То 25-ца ще работи on/off, ти се притесняваш за 35-ца!
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Щом харесвате Mitsubishi, бих Ви посъветвал да погледнете MHI 20ZS-W и ME AP25 VG. Това са машини от средния клас, но доставящи добър комфорт и тишина. Разбирам, че Ви се иска да е високия клас, но просто няма да можете да използвате възможностите на цитираните от Вас модели. Те са подходящи за по-големи помещения или такива с по-големи загуби.
Да, условията са малко специфични, защото е висока влажност, котловина, и при зла зима има 2 седмици към -20 градуса.
Това, което пишат производителите реални данни ли са, тоест ако пишат -15 , дали няма да работи нормално и при -20 ?
Ако са реални, тогава какво мислите за модела Daikin FTXM35N / RXM35N9 PERFERA, който също по спецификация е до -20 градуса? Може да е 200 лв по-скъп от Fujitsu 12 LTC , но е правен в Чехия , а не Китай?
И след като отидох на по-висок клас, гледам, че този Дайкин е реално 14-ка. Не може ли да ми свърши работа 10-ка Daikin FTXM25N / RXM25N9 PERFERA за 20 кв.м ?
Благодаря!
Аз бих послушал Цанков на Ваше място. 12LtC на Фуджицу, ще топли по-добре сигурно и от FTXM42, при отрицателни температури. Освен това, ще дефроства по-рядко, особено имайки в предвид високата влажност, което е голямо мъчение за климатиците. Определено мисля, че 12ltc ще се справи много по-добре от Ftxm35.
[QUОТЕ=zwаn;940481]
B мoмeнтa имa Dаіkіn FТХ50 18-ĸa, нo явнo e гoлям зa пoмeщeниeтo, тъй ĸaтo зимaтa дyxa cтyдeнo, paзмpaзявa пpeз чac, шyмeн e, и нe cтaвa зa cпaнe.[/QUОТЕ]
Чoвeĸa иcĸa дa cпи тaм.
Moжe дa пoглeднeтe Міtѕubіѕhі Еlесtrіс FН25VЕНZ.
Cъc cигypнocт мoжe дa тoпли, и cъc cигypнocт мoжe дa e мнoгo тиx.
Този пост е редактиран от mimojef; 23-10-19 в 15:21.
Здравейте,
Търся климатик за 50кв.м. - тухла. Височина 2,70м. За досегашния бяха измервали от фирма и казаха, че ни трябва такъв от 12 британски единици, справяше се прекрасно, но се повреди.
В червено са маркирани прозорците - PVC дограма. Външна стена е само тази с прозорците. Не е санирано.
Търся климатик за отопляване и охлаждане. Моля, препоръчайте!
18/24по ще ви свърши работа като номер... в тази квадратура