Много зависи от топлозагубите, но някои клими стават и за 2м2.
Много зависи от топлозагубите, но някои клими стават и за 2м2.
bobi, ще те заядат сега.
Много добре разбираш за какво става въпрос.
Всяка машина ще работи навсякъде, как и колко - божа работа.
Идеята беше в случая, че в малко, южно и изолирано помещение спалня/детска
все пак се търси някакъв комфорт.
Това става с реален нисък минимум.
За съжаление малко машини го могат.
Е, незабележимия он-оф и тишината при работа се подразбират.
Mitsubishi Heavy Industries SRF35ZMX-S~SRC35ZMX-S Diamond + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium
Toshiba RAS-B13U2FVG-E Floor standing + Toshiba RAS-B10J2KVRG-E Shorai Premium
Panasonic KIT-Z35-UFE Floor Console + Panasonic CS-TZ25TKEW-1~CU-TZ25TKE-1
Daikin FVXM35F~RXM35M9L Floor standing + Daikin FTXP20L~RXP20L Comfora
Благодаря за отговора. Първоначално си мислех за дневната точно Тошибата, която си написал, като най-вече съображенията ми са заради 5те години гаранция. Имаш ли все пак фаворит сред написаните или иначе казано ти кой би взел и защо? Няма да се спирам толкова на рекламата им, понеже съм скептичен към реклами и затова питам чисто практически. Панасоникът много скъп ми се вижда. Нямам впечатления от подови климатици, основно се надявам да са по-добри откъм комфорт, да не е толкова явно изразено "студено на краката и горещо на главата". Тошибата може да духа топло само пррз долната клапа /функция топъл под, което за мен е прредимство/. Усеща ли се наистина нещо от това пречистване на въздуха? Обшо взето от всички климатици ми става усилно... п. с. шумът не ме притеснява.
Последно, тая FH25-ца, ще е прецакам ли в това малко помещение, никой нищо конкретно не каза? Да търся ли 7-ца? В накои сайтове го дават от 0 до 20 кв.м.
Янко, след като си взел решение да си боднеш цепеница на стената, защо продължаваш да ни искаш одобрението? Парите са си твои. Много е писано по въпроса. Голяма машина не работи добре в малко помещение. Което не и пречи да работи лошо, разбира се. Какво те притеснява? Няма да се повреди!
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Е, то по малко от 0кв има ли..?В накои сайтове го дават от 0 до 20 кв.м.
Ще има “клапи мирно”, “клапи свободно”.
Ами защото съм супер доволен от конкретния модел в другите стаи и защото ми се иска, да са еднакви заради уеднаквяването при използване през телефона. Не става въпрос за хвърлени пари, а за това което спомена и мен ме притеснява, че няма да работи добре. Ако имаше седмица, нямаше да го мисля.
В какво се изразява неработенето добре? В комфорт? В консумация на енергия?
Янко, аз, когато съм супер доволен от нещо, не чакам одобрение от никого. Нито пък се интересувам кой какво мисли. Защото винаги има хора, които ще са на друго мнение. Радвай се на дребните неща, за да си доволен от живота.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Здравейте,
Моля за съвет за избор на климатик.
1. жилищно;
2. Ще се използва за охлаждане И за отопление.
3. Квадратура 36,76кв
Дограмата е PVC, сградата е ново строителство с външна изолация.
Изложението е ЮГ/ЗАПАД, обозначени са на схемата.
Етаж 5 от 7 - апартамент
Помещението е хол + кухня
4. Локация: Пловдив
5. Цели: Лято/зима: 23-26
6. Външните стени са с изолация, таваните и пода са изолирани от други жилищни апартаменти.
7. В помещението са всички кухненски уреди и телевизор
8. Бюджет: 1500-2000лв
На схемата е обозначено мястото на климатика, тръбите са предварително поставени при строежа на сградата и нямаме възможност за промяна.