Разликата си заслужава, но тази машина не е за 8 и 14 квадрата...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Сега тук е точният момент да кажа: Заслужава си, и още как! Трябва да разберете, че истинските климатици на производителите са във високите им класове, всичко останало е компромис. В тях се влага най-доброто, последните технологии, мощност, качество. При някои техники като климатиците важи в пълна сила правилото: Получаваш това, за което си платил. Мога да дам още примери, но не тук му е мястото. Затова правилното е още при избора да се започне от най-високия клас и после надолу (а не обратното) и там, където се срещнат всичките ви критерии, е вашият избор. И когато вземете компромис, не питайте след това защо zsp и zs не са като zsx. А разлики дал Господ. Бихте могли да обмислите поне за дневната, но със съобразен размер.
Sent from my POT-LX1 using Tapatalk
Колеги, благодаря за мнението.
Моля, кажете поне три предимства.
Аз също съм на мнение, че качествената техника се отплаща.
Никой не ми написа обаче за 16 и 22 квадрата, кой модел отговаря от по - скъпата серия.
Поздрави
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от vvasilev2000; 26-05-19 в 21:09.
За 15 m² - Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond, а за 22 m² - Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-W~SRC25ZSX-W Diamond.
Ами vvasilev2000, какво да ви кажа, дълга тема за разговор, но понеже бързам и нямам време в момента, съвсем обобщено:
1. ZSX съдържа най-качествените компоненти, започвайки от пластмасата до хардуера и софтуера.
2. Вследствие на горното има широк range мощност, минимуми, работи по-икономично спрямо подобните размери от долните серии същевременно при голям капацитет и комфорт.
3. Двойнороторен компресор и по-безшумни. Забележете как едни и същи размери имат по-ниско ниво на шум от долните серии.
4. Вследствие на горното може да се справя при по-ниски температури при отопление без проблеми и главоболия в хода на нормална работа.
5. При правилно оразмеряване, експлоатация и поддръжка може да Ви служи дълги години.
6. Имат повече екстри и т.н. и т.н.
rosswen може най-добре да ме допълни.
ПП
За европейците говоря.
Благодаря за съветите.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Здравейте момчета! Интересувам се от един модел на Дайкин и по точно FTXG35JV1BA защото като данни излиза че е само за студено така ли е?Благодаря ви предварително! ПП това са данни от вътрешното тяло.
Здравейте!
Търся си климатик само за охлаждане в едно апартаментче ново строителство (2016 г.) в Зона Б-18 в София. Етажът е 5-и, изложението е източно с много лек юг и между май и септември пече от изгрев до обяд по фасадата на сградата.
Има външни щори, които доста ограничават прекаленото ослънчаване, но пък дограмата е с Ка стъкла и вътре си е некомфортно топло - в момента е 26 градуса (при външна температура 24), а често през Юли и Август скача на 28-29.
Тъй като е доста шумно навън (има голям булевард и пазар, където работният ден започва в 5 сутринта) прозорците не се държат постоянно отворени вечер, т.е. повечето топлина остава вътре в помещенията.
За сметка на това отоплението зимата с конвектори е много комфортно и евтино - по принцип не обичам "течението" на климатиците (удря ме директно в нервите и носа) и никога не съм ползвал, затова не мисля да ги включвам през зимата (през преходните месеци, доколкото все още ги има в България, не ми се налага да включвам отопление така или иначе).
Живеем с приятелката ми като аз работя от вкъщи, т.е. е малко комбинация между жилище и офис - един вид се ползва 24 часа в денонощието, вкл. се готви редовно.
Желаната температура през "работното време" от Май до Октомври е 22-23 градуса. Бюджетът е ограничен - около 1500 лева без монтаж.
На схемата съм сложил локациите на вътрешните тела - до тези места има вкопан ел. кабел.
Тъй като не ползвам и не знам много за климатиците първо се допитах до познати и чух три различни мнения (пиша го долу) и съвсем се обърках, затова моля по-разбиращите тук за съвет
1. Щом е само за охлаждане то най-евтините варианти ала Gree или Midea с A+++ са достатъчни.
2. По-добре един малко по-мощен, по-качествен и по-скъп климатик в хола, който да охлажда цялата кубатура при отворени врати (не съм много сигурен, че ще стига до спалнята, но би било добре ако няма шум и течение докато се спи), отколкото два по-евтини, които вероятно ще се скапят по-бързо и няма да работят толкова добре.
3. По-добре "висок" клас японски климатик втора употреба (тук съвсем не знам за какво става дума, но цените изглеждат сериозни).
Благодаря искрено на всеки, който е отделил от времето си да прочете и отговори!
Здравейте. Би било по-правилно, но нямам време да ровя из целия форум в оформяне на мнение. Ясно ми е, че на тази цена изборът е доста ограничен, що се отнася до качество и къде по-добре е да взема нещо по-добро и по-скъпо.
Искам да взема климатик за къща на село. Помещението е 3,5 на 3,5м, малко над 12 кв.м, височина 2,20. Климатика ще се ползва основно за охлаждане, в есенно-зимния период - за отопление,т. е., при външни температури над 0*. Ще се събера в тръбен път 3м
Според скромните ми познания ще е нужна 9-ка. Спрях се на Midea, AUX, Arieli, Hisense след разговори с колеги, приятели и т. н. Имам наблюдения над Hisense - 4-5 години само чистене на филтри и никакви проблеми. За Мидеа преди години се говореше, че са най-добрите от кучите марки, друго за тях не знам, а времената се менят.
Моля, дайте мнения и съвети за тези марки климатици, а защо не и за други. Може и за фирма, от която да го закупя
DOT, при така разположено вътрешно тяло в хола, ефект към другото помещение няма да има. Иначе, за самото помещение е ок, като разположение. В спалнята позицията е сгрешена според мен. Тялото е добре да бъде над леглото, за да не усещате въздушната струя, при работеща машина в режим охлаждане. Предвид условията, са Ви необходими малки машини. Тоест, модели отдаващи номинално в режим охлаждане 2.0~2.5 kW. При новите бюджетни модели, избора Ви се ограничава до модели с номинал 2.5 kW. Колко ще работят тихо и комфортно е друг въпрос. При японски модели, избор имате голям.
vnedel4ev, добре е да дадете повече подробности - визирам населено място, като се им предвид въпроса Ви за фирма. Иначе, за това помещение 2.5 kW номинално, са Ви напълно достатъчно. Примерно Gree GWH09AAB-K6DNA3A Bora или Chigo CS35V3G-1C169AYA4.
Здравейте, опитвам се да избера климатик. Не мога да взема правилното решение....
За сега съм се спрял на следните модели:
-Mitsubishi Heavy SRK/SRC50ZS-WT Titanium
-GREEGWH18YE Amber Nordic
-FUJITSU GENERAL Климатик: ASHG14KGTA
По принцип най ми харесва Мицубишито
Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с избора или ми предложите нещо друго.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
Предимно за отопление
3. Kaĸвa e:· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
30м2 + 6м2 коридор, таван 2,6м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
ПВЦ
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
10м2
· изложение нa пoмeщeниeтo;
Юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
4ти, предпоследен етаж (само една външна стена - прозорци)
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
Хол, трапезария и кухненски бокс
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
София, подножието на витоша
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
лято 22-24 / Зима около 24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
Външна изолация + вътре Гипскартон
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
Телевизор, компютър, кафе машина, хладилник, фурна и котлони
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
До 2500лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
зима до -15
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Благодаря!
Аз бих погледнал Фуджи 12LTC .
Даже ще ви остане някои лев ,а на студено с тази машина няма да стойте .
Този пост е редактиран от Aleksandars; 30-05-19 в 19:43.
Готов съм да се обзаложа, че в 36 m2 , с която и да е машина с номинал 4 kW, в полите на Витоша, под 0 гр. ще си отстоЙте на студено, като стой та гледай! Ако ще е Фуджи, бих Ви препоръчал :
General Fujitsu ASHG18LFCA/AOHG18LFC
Този пост е редактиран от SPSt; 30-05-19 в 20:06.