Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 47
Like Tree60Одобрявам

Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #16

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Милсех да не взимам отношение по темата, но не можах да се въздържа.

    Та, ако нещата са толкова розови, лесни, бързи и за много пари, би трябвало да има опашка от желаещи да свършат работа нали? Явно щом няма, нещо в уравнението не е така розово, лесно, добре платено, или бързо? Не знам защо се мисли, че един специалист е длъжен да се отзовава на всяко обаждане, ако може и да е веднага? Фирмите си имат клиенти, графици за месеци напред и все още живеем в свободна държава, и никой на никого не е длъжен. В пазарна икономика сме, в една сделка трябва да са доволни и двете страни. Не знам, докога ще се вменява вина на този, или онзи, че отказал ремонт, услуга и т.н. Преценил е, че не може, не иска, или каквото и да е, това е! Пак казвам, мисленето, че дадена дейност е лесна, бърза и добре платена, трябва да води опашка от желаещи да я свършат нали? Да вземем да си зарежем клиентите, които чакат със седмици, за да правим други неща, които не искаме да правим, нямаме време да правим, не ни е работа да правим и т.н.


    ... Някой замислял ли се е, че ремонтирайки "чужда" машина. Или машина продадена, монтирана от друга фирма. След това се ангажира с нея? Каквото и да стане, клиента казва, ама ти го прави и след това стана това, или онова?
    Значи един я продал, монтирал, насрал се, или какво и да е, след това друг му бере гайлето? Е за какво ни е това?
    Този пост е редактиран от Mega; 02-12-18 в 18:20.
    Aleksandars, pulsedriverbg, ivan74 и 3 други харесват това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Мнения
    31
    #17

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Ето едната страхотна гледна точка и с нея съм съглаен. От друга страна е клетият потребител, който е свикнал да наклика нещо онлайн и след 1 ден то да дойде с куриерска фирма или да си плати забравеният нет и да му го пуснат до 5 минути, а трябва да чака за такъв тип услуга седмици и месеци (от личен опит). Е и аз, като много други чакам - имам ли избор, но и това не би трябвало да е нормално, а явно се приема за съвсем в реда на нещата. Изказвам потребителско мнение.

    ПП: @Мега: Пиримерно за Вас са много позитивни отзивите. Но и Вие гледате само от Вашата гледна точка. От думите Ви излиза, че трябва да го закъсате за работа и тогава бихте правили и така не толкова желаните деийности, които пак се заплащат. Също замисляли ли сте се, че някой може да иска да направите дадена операция по притежаван от него климатик, сложен от други хора и е съгласен, че не сте го сложили да речем Вие и не иска цял живот да му берете гайлето? Но много Ваши уж колеги си го решават това защото някога са имали такъв клиент някъде. В това отношение напълно разбирам започналия темата.

    ПП2: И понеже съм изчел почти целия форум във частта за климатиците, знам ще кажете, че цените труда си. И ние ценим и Вашия и нашия - Пример: В моята работа (свързана със сървъри) ако не реша проблем до 4 часа в рамките на същия ден за тази дейност не ми се заплаща - ако искам.
    Този пост е редактиран от v7777; 02-12-18 в 16:23.
    dddilian одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #18

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Дааа. Приготвил съм едни пет стотака да дойдат двама души в съботен ден, да демонтират външното тяло на 25zm-s и да си тръгнат, да дойдат след месец пак в съботен ден и да го монтират с нов тръбен път.
    И ми е някаква дилема от година и повече, да тръгна ли по фирми да се моля или да си взема нов климатик.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #19

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Сценка от комиците
    Катаджия спира водач на пътя.
    - Добър ден и се почва...чистачките, аптечка, вериги през лятото и т.н.
    Следващата седмица, катаджията го заболял зъб...отива на зъболекар.
    - Добър ден, казал водача и....
    dddilian, milanov и stainway харесват това.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #20

