Страница 187 от 205 ПърваПърва ... 137177185186187188189197 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,791 до 2,805 от общо 3064
Like Tree2251Одобрявам

Избор на климатик '2019

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Избор на климатик '2019

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Чакам някой да изреве от новия фреон R32, заради калпави дефрости и ядове с отоплението в студовете. За Пловдив едва ли ще има проблем, заради меките зими.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
    Сподели защо ще изреве някой. Явно знаеш нещо по въпроса.

2.  

3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от ivodoc Виж публикацията
    Извини ме Kasap.

Една грешка видях и я поправих.
    Тази съм пропуснал.
    Квадратурата е 17,3.
    Ще я коригирам и в поста.
    Благодаря за забележката.
    Иначе можеше и да не я забележа.
    17.3 e стандартна квадратура, но не е зле да кажеш с тази външна изолация(не е ясно дебела ли е, тънка ли е?) какви са долу-горе топлозагубите на помещението. Големи ли са, малки ли са? Примерно 1 киловат достатъчен ли е?

4. s7x
    s7x е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от s7x Виж публикацията
    Здравейте, дойде време за купуване на още един климатик в Пловдив, моля препоръчайте оптимален вариант по възожност К2У, но може и нов важното е да е много икономичен. От 4 години ползвам Toshiba RAS-285YDR 100V в хола и Daikin AR22JKPS 100v в една от спалните. Много съм доволен и от двете машини, особено от тошибата.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:· жилищно;

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? основно зимата и близо месец лятото
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;15кв. (
    4.60м x 3.15м, височина 2.7м)
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ПВЦ
    · изложение нa пoмeщeниeтo; северно
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    (панел на последен етаж)
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    спалня
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Пловдив
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? зима 21 градуса, лято 25 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    вътрешна изолация на външната стена
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? не
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1200лв. с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?23 зимата максимум
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    В крайна сметка избрах този Fujitsu AS-S22T Nocria
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от s7x; 04-11-19 в 21:03.

5. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

мен пък този по ме блазни Sanyo SAP-A22T

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Не е много добър вариант за спалня. Висок минимум и автоматично самопочистване.
    dodo_pv, Kasap и rosswen харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    17.3 e стандартна квадратура, но не е зле да кажеш с тази външна изолация(не е ясно дебела ли е, тънка ли е?) какви са долу-горе топлозагубите на помещението. Големи ли са, малки ли са? Примерно 1 киловат достатъчен ли е?
    Става дума за къща в близост до река, в краен квартал на Русе.
    Изцяло външно изолирана с 10 см. немска система Капарол.
    Ами това си е външна топлоизолация на цялата къща с 10 см. стиропор (EPS), мрежи , шпакловки мазилка, само че не се купуват по отделно от знайни и незнайни производители, а са от един производител. Полагат се от одобрени от вносителя фирми. В моя случай от фирмата дистрибутор в Русе.
    https://www.caparol.bg/nachalo.htm
    Какви са топлозагубите на помещението не зная, но досега се топлеше с маслен радиатор 2 Кв. без да е включен на макс и си включваше и изключваше.
    Информативно мога да кажа, че досега, миналият и този месец, все още не е включвано нищо в цялата къща за отопление и спя в южна стая на открехнат прозорец, докато комшулука палят печките.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Какви са топлозагубите на помещението не зная, но досега се топлеше с маслен радиатор 2 Кв. без да е включен на макс и си включваше и изключваше.
    Информативно мога да кажа, че досега, миналият и този месец, все още не е включвано нищо в цялата къща за отопление и спя в южна стая на открехнат прозорец, докато комшулука палят печките.
    Ясно. Значи не са ти големи загубите. Приемаме, че около 2 киловата са достатъчни и в най-големите студове.
    FH25VE и Зубадана може