Темата е за избор на климатизатор. Ще помоля подобни въпроси да се дискутират другаде.
Здравейте, търся съвет за избор на климатик за:
- Жилищно помещение
- Преднимно за отопление ще се използва (като стане жега и на охлаждане ще работи)
- Стаята, която ще отоплява е втори етаж от двуетажна къща. Размер на стаята е 24 квадрата/ 59 кубика. Използва се за всекидневна с изложение изток/юг (от изток слънце не идва, защото има друга къща). Дограмата е ПВЦ не много модерна с обикновенни стъкла и двоен стъклопакет.
- Жилището се намира в Свищов (има мъгла зимата).
- Желая зимата да може да държи около 22-23 градуса.
- Къщата има изолация 5 см ЕСП на стените, а на тавана в/у плочата има 5 см ХПС.
В момента в помещението има Hitachi RAK 35 PXA, което служи да топли през по топлите периоди когато парното не работи. Решил съм да не ползвам парното през следващия отоплителен сезон и да карам само на климатик и искам да заменя сегашното хитачи с А+++ машина /това задължително условие/.
Спрял съм се на следните климатици /разбира се, че приемам и други предложения/
-Fujitsu General ASHG12KGTA
-Hitachi RAK35RXD AKEBONO
-LG Prestige H12AL
-MITSUBISHI HEAVY SRK35ZSX-W
Като най ми е на сърце митсубиши-то, но то е с 1000 лв повече от останалите климатици, а нещо не ми се дават 3 бона за климатик. Бюджета ми е около 2000, но ако това митсубиши ще си избие инвестицията /спрямо останалите/ ще се напъна за него.
Предпочитам климатика да има WIFI или поне да може да му се сложи, но и да няма .... няма да припадна.
Хевито е истината....просто няма база за сравнение с другите модели.
Изпратено от моят K9 с помощта на Tapatalk
Вижте и подовото MHI - на една цена са.
Особенно ако сте свикнали на парно.
Подов няма как да сложа понеже на подходящите места в стаята има радиатори, а тях няма да махам за сега. Ако стигна до поръчка на хевито кое да избера zsx-S или zsx-W. Разликата я дават само във фреона, а като КОП и СКОП са еднакви, но пък в цената си има сериозна разлика.
Благодаря за мненията. На 99% ще взема хевито, но явно ще е след месец два, а на зима ще пиша как се представя.
За 13кв спалня - основно за охлаждане (няма да се спи на климатик!), като са положителни температури и за отопление, външна изолация розов Аустротерм, дограмата Рехау ПВЦ с двоен стъклопакет и К стъкло, външни ролетни щори, юг слънце, апартамент тухла
Предложиха ми
7ца Инверторен климатик Fuji Electric RSG07KMTA
9ка Инверторен климатик Fuji Electric RSG09LLCC
та дори и
12ка Инверторен климатик Fuji Electric RSG12LLCC
Чудя се тези дни кой да взема, че вече не се издържа в жегите
Mitsubishi Heavy Industries SCM 50 ZS-S
Mitsubishi Electric MXZ-2F53VF
И двата са мултисплит с две вътрешни. Ще се ползва за охлаждане и отопление, ще има и газов котел. Интересува ме кой е по-добрият избор като качество, надеждност и икономичност.
Изолация 10см ЕПС, дограма Кьомерлинг с троен стъклопакет. Апартамента е на 3-и етаж от 5. Всичко останало е видно от скицата.
Благодаря.
Този пост е редактиран от Rakeem; 14-08-19 в 20:25.
Какви са плюсовете и минусите на КМТА 7ца спрямо ЛЛЦЦ 9ка!?
КМ е по-нов, по-икономичен и по-тих и с еко фреон, но като здравина, дефекти, често срещани проблеми!
Явно ще е един от двата, тъй като 12ка била голяма. Но просто от любопитство, ако се сложи 12ка на малка стая 13кв.м. зимата няма ли да топли по-добре без да спира за размразяване, или точно обратното като е голям на малко квадрати ще спира по-често и няма да работи!?
Благодаря Алекс
Колкото по-малко работи, толкова повече ще спиш. Това за LLCC. Що не прочетете малко форума да разберете какви машини се препоръчват за спалня. Накарай ги тези дето ще ти продадат такъв за спалня, да запишат, че ще спят за проба при него 2 поредни нощи.