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    И докато всеки се опитва да прецака другия-всички ще бъдат прецакани
    Тука за майстори се чака, за зъболекари също (дори и да те боли). Преполага се,че си ходил на всеки 6 месеца на контролен преглед и нещата са под контрол.
    Същото е и за майстори-ако искаш да си сигурен, че примерно ще ти ремонтират газовата инсталация на парното, трябва да си вземеш абонамент от около 100 евро на година.Тогава го преглеждат веднъж годишно и при авария се отзовават ден и нощ.Но все пак от хиляди клиенти събират абонамент и могат да си осигурят смени и техници, на които да плащат заплати.
    Малко по-комплексно трябва да се подхожда. Ако имате примерно някакъв абонамент за поддръжка-можете да очаквате и настоявате, според договорките, но ако се чака много-винаги е по-скъпо и коства нерви и неудобства.
    dodo_pv и Mega харесват това.

  7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    5,735
    #21

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Истинските майстори не биха се хванали да разрешават проблема, защото времето и работата по отстраняването му надвишават сумата, склонна да заплати клиента. Това ще бъде така, докато на пазара се предлагат нови машини по 400 или 500 лева, както и докато не се забрани онлайн търговията с климатизатори и тази от неспециализирани за търговия с хладилни агенти техника магазини, като кауфланд, лидъл, техномаркет, технополис, джъмбо и т.н.
    Бахти смотаните майстори, щом не могат на един прост фреон да проверят количеството дали е в норма и да презаредят. Че то какво излиза? - Всеки път при изпуснал фреон трябва да сменяме климатика с нов, щото нямало кой да го презареди.
    Тогава изобщо не виждам смисъл да хвърляме пари на вятъра за скъпи климатици. Изпусне ли малко фреон - фърляш на боклука и купуваш нов.

    Помня при години какво ходене по мъките беше, когато старата конвенционалка изпусна фреона и пак така нямаше кой да я зареди, даже нямаше кой дори да установи какъв е проблемът.
    Климатикът беше останал почти без фреон и то беше очевидно - непрекъснато заскрежаваше и изобщо не топлеше.

    Първо викнахме Пишман майстор №1.
    Викаме му: - Климатикът остана без фреон - капачката на крана не е била стегната.
    Идва оня, пипа крана на външното тяло и вика: "А-аа той крана топъл, значи нищо му няма на климатика" "Той фреонът ако беше изтекъл щеше да омасли" и си тръгва.
    Отиваме при друга фирма - този път идват двама Пишман майстори.
    Повтаря се същият диалог "Климатикът остана без фреон, ако може да го заредите"
    Пишман майстор №2 закачи някакви манометри, гледа, пули се известно време, изключва външния вентилатор и накрая заявява: "Налягането е нормално - значи климатикът има фреон!"
    - А защо тогава не работи нормално, заскрежава непрекъснато, и не топли??
    - Не знам защо не работи, но не е от фреона!
    И си тръгнаха.

    Трети опит с друг Пишман-майстор:
    - Климатикът не работи както трябва, май е изпуснал фреон, може ли да го заредите?
    Пишман майстор №3:
    - След 4-5 години питата става на дупчици и не се знае откъде изпуска. Няма смисъл от зареждане, по-добре го изхвърлете и си купете нов климатик.


    Накрая бащата викна някакъв негов приятел, който го зареди за 15 минути, за 20 лева и климатикът работеше перфектно и топлеше яко още няколко години след това.

    Лошото е, че пишман-майсторите вече не са само при климатиците, а са окупирали всички останали сфери в държавата - здравеопазване, социално осигуряване, застраховане, икономика, енергетика, политика...
    Неслучайно България е умираща държава и не се знае дали все още ще съществува на географската карта след няколко десетилетия.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 02-12-18 в 17:14.
    bobbyap и dddilian харесват това.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,686
    #22

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Цитат Първоначално публикувано от v7777 Виж публикацията
    @Мега: Пиримерно за Вас са много позитивни отзивите. Но и Вие гледате само от Вашата гледна точка. От думите Ви излиза, че трябва да го закъсате за работа и тогава бихте правили и така не толкова желаните деийности, които пак се заплащат. Също замисляли ли сте се, че някой може да иска да направите дадена операция по притежаван от него климатик, сложен от други хора и е съгласен, че не сте го сложили да речем Вие и не иска цял живот да му берете гайлето? Но много Ваши уж колеги си го решават това защото някога са имали такъв клиент някъде. В това отношение напълно разбирам започналия темата.

    При мен, а предполагам и при повечето колеги, нещата не са така конспиративни. Напротив, много са прости за обяснение. Нямам физическата възможност да обърна внимание на външни клиенти. Просто цялото ми свободно време е отдадено да монтирам нови машини и да обслужвам вече продадени и монтирани от нас машини. Гаранционно, или извънгаранционно. Само с машини монтирани по големи фирми, банки, офис сгради имаме абонаменти със задачки за месеци напред, при това отлично платени. Това е, няма как да съм на три места едновременно. Никой не пита, като се прибираме по 23-24 часа, кога си виждаме децата и жената. Или как седим по 8-9 часа на покривите на офис сгради в дъжда сред претеници от кабели, вятър, студ ... Да, избрали сме си го, не се оплаквам, плаща ни се добре за това, но това ни е времето, повече няма.


    Не е неуважение да откажеш на някой, неуважение е да приемеш и да го размотаваш месеци наред. Да, случвало ми се е, много е неприятно, както за клиента, така и за мен самия. Затова сега отказвам с чиста съвест и спя спокойно.
    Този пост е редактиран от Mega; 02-12-18 в 19:05.
    bobovo, toto_toto, stainway и 1 други харесват това.

  10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #23

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    ... Някой замислял ли се е, че ремонтирайки "чужда" машина. Или машина продадена, монтирана от друга фирма. След това се ангажира с нея? Каквото и да стане, клиента казва, ама ти го прави и след това стана това, или онова?
    Значи един я продал, монтирал, насрал се, или какво и да е, след това друг му бере гайлето? Е за какво ни е това?
    Тук и аз не мога да се въздържа, защото вече 25-та година обслужвам и машини, монтирани, ремонтирвани многократно и насирани от други. Работата си е работа, изобщо не ми създава проблем, нито пък обирам на някой нещо. Простотиите, надробени от колегите, ми правеха впечатление като новобранец през миналия век. Има един вълшебен документ, наречен приемо-предавателен протокол, където е описано в какво състояние се приема поточната линия / машината, подписан от клиента. Изключва всякакви претенции в комбинация със сервизните листи, в които пише какво си правил. Толкова по този въпрос. Относно липсата на време, тук си много прав, не може да се огрее навсякъде. Но не можеш да го кажеш директно на клиента, трябва да го запишеш в тефтера, на опашката. Негово е решението, дали да чака или не. Друг е въпроса, дали един клиент ти допада или не. От това би трябвало да зависи само дължината на опашката пред него. Подходът по друг начин дразни. Много дразни!
    SPSt, bobbyap, dddilian и 1 други харесват това.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    187
    #24

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Говорите все едно другите хора не работят нещо, не се прибират късно, не се уморяват, не се изнервят....Всеки е зает с нещо, за да изкарва някакви пари. Както и да е.

    Иначе това с "брането на гайлето" ми звучи несериозно. Все едно да си закарам колата за ремонт в някой сервиз и оттам да ме отшибат, защото преди това е ремонтирана на 100 други места, за да не взема случайно да ги обвиня после, ако колата ми пак се счупи.......

    Както и да е, главното питане в темата е, кой не е толкова зает, не е лъжец и мърляч, и има необходимите уреди, за да извърши тази проста процедура в София? Не може никой да не е ползвал такива услуги в този голям форум, егати.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Въпросът е, че т.н. "майстори" въобще не искат да се отзоват, някои дори не искат и да разговарят след като разберат повода за търсенето. Въобще не се стига до обсъждане на цена или срок за идване. Говоря за личния ми опит с хора от различни области - за коли, строителни ремонти, локалното ми парно, ВиК, климатици и т.н.
    Няколко примера.
    1. Имах сериозен теч от един кран на локалното парно. На 3-ма звънях и всичките отказаха въобще да се занимават с подобен проблем. Правили само нови инсталации. Пари и срокове въобще не бяха обсъждани. Та накрая сам го оправих колкото мога.
    2. Покривът на къщата ми е правен изцяло нов през 2010г. Но замазката на капаците се напука и падна миналата година. Двама по телефона въобще ми отказаха дори да дойдат да видят и да се уговорим. Намерих от една съученичка със собствена голяма строителна фирма, контактите на бивши нейни работници и се уговорихме за кога могат да дойдат. Не съм поставял условия за срок и цена. Свършиха работа добре. Обаче сега скоро ги търсих за проблем с хидроизолацията на плочата на гаража и всеки път по телефона - обади ми се следващата седмица. 4 седмици звъня и накрая на 5-тия път се отказах.
    3. Протече ми ВиК на връзката на водомера. Пак същите проблеми, докато намеря човек.
    Наистина западна града и няма много майстори, защото повечето се изнесоха за София и чужбина. Наличните очевидно имат достатъчно бизнес и могат да си пробират клиентите.
    Абсолютно същото е и при мен - от зор сам си направих хидроизолация над апартамента, след 2 неуспешни ремонта с фирми и "майстори" - отворих, прочетох за методите и материалите и за 7 дни един юли месец направих 200кв.м покрив с течна гума. Изпекох се, изгорях зверски, но вече 3та година няма и помен от течове.
    И топлоизолация се научих да поставям, и да шпакловам се научих, накрая ще се науча да правя конуси и да зареждам с фреон. И машина за събиране ще си купя от зор, ако алтернативата е да обикалям офисите на разни фирми за климатици, като пчеличка, и да се моля да ми свършат това, което искам и да не ме натаковат в същото време.

    А, даже и колата си оправям чат-пат...
    Живи и здрави да сте всички.
    Този пост е редактиран от dddilian; 02-12-18 в 20:24.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #25

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Хидроизолацията на плочата на гаража я правих преди няколко години с един познат доцент от МУ-Плевен. Всички майстори ми бяха отказали.
    Външната изолация на къщата я правихме с покойния ми вече баща. Той поне беше майстор фаянсаджия и разбираше от строителство. Но след като почина и завися от майстори.
    Течът на локалното парно сам го оправих, но нямах избор, защото седях без отопление и ми костваше доста усилия, защото нищо не разбирам, нямам инструменти и т.н.
    Никога не съм се пазарял за цена - колкото кажат толкова плащам. Много рядко съм настоявал за срокове.
    Иначе за майсторите ми е ясно, че са малко и нямат време и си избират клиентите и работата. За абонаментите имам особено мнение. Примерно на работа имаме годишни абонаменти за поддръжка на различни неща и забелязвам, че някои от сервизите ни забавят за сметка на случайни клиенти, защото сме им сигурни и няма къде да избягаме.
    Gyokov и dddilian харесват това.

  13. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Мнения
    831
    #26

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Това ще бъде така, докато на пазара се предлагат нови машини по 400 или 500 лева, както и докато не се забрани онлайн търговията с климатизатори и тази от неспециализирани за търговия с хладилни агенти техника магазини
    Не,не,не.....само това не,защото става зловещо.Онлайна отряза крилцата на местните велможи и намали брутално печалбите им.От 5 купени онлайн климатика съм спестил за още един,който нямаше да го има ако бях пазарувал от местния касапин.И то не е само до климатиците,да вземем например гумите.Докато простия народец нямаше достъп до онлайн сайтове,местния дилър не смогваше да прехвърля по един прицеп гуми днеска през 50% печалба.Не пълня гушите на алчни типове.Да си гледат работата.Жалко че средните ни училища бълват хиляди деца с ненужни никому синекурни професии.Жалко че се закриха професионалните училища.Затова има зверски глад на майстори във всяка една свера,щото на никой не му трябват мениджъри на малък и среден бизнес,ресторантьори,администратори и др.Клатикурци си има колкото щеш.
    Gyokov, Jack Krauser, dddilian и 1 други харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,511
    #27

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Пони, отдавна е станало зловещо положението, описах го прилично точно. Ти не го разбра. Куцо и сакато се опитва да прави сделки / сборки на климатизатори, изкарващи от ден до пладне. Стратегически суровини отиват на боклука и фреони в атмосферата, появяват се теми от жертвите на системата, опитващи да спасят боднатите от говеда цепеници по стените си. Ако пазарът беше регулиран, машините ни щяха да работят с периодични профилактики безпроблемно по 15 години. Оръжейният и автомобилен пазар, като общоопасни средства е регулиран. Не може всеки да събере от скрапа три- или четириколка, с която да тръгне да обикаля по улиците. Не мога да си купя зарин или новичок, но пък не е проблем да се снабдя с бутилка фреон и да си съскам по улиците. Не може да си карам парния автомобил по централните улици на града, но мога да си бодна фреонова цепеница на стената с COP=2 или 3, която след 2 години да изхвърля в Марица, щото няма кой да и смени някой надут електролитен кондензатор. Заставам зад всяка една дума, която по-горе съм написал. Това, че ти и аз можем да се справим отчасти с проблема и сме до някъде отговорни не означава, че бай Драган и Ламбри ще могат.
    Нищо лично!

    Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

  16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,864
    #28

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Струва ми се, че темата тотално се Омаза в посока кой от какво си е патил,
    колко са ни зле “майсторите” и как тези същите не могат/искат/нямат време.
    А някой дали може да му помогне на човека...?
    Аз се сещам за stainway, който е самоук майстор с инструменти и мерак,
    а и добре му се получава.

    п.с. а че е зле във всяка сфера - ами зле е.

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    София
    Мнения
    187
    #29

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Само да спомена, че не става дума за "цепеници"...

  18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #30

    Отговор: Препоръчайте фирма или техник за ремонт и поддръжка на климатици в София

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Аз се сещам за stainway, който е самоук майстор с инструменти и мерак,
    а и добре му се получава.
    .
    Не съм майстор, а и ако се наложи да се ремонтира нещо по климатиците, допълва и т.н. ще си платя като поп Парното например-нямам и идея как работи-имам си договор за поддръжка...
    Няма как да си закупя хладилен агент без сертификат за правоспособност. Да не говорим, че едно е да направиш няколко конуса и да вакуумираш-съвсем друго е да знаеш как работи една климатична система. Аз просто обичам веднъж в годината да се правя на "майстор", но повярвайте ми съм винаги готов да си платя за услугата и времето, което съм спестил да си изкарам пари с моите знания и умения.
    Просто ми беше интересно, но има много други неща, които нямам намерение да правя никога. Проблемът с аматьорството е, че докато разбереш как става и се научиш горе-долу-проектът е завършен и най-вероятно никога повече няма да ти се наложи да го правиш Един вид загуба на време, но ако ти е приятно-защо не?
    Знанията и опита трябва да се уважават и заплащат съответно.
    Ако всеки прави в неговата си област нещата максимално добре и получава адекватно заплащане-всички са доволни .
    VanDan, dodo_pv и bobbyap харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Препоръчайте добър сервиз за ремонт на телефони в София
    От ockac23 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 10
    Последно: 15-01-17, 01:08
  2. Препоръчайте фирма за климатици в Шумен
    От stayga във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 09-06-16, 21:53
  3. Фирма за климатици София
    От checho_85 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 11
    Последно: 20-08-15, 17:02
  4. Препоръчайте техник в София
    От George007 във форум Климатици Osaka
    Отговори: 2
    Последно: 05-03-10, 09:08
  5. Коректна фирма за продажба и монтаж на климатици в София!
    От TRICHKO във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 13
    Последно: 07-08-09, 18:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе