Направени са да работят при правилно оразмеряване.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Направени са да работят при правилно оразмеряване.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Е 60лв са доста май не е никак икономичен.
Sent from my QUANTUM_500 using Tapatalk 2
Хитачито работи много по меко и нежно дори и от Уруру-то (в режим охлаждане). Темперира помещението с разлика от 0.2° от заданието по ДУ. Уруруто поддържа +1 градус по висока температура. В сравнение с 2те машини, на Гри-то му липсва доза комфорт, за сметка на това пък цената му компенсира всичко негативно. Мразя да използвам този израз, но "за парите" си е много добра покупка. Имай предвид, че не стоя постоянно в баба си, за да ти дам пълна информация за работата на машината. Но като вземеш под внимание, че машината топлеше неизолиран външен хол в Русе и това че 72 годишна пенсионерка не мръзне през зимата ... По нататъшните коментари са излишни.
За 15 кв.м.спалня ново строителство, в която ще има голям и малък гардероб и два скрина, какъв размер климатик да взема?
Спрял съм се на Gree Change, но се чудя 9-ка или 12-ка да взема?
За Бургас става въпрос, спалнята е южна и сравнително топла. Разликата в цената е минимална и засега клоня към 12-ката, но се чудя дали няма да сбъркам.
Ще съм благодарен на искрен съвет!
Здравейте.
Търся климатик за отопление на къща (2 етажа- 98кв.м. обща квадратура) като ще бъде поставен на 1-вия етаж.Всички помещения са отворени(с изключение на 2 спални на 2ри етаж)като единствения минус е стълбището при което ще се губи част от топлината.Ще се използва главно за отопление.
Къщата е с изолация10см навсякъде и 8 камерна ПВЦ дограма с троен стъклопакет.Бюджета е до 2000лв като разбира се не държа да е в горната граница,но и със сигурност да не е нещо което ще се сложи колкото да духа леко топло през зимата.Оптималния вариянт цена-качество и консумация ел.енергия.
Надявам се и за съвети кои марки(или модели) да избягвам.Благодаря
Зя 100 м2 на два етажа избягвайте отопление с един климатик.
Ако правилно съм разбрал искате да отоплявате цялата къща на две нива с 1 климатик. Това не виждам как ще се получи с 1 климатик. Принципът е 1 помещение - 1 климатик. В някои случаи може 2 съседни помещения, като второто ще е с компромиси. При охлаждане също се чувства ефект и в други помещения, но за отопление е много по-сложно.
Толкова двоен, че общо тръбите са като на единичен.... Иначе, машинката работи прилично.
АСТРАГОНЕ,градски.........стига иска да онождаш дявола във въздуха.при нас температурите не са много ниски,но имаме ВИСОКА ВЛАЖНОСТ и СИЛЕН МОРСКИ ВЯТЪР и трябва да се съобразиш точно с тези фактори,щот после си в темите за купих си клима,пък не топли и плащам ЧОК ТОК
Привет на уважаемия форум ! Предстои покупка на климатик за вкъщи , старото Хитачи даде дефект и го бракувахме на 13 години. Помещението е апартамент , на втори етаж , тухла , без изолация , отдолу и отгоре са необитаеми години наред , около 45 м2 с една северна стена с два прозореца пвц , двоен стъклопакет . Колебая се между два модела , по цени близки , HITACHI RAK 35PSA / RAC 35WSA и Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE , два броя за помещението , струва ми се по добър вариант от един брой двойно по мощен уред . Изключително за отопление ще се използват , като не се изключва уреда през целия отоплителен сезон . С интерес очаквам вашето мнение , евентуално полагане на изолация на самия таван знам, че е желателно , но надали ще е тази година, а и не съм наясно каква трябва да е точно. Градът е Казанлък . Благодаря предварително !
Този пост е редактиран от Жоро63; 11-09-16 в 03:35.
Този пост е редактиран от avenger; 11-09-16 в 13:28.
Всъщност така зададен въпросът ми наистина изглежда като майтап.Разбира се не си правя илюзията,че ще има подобен климатик за тези пари при който ще мога да ходя бос и по къси гащи вкъщи зимата,а навън да е минус 5 градуса.Идеята ми е по-скоро за отопление на 1вия етаж който е около 48-50кв.м. все отворени помещения и стълбище.За втория етаж го написах понеже стълбището няма да се затваря по някакъв начин и част от топлината ще отива нагоре.Така или иначе едната спалня няма да се отоплява и ще бъде затворена а в другата има конвектор който е достатъчен за нея.За около 50кв. какво бихте препоръчали?