Страница 184 от 205 ПърваПърва ... 134174182183184185186194 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,746 до 2,760 от общо 3064
Like Tree2251Одобрявам

Избор на климатик '2019

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2014

Отговор: Избор на климатик '2019

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Toshiba RAS-B13J2KVRG-E Shorai Premium
    Panasonic CS-Z35VKEW~CU-Z35VKE Etherea или Panasonic CS-TZ35TKEW-1~CU-TZ35TKE-1 или Panasonic CS-RE12RKEW~CU-RE12RKE
    Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSP-W~SRC35ZSP-W Standart или Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W Premium
    General Fujitsu ASHG12LUCA Discovery White или General Fujitsu ASHG12LMCB Nordic
    Carrier 42ЕQV035M/38ЕYV035M XPower GOLD
    Благодаря Ви за отговора!

Ако позволите да попитам при Panasonic CS-Z35VKEW размразяването по часовник ли е,
    спира ли работа при температури по-ниски от -15 градуса
    и модела шумен ли е при излизане/влизане в OFF?

ПС предложенията във низходящ ред ли са изброени?

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Предположенията не са подредени в някакъв ред. CS-Z35VKEW - за алгоритъма на дефрост може да погледнете в сервизната документация. На другите въпроси не мога да Ви отговоря, защото нямам информация за тях.

4. Novice
    Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, предстои ми закупуването на два климатика. За сега да попитам за първия.
    Това са отговорите на зададените въпроси.
    1. За ĸaĸъв вид помещение - жилищно, стая от къща.
    2. За охлаждане и отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa – ок. 14 кв.м.

ĸyбaтypaтa - ок 36 куб.м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa -
    PVC, двoeн cтъĸлoпaĸeт,
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - ок. 1.8 кв.м.
    · изложение нa пoмeщeниeтo - запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, - втори етаж от къща, отгоре таван на гредоред.

ĸаквo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - cпaлня
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението – района на Пловдив

5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - не, двете стени са външни, отгоре таван с гредоред, който ще се изолира с каменна вата.
    7.
    Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? – ок.1000-1100
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? – до -10

Благодаря.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Krasi2010, за Вашето помещение, предвид условията е необходима машина отдаваща номинално 2.5~2.8 kW в режим отопление. Предвид бюджета определен от Вас (не се знае тази сума включва ли монтаж) избора на машина ще е доста затруднен. Иначе, като варианти:
    General Fujitsu ASHG09KMTA
    Toshiba RAS-B10J2KVG-E Seiya
    Hitachi RAK-25PED/RAC-25WED Dodai
    Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-W Standart
    Японски употребяван модел

6. Тук е от
    Jan 2017

Привет и от мен в тази тема.
    Каква мощност климатик ще е нужен основно за отопление на стая от долен етаж на къща? Тухла единичка, измазана отвън, без ТИ. Живее една възрастна жена. Други уреди излъчващи топлина на практика няма да работят. Размери: 4м/4,5м (18кв.м.). Височина 2,5м (45куб.м.). PVC прозорец двоен стъклопакет 2,5м/1,3м. югозападно изложение. Друг дървен прозорец 0,6м/1м на голяма стена северозападно изложение (типично подветрено). Две дървени врати - едната към вътрешно коридорче, другата - към малко антре с алуминиева врата навън. Две от стените съответно са вътрешни, но нищо друго няма да се отоплява. Горният етаж се отоплява не съвсем постоянно от локално парно. Къщата е в северно подножие на Рила. Климатът е почти като на София. В големите студове ще се пали печка на дърва.
    Може да ми подскажете и марка/модел. Бюджет ~2000лв.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Необходими са ти поне 3kW номинал и максимум... колкото повече.
    General-Fujitsu ASHG09LTC ще пасне идеално.
    mimojef одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2016

Здравейте, обмислям покупка на климатик за хола. Той ще бъде основното отопление.

1. За ĸaĸъв вид помещение - хол, през отворена врата и малка кухня. Жилището е апартамент, на 1-ви етаж е ЕПК, с цялостна изолация 8см и ПВЦ дограма 2ен пакет. Има парно - сградна инсталация, демонтирани радиатори. Разликата със без парно е осезаема.
    2. За охлаждане и отопление
    3. Kaĸвa e:
    ĸвaдpaтypaтa – 35 кв.м. със кухнята. само хола е около 22

ĸyбaтypaтa - примерно 70 ако извадя мебелите... не мога преценя. Тавана е на 2.5м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa -
    PVC, двoeн cтъĸлoпaĸeт,
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - ок. 4 кв.м.
    · изложение нa пoмeщeниeтo - юг
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, - Първи етаж, мазета отдолу, които не се отопляват. Капандурите са затворени с изолацията, но все пак коридорите са студени.

Каквo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - Хол
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението – София град

5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - Лято 22 / Зима 24/25 постоянна температура
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - 8см изолация на целия апартамент + цокъла на мазетата до земята.
    7.
    Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор, компютър
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? – 1800-2200, за предпочитане със монтаж, но не е критерий
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? – за предпочитане -20 до + 50

Имам Митсубиши SRK-20ZMX в спалнята. Не съм мега-доволен, но върши работа. Дразни ме цикъла на размразяване. Не съм убеден, че го вакуумираха при монтажа и може да си доплатя да бъде направено при монтажа на новия. Ако е възможно.

ОСВЕН ОТ СЪВЕТ ЗА КЛИМАТИК, СЕ НУЖДАЯ И ОТ СЪВЕТ ЗА ПОКУПКА И МОНТАЖ. ЧЕСТНО КАЗАНО, ТОВА МИ Е ПО-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ: ОТ КЪДЕ ДА КУПЯ И КОЙ ДА МОНТИРА.

10. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Ами пиши на Mega от форума .
    Ще ти реши и ПО-ГОЛЕМИЯ и по-малкия проблем .
    Този пост е редактиран от ccankov73; 02-11-19 в 13:48.
    rosswen и dimjek харесват това.

11. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Ами пиши на Mega от форума .
    Ще ти реши и ПО-ГОЛЕМИЯ и по-малкия проблем .
    Не съм сигурен дали му направи услуга /на Mega/ или....... Човекът изобщо не е наясно с материята и е много възможно да има нереалистични очаквания, а оттам и разочарование. Примери:
    "Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - Лято 22 / Зима 24/25 постоянна температура"
    "Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? – за предпочитане -20 до + 50"
    "Имам Митсубиши SRK-20ZMX в спалнята. Не съм мега-доволен, но върши работа. Дразни ме цикъла на размразяване. Не съм убеден, че го вакуумираха при монтажа и може да си доплатя да бъде направено при монтажа на новия."
    Aleksandars и Sir John харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от ivodoc Виж публикацията
    Здравейте.
    Дойде време за избор на климатик.
    Става дума за къща в краен квартал на Русе.
    Изцяло външно изолирана с 10 см. немска система Капарол.
    Немска пластмасова дограма + енергийни стъкла.
    Стаята е на втори от три етажа с размери 3,8 Х 4,8 Х 2,5 = 18м2 /46м3.
    Прозорец - 4м2, ориентиран чист Юг, с балконска врата - 1,6м2 на Изток към южна терса. Източната стена граничи със стая. На Север е коридор, на Запад външна стена.
    Стаята е с окачен таван. Над него изолация с минерална вата. И западната стена на стаята е с гипскартон и минерална вата за него. Тоест, западната стена се явява двойно изолирана – отвътре и отвън. Зад гипскартона по стената, върви тръбния път и инсталацията, които са поставени и са изведени на местата за свързване от фирма занимаваща с продажба и монтаж на климатици.
    Вътрешното тяло ще бъде по средата на стената над леглото. Няма ограничение в размера на тялото. Както на вътрешното, така и на външното.
    Други ел. уреди в стаята няма.
    Външното тяло ще бъде на тераса, на която се излиза от коридора. Ориентирана Север – Запад под голям еркер ... около 1,5 Х 2,5 метра. Размерът 1,5, се явява външна стена на стаята. Трудно е да ме разберете, защото е трудно и за обяснение. Плочата на терсата се явява козирка на входа на къщата, а таванът- еркер, е под на килер от третия етаж.
    Стаята е детска - дневна и спалня на шест годишно дете и цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление.
    Желаната температура около 23 градуса.
    Бюджет до 2000 лв. като не е задължително да се достига тавана.
    Търси се добра, оптимална за условията машина.
    Предварително благодаря на взелите отношение.
    Въпросът ми остана без отговор. Ако не съм го поставил правилно или нещо съм пропуснал, моля подскажете.
    Да допълня. Има голям 50" телевизор в стаята.
    Ако бюджетът от 2000 лв. е недостатъчен, не е проблем да се надхвърли. Вероятно грешно съм го преценил в началото. Може да предложите и дори хипер инвертор.
    Предлагат ми MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE / MSZ-FH25VEHZ - Zubadan.
    Изчетох каквото открих за него във форума и останах с впечатлението, че не толкова добър.
    Моля помогнете в избора.
    Благодаря.

13. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Човекът изобщо не е наясно с материята и е много възможно да има нереалистични очаквания, а оттам и разочарование.
    Трябва ли обикновеният потребител да е наясно с материята...? Много от търговците и монтажните екипи също не са наясно с материята.
    И какво означава, това? "Не съм сигурен дали му направи услуга /на Mega/ или..."
    Човека се обръща за помощ, ако не помагате поне не пречете.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от the inquirer Виж публикацията
    Трябва ли обикновеният потребител да е наясно с материята...? Много от търговците и монтажните екипи също не са наясно с материята.
    И какво означава, това? "Не съм сигурен дали му направи услуга /на Mega/ или..."
    Човека се обръща за помощ, ако не помагате поне не пречете.
    Нормално е средноинтелигентния обикновен потребител, преди да зададе въпроса си, да прочете малко форума или поне тази тема! Ако не си разбрал какво означава, няма смисъл да ти обяснявам! На кого и с какво попречи постът ми? Надявам се Вие да му помогнете, като удовлетворите всичките му изисквания! Прочетете ги пак, ама по-бавно!
    Можете да не ми отговаряте, защото аз нямам намерение да го правя повече.

16. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Вътрешното тяло ще бъде по средата на стената над леглото.
    Това хич не ми харесва...

п.с. относно по-горния “спор” - не познавам Mega, но лошо за него не съм прочел.
    Мисля, че е достатъчно интелигентен да прецени как да реагира и какво да направи.
    Може пък MHIто да е с проблем, машина е все пак.
    Този пост е редактиран от ccankov73; 02-11-19 в 21:02.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от ivodoc Виж публикацията
    Въпросът ми остана без отговор. Ако не съм го поставил правилно или нещо съм пропуснал, моля подскажете.
    Да допълня. Има голям 50" телевизор в стаята.
    Ако бюджетът от 2000 лв. е недостатъчен, не е проблем да се надхвърли. Вероятно грешно съм го преценил в началото. Може да предложите и дори хипер инвертор.
    Предлагат ми MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FH25VE / MSZ-FH25VEHZ - Zubadan.
    Изчетох каквото открих за него във форума и останах с впечатлението, че не толкова добър.
    Моля помогнете в избора.
    Благодаря.
    От личен опит в подобно помещение със същата машина един глас за FH 25.
    Само незнам как ще му се отрази тази изолация на тавана.
    Иначе и моя е над леглото . В моя случай се получи добре защото клапата на жената духа в нея топло , а моята е нагоре , за да ми е по- хладно .

Като алтернатива може да погледнете
    Fuji KG 7 ца
    Daikin FTXM 20
    Mitsubishi Electric AP 25
    От тези нямам преки наблюдения , но са често препоръчвани
    Този пост е редактиран от Rafailiev; 02-11-19 в 21:22.

18. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    п.с. относно по-горния “спор” - не познавам Mega, но лошо за него не съм прочел.
    Спор няма. Mega със сигурност е професионалист, който би решил и двата проблема.
    Единствено което не одобрявам е арогантното поведение.
    Арогантно е поведението на хора които се мислят, че са над другите хора.
    Когато някой се допитва тук значи има нужда от помощ. А в България явно това не е присъщо на обществото.
    За съжаление всеки ден се сблъскваме с примери - едни добри хора се опитват да направят люлка за деца инвалиди, за да допринесат за малко радост в техният труден живот и как след няма и ден тази люлка вече е счупена.
    А това дали някой има намерение да отговаря, или не, си е негов личен избор.
    Aleksandars, bobivg, Kiril Chipev и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 02-01-19, 10:26
  2. избор на климатик
    От mokata7 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 24-08-17, 23:14
  3. Избор на климатик
    От Bupyca във форум Други марки климатици
    Отговори: 0
    Последно: 07-08-17, 15:19
  4. избор на климатик
    От Hristomila Staneva във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-15, 00:05
  5. Избор на климатик
    От leo34 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 12-11-14, 21:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе