k-varna-sofia ?
Поздрави,
Иван
Това сигурно е най-масовия климатик във България.Една позната успешно охлажда цял етаж от къща, че даже и отоплява над 0гр.
От позицията на лаик, останах с впечатление, че колкото по-голямо BTU има машината толкова по-мощна е и съответно обратното, оттук и предположението ми, че 12-ца е по-слаба машинка. Поправете ме ако начина ми на мислене е в грешна посока, че се пооплетох - започнах да гледам и 18-ки, а получавам предложения и за 12-ци...
![]()
Това е така ,защото всеки преценява по различен начин топлозагубите при теб. Каква е мощноста на адаксите при тебе, до каква външна температура се справят и на колко градуса вътрешна температура ги държиш?
Здравейте,
интересувам се от климатик за спалня около 10 кв.м ,стандартна височина 2.60. Изложение изток/север с 5 см изолация. Пред стаята има тераса която е остъклена.
Климатика ще се използва главно за охлаждане, за момента съм се спрял на следните модели :
Fujitsu General ASHG09LMC
Mitsubishi Heavy SRK20ZM-S
Fujitsu General ASHG07LUCA
Фуджитсу ми харесва с ниската си отдавана минимална мощност 0,5 W a Mitsubishi с многото допълнителни функции.
Според вас кой климатик е по-добрия избор и защо ?
Благодаря
Аз ще препоръчам 20ZM. Много по добро е като шумови характеристики и хардуер, от фуджиуто.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk