Страница 186 от 205 ПърваПърва ... 136176184185186187188196 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,776 до 2,790 от общо 3064
Like Tree2251Одобрявам

Избор на климатик '2019

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2019

Отговор: Избор на климатик '2019

Моля за вашите препоръки за нов климатик:
    1. Къща вкопан етаж
    2. За отопление и охлаждане
    3. Помещение две стаи и два преходни коридор а,1 стая 11кв.м. около 24куб.м.-стая 2 8.62кв.м около 20куб.м.коридор-1 8кв.м. около 16куб.м.коридор-2 9кв.м. около 20куб.м.
    -Прозорци 6 камерна ПВЦ Дограма със К-стъклопакети - около 6 кв. м. за двете стаи
    -Изложение Югоизточно
    -етаж 1
    -две спални със преходен коридор
    4.Харманли
    5. Желана температура през зимата - 23-24 градуса, температура през лятото - 22-23 градуса.
    6. Вътрешна изолация със 10см вата и гипскартон,външна излоация 10см.
    7. По 1бр LED телевизор във всяка една от стаите
    8. Бюджет до 2000лв със монтажа
    9. Външна температура: Зима : до - 10 градуса със доста мъгли ( рядно пада до - 15), Лято - до 40 градуса.
    Прилагам и самоделен чертеж на разположението на стаите като целта ми е да се отопля целия етаж който се състои от две спални и два преходни коридора.За сега съм се спрял на Gree Amber Nordic GWH12YD / S6DBA2A WIFI но ме спира факта че не е от най икономичните!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Тук е от
    Jun 2016

Колега, ще се радвам да обясниш какво имаш предвид. Ако съм написъл глупост ми кажи, за да не го правя в бъдеще. Никой не се е родил научен!

Не съм сигурен дали му направи услуга /на Mega/ или....... Човекът изобщо не е наясно с материята и е много възможно да има нереалистични очаквания, а оттам и разочарование. Примери:
    "Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - Лято 22 / Зима 24/25 постоянна температура"
    "Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? – за предпочитане -20 до + 50"
    "Имам Митсубиши SRK-20ZMX в спалнята. Не съм мега-доволен, но върши работа. Дразни ме цикъла на размразяване. Не съм убеден, че го вакуумираха при монтажа и може да си доплатя да бъде направено при монтажа на новия."

4. Тук е от
    Nov 2019

Здравейте, моля за съвет.
    Във всекидневната има сложен DAIKIN FTYN25GXV1B от поне 9г, но определено се задъхва при ниски температури. Сега искаме да купим климатик за детската стая. Чудим се дали да преместим Дайкина в детската стая, а за всекидневната да сложим нов? Ето и информация за двете стаи: Всекидневна-18кв., север, първи етаж, усвоена тераса,ПВЦ дограма, доста студена. Детска стая - 12кв., запад,етаж 1, с външна и вътрешна изолация, с един ел.уред-ТВ, ПВЦ дограма. Населеното място е Варна, апартамент-панел, основно ще се използва за отопление с желана температура 23-24гр. Благодаря предварително!

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Пловдив
    Здравейте отново колеги!

Ще заменям един стар климатик при родителите ми с нов.
    Става въпрос за стая в къща,приземен етаж-камък /зид 30см/,сменена ПВЦ дограма,13кв.м.,като тавана е на височина 2,30м.Използва се като спалня!За целта желателно е да е тиха и топлеща.
    Региона е Пловдив
    Моля Ви,за помощ и съвет за нова машина,като за уточнение дилемата ми е между Fujitsu Kg-7ца или Heavy 20zs-w.,именно с оглед енергоефективността.
    Бюджета е около 1300лв.
    Какво ще кажете според личните си наблюдения върху тези две машини.Лично според мен като 7ци са едни много добри климатици според малкото избор при 7ците.
    Вярвам ,че пред този избор са и много други хора, търсещи седмаче за спалня.
    Поздрави на всички Ви

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Поздрави и на тебе, жоро. Няма подходяща нова машина за гози бюджет, която да работи както трябва и да ми хареса на мен (аз съм МНОГО претенциозен откъм комфорт). Хевито се оказва компромис, след като се сблъсках с едно китайско хитачи RAS-AJ22B, но на 100V. Със съжаление трябва да отбележа, че оттася малкото MHI, като бръмбар сламка. А помещението ми е към 30 кубика, добре изолирано. В Пловдив.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

7. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2019

Цитат Първоначално публикувано от irensa Виж публикацията
    Здравейте, моля за съвет.
    Във всекидневната има сложен DAIKIN FTYN25GXV1B от поне 9г, но определено се задъхва при ниски температури. Сега искаме да купим климатик за детската стая. Чудим се дали да преместим Дайкина в детската стая, а за всекидневната да сложим нов? Ето и информация за двете стаи: Всекидневна-18кв., север, първи етаж, усвоена тераса,ПВЦ дограма, доста студена. Детска стая - 12кв., запад,етаж 1, с външна и вътрешна изолация, с един ел.уред-ТВ, ПВЦ дограма. Населеното място е Варна, апартамент-панел, основно ще се използва за отопление с желана температура 23-24гр. Благодаря предварително!
    по въпроса за климатиците във Варна -ivan74
    Има и други свестни монтажници,но не мога да събера за 1 нов климатик и преместване на друг всички хаха
    rosswen одобрява това.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2019

Здравейте приятели. Пускам отново запитването, тъй като променяхме плана на помещението и вече изолацията е факт.

1. Вид помещение - жилищна стая от къща – хол и кухня
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете - Основно за отопление. Стаята е сенчеста и поддържа нормални летни температури.
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa – близо 20 кв.м. на височина 2,30 м. Правилна правоъгълна форма на стаята;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa – 6 камерна ПВЦ с троен стъклопакет с нискоемисионно стъкло;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe – 3 прозореца с обща площ – 3,1 кв.м.;
    · изложение нa пoмeщeниeтo – външни стени на северозапад и югозапад;
    · етаж нa пoмeщeниeтo – наземен 1-ви. Къщата е само от един етаж. Няма мазе. Таванът е бетонна плоча с нормален скатен покрив.
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- всекидневна, кухня;
    4. B ĸoя част на България – с. Кокаляне, до Панчаревското езеро на 5-6 километра от София.
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa – зимата – нормална 21-23 градуса.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн – в момента e положена 5 см каменна вата отвътре на външни стени и таван зад гипсокартонена конструкция. В бъдеще се планира цялостно обличане външно на къщата с вата (проект засега).
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Нормалните за една кухня с умерено използване.
    8. Kaĸъв е бюджета - около 1600-1700 лева.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? – Предполагам до – 15 градуса.
    10. Сxeмa нa пoмeщeниeтo – Проектът претърпя промени от предния ми пост тук, като основно се зазидаха двете врати към помещението и се изби новата, която води до вътрешно коридорче към спалните. Това, което се вижда е окончателно разположение. Север се пада в долния ляв ъгъл на кухнята. Тръбния път вече е пуснат зад гипсокартона и е около 9-10 метра. Тръбите за вътрешното са изведени там където е нарисувано то над дивана.

Aleksandars бе така добър да ми предложи 4 варианта, към които и досега клоня.
    General Fujitsu ASHG09KGTB
    Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W Premium
    Panasonic CS-Z25VKEW~CU-Z25VKE Etherea
    Hitachi RAK-25RPD/RAC-25WPD Performance
    Всички имат отлични характеристики и спрях да се заглеждам по други модели.
    Единствено ми привлякоха вниманието и моделите на Gree Amber Nordic, заради способността за работа до -30 градуса (но пък четох, че са малко по-шумни).

В така подредената комбинация на стаята да планирам ли все още 9-ка или да се насоча към 12-ка? Основно ще се използва за топлене през зимата и държим да е с тихо вътрешно тяло.
    Може би се очаква вратата на стаята да се държи отворена за се краде малко топлина към коридорчето.
    Моделът на General се води хиперинвертор и затова везните клонят към него.

Допълнително, да включа ли и Gree Amber Nordic като претендент към горепосочените?

Благодаря ви отново.

Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Русе

Здравейте отново.
    След дълго ровене, четене и питане по темите, вземайки предвид вашите мнения относно различните машини и дадените ми насоки, се спрях на:
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20 ZSX -W/SRC 20ZSX-W DIAMOND.
    Дали изборът ми е правилен?
    Притеснявам се да не подбера малка или прекалено голяма машина за помещението.
    Измерих малко по-прецизно и коригирах някои от размерите, публикувани в основното ми питане.
    Става дума за къща в близост до река, в краен квартал на Русе.
    Изцяло външно изолирана с 10 см. немска система Капарол.
    Немска 6 камерна PVC дограма с двоен стъклопакет + К стъкла.
    Стаята е на втори от три етажа с размери = 17.3 м2 /43.6 м3.
    Прозорец – 2,4 м2, ориентиран чист Юг, с балконска врата – 1.1 м2 на Изток към южна терса. Източната стена граничи със стая. На Север е коридор, на Запад външна стена, по която зад гипс картон и минерална вата, върви тръбния път с дължина 5 м. който вече е поставен.
    Стаята е с окачен таван. Над него изолация с минерална вата.
    Вътрешното тяло ще бъде долу-горе по средата на стената, като част от него ще остава над около 1/3 от ширината на леглото. Няма ограничение в размера на тялото. Както на вътрешното, така и на външното.
    В стаята има 50“TV.
    Външното тяло ще бъде под много голям еркер на отворена тераса.
    Стаята е нормална спалня, но се ползва от шест годишно дете като дневна и спалня и е с цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление.
    Желаната температура около 23 градуса.
    Бюджет около 2500 лв. като не е задължително в нея да е включен и монтажа.
    Търси се добра, оптимална за условията машина.
    Изборът беше между
    Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE
    Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VEHZ Zubadan
    Fujitsu General ASHG12LTCA/AOHG12LTC
    Mitsubishi Heavy Industries SRK20 ZSX -W/SRC 20ZSX-W DIAMOND
    Mitsubishi Heavy Industries SRK25 ZSX -W/SRC 25ZSX-W DIAMOND
    Благодаря.
    Този пост е редактиран от ivodoc; 04-11-19 в 20:02. Причина: Правописна грешка.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от ivodoc Виж публикацията
    Стаята е на втори от три етажа с размери = 117.3 м2 /43.6 м3.
    Интересно, какво е предназначението на това "помещение"...

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    17.3м2 - грешка е направил при писането....

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Живее в
    Пловдив
    Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Поздрави и на тебе, жоро. Няма подходяща нова машина за гози бюджет, която да работи както трябва и да ми хареса на мен (аз съм МНОГО претенциозен откъм комфорт). Хевито се оказва компромис, след като се сблъсках с едно китайско хитачи RAS-AJ22B, но на 100V. Със съжаление трябва да отбележа, че оттася малкото MHI, като бръмбар сламка. А помещението ми е към 30 кубика, добре изолирано. В Пловдив.

Благодаря сърдечно,колега, за мнението.
    И все пак трябва да направя избора между Fujitsu 07 KG и Хеви 20Zs-w.
    Ще се радвам при директно съпоставяне да успеем да наклоним везната,нужно си е,знаете как е.
    Зимата чука на вратите ни
    Поздрави

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

General Fujitsu ASHG07KGTA има по добри параметри от 20ZS-W, но пък второто има други предимства...Нещата са на кантар. Аз бих написал и негативи, но ще има недоволни от това което ще напиша, така че избирайте и взимайте това което Ви харесва.
    ivan74, rosswen и Genadi80 харесват това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Чакам някой да изреве от новия фреон R32, заради калпави дефрости и ядове с отоплението в студовете. За Пловдив едва ли ще има проблем, заради меките зими.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Извини ме Kasap.

Една грешка видях и я поправих.
    Тази съм пропуснал.
    Квадратурата е 17,3.
    Ще я коригирам и в поста.
    Благодаря за забележката.
    Иначе можеше и да не я забележа.

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

ivodoc, помисли и за General-Fujitsu ASHG09LTC.
    ivodoc одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 02-01-19, 10:26
  2. избор на климатик
    От mokata7 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 24-08-17, 23:14
  3. Избор на климатик
    От Bupyca във форум Други марки климатици
    Отговори: 0
    Последно: 07-08-17, 15:19
  4. избор на климатик
    От Hristomila Staneva във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-15, 00:05
  5. Избор на климатик
    От leo34 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 12-11-14, 21:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе