Предвид локацията и изискванията, най-добре е да се ориентирате към к2у.
Предвид локацията и изискванията, най-добре е да се ориентирате към к2у.
За Пловдив аз бих сложил едно фуджи ЛТЦ 12 ка .
Ако пък искате да се застраховате за около 2200 си вземете пак фуджи но ЛФЦ 18 ка.
Пак казвам за Пловдив не е проблем .... нямаме зима
По случайност попаднах на форума, за което съм супер доволен. Изчетох един куп страници и все още гледам като теле. Приемам всякакви предложения , стига според вас да си струва спрямо цена-качество. Нямам претенции дали ще са нови или втора употреба климатиците. Кажете ми какво вие бихте си купили. Даже ще се радвам , ако ми препоръчате читава фирма в София(на лично разбира се и ако е позволено) Благодаря предварително
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?- за отопление предимно
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;1-во помещение - 16кв., 42куб/м ; 2-ро помещение - 14кв. 36куб/м (кубатурата е при празни помещения, ако изобщо има значение)
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);- пвц дограма - 5 камери с двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 1-во помещение - 3,6кв / 2-ро помещение 2,5кв
· изложение нa пoмeщeниeтo;южно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?- 3ти етаж / средно жилище
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; и двете са и всекидневни и спални
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?- апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - блок в София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?- за лятото нямам претенции/ за зимата нещо от сорта на 22-24 градуса(ако е постижимо разбира се)
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?- скоро ще бъде монтирана изолация 6-7 сантиметра неопор
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?- 1-во помещение - телевизор и нощна лампа/ 2-ро помещение - компютър
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?- тук вече ще трябва да се доверя на вас, като специалисти , защото нито знам кое си струва , нито го правя за един сезон
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? за отопление до -10/15 градуса
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Този пост е редактиран от Vladimirpagelski; 28-10-19 в 21:41.
Кажете ми какво вие бихте си купили.за отопление предимноПри тези условия бих разгледал подовите модели Fujitsu, MHI, Toshiba, Daikin.8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?- тук вече ще трябва да се доверя на вас, като специалисти , защото нито знам кое си струва , нито го правя за един сезон
Като човек , който цял живот е бил на тец, дори не знаех че има подови. По-скоро ще ми трябва нещо , което да не е на земята , за да не го ползват дечорлигата за столче![]()
1.жилищно
2.основно за отопление
3.Хол и спалня 24 и 9 кв.м
Пвц с троен стъклопакет ...хол с 6кв дограма спалня с 3
4. Североизток
5.21-22
6.външна 10см вътрешната е гипскартон с вата...къща тухла
8.3000 лв. за двата
9.-15°© ...няколко дни в годината и -20°c
Моля за съвет
SRK35ZS-W PREMIUM
SRK20ZS-W PREMIUM ???
Vladimirpagelski, его Ви няколко предложения:
Toshiba RAS-B10J2KVRG-E Shorai Premium - 2 бр.
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZSX-W~SRC20ZSX-W Diamond + Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium
General Fujitsu ASHG07KGTB - 2 бр.
Panasonic CS-Z25VKEW~CU-Z25VKE Etherea - 2 бр.
Японски модели с номинал 2.2~2.5 kW в охлаждане.
@Kasap, Какво е К2У?
@Rafaliev, Благодаря за съвета, ще го разгледаме!
@Aleksandars, Благодаря за предложенията, от тези модели за сега клоним към Daikin, защото имаме опит с тях и нямаме проблеми.
Тази характеристика BTU, която всички дават, има ли значение, или пак всичко опира до модел?