Здравейте,
Може ли някой да каже кое е по-удачно за спалнята, 14м2 при следните условия:
· Цена на климатика до 1300 лв., основно за охлаждане и за отопление през „междинния период“ преди и след парното;
· Трябва да е максимално безшумен и да не се усеща студения поток през лятото;
· Да „премахва полените“ пролет, до колкото това е възможно;
· Да „пречиства въздуха“ от прах и бактерии, до колкото това е възможно;
· Да има режим изсушаване за контролиране на конденза по стъклата през зимата – това май всички го могат.
Този пост е редактиран от vazmutenuser; 03-07-16 в 19:21.
· Да има режим изсушаване за контролиране на конденза по стъклата през зимата – това май всички го могат.
Май далеч не всички го могат. Ако държите на тази екстра, направете си справка. Да не се бъркате с изсушаване в р-м охлаждане.
FTXM20M е нов модел .Продава се от 2 месеца във България. Едва ли някой може да сподели реални впечатления. По книжни данни удовлетворява всички твои изисквания.
FTXS20K е стандартен клас климатик и ги няма екстрите на FTXM20M.
Може ли някой да разкаже повече за това т.н. "изсушаване". Аз го пусках зимата един път на "dry" и започна да духа студено, направо мина на охлаждане и след 5 мин. го спрях. Ако в режим "изсушаване" работи на охлаждане, после минава на отопление и се повтаря този цикъл, не виждам много много смисъл в това "изсушаване".
А двама възрастни в 13кв.м. спалня, не конденз, а водопади ще тръгнат.
Здравейте, попрочетох форума основно за проблемите на ДайСейКай, нещо което ме притеснява е да не се успива и при мен.
Стаята е 3,5м x 4,5м x 2,5м спалня, външна - юг/запад, дограма 5камерна/2-ен стъклопакет с КА стъкло 2,4м2, 8см външна топлоизолация и вертикалните тръби на парното минават през апартамента (1ви етаж и са горещи. капандурите на мазето под мен също са изолирани, макар пак да се усеща студен пода. До стаята има кухня, като искам да мога да отварям вратата и да охлжда и там
![]()
В крайна сметка, май се отказах от Митсубиши Електрик-а заради високата минимална мощност. (Mitsubishi-Electric MSZ-FH25VE / ZUBADAN) - Ако ще се включва и изключва нон стоп , не върши работа и ще вдига шум)
Другото което харесвам е това:
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZMX-S~SRC25ZMX-S Diamond
Toshiba RAS-10G2KVP-E Super DaiSeiKai 8
Тошибата е по-икономична и с по-нисък минимум, ама ако ще ми прави мизерий, не си заслужава 300-те лева отгоре, който едва ли ще се избият от икономия за 5 години примерно.
Все пак обаче двоуменеро остава, основно заради комфорт. Спалня е и е над главата ми - тишината е приоритет.
Някой има ли повече информация за MHI?
Като цяло ме интересуват мнения с факти. Вземи това или онова, без причина не ми върши работа.
Благодаря предварително.
Проверил си, но това не е това дето си го мислиш. Това не е режим изсушаване при отопление, а режим "Изсушаване". Това е отделен режим. Ако мислиш, че ще ти премахне конденза от стъклата се лъжеш. Изсушаването се реализира чрез студен /сух/ въздух. Климатикът не духа топло, а студено. През зимата не е много приятно.
Конденза ще намалее при по-често проветряване.
Като сложиш климатика на стената перпендикулярна на прозореца на един метър от него и врътнеш малко едната вертикална клапа към прозореца може и да спре да ти кондензира по стъклото. С две думи трябва да вдигнеш с няколко градуса температурата на вътрешната повърхност на стъклото. И отваряш вратата към коридора когато е възможно.
Kiril Chipev
Търпение колега някои хора трябва да работим. Аз имам 20ZMX-S в едната спалня и е супер. Никакви възражения нямам. В друга стая имам Дайкин за 4000 лв, така че не е да не съм претенциозен. Много е тихо Митсуто и не се чува кога работи и кога не. Горещо го препоръчвам. В другата спалня имам Тошиба Сузуми и определено е доста по-шумна. За моя радост не го използваме толкова много.
vazmutenuser
Това с пречистването на въздуха вероятно няма да го усетите на практика. Дайкина FTXM ще се справи и може и да е много тих, но не сме го виждали на практика (както вероятно и хората, които ви го препоръчват). МХИто е изпитана машина и си заслужава всеки лев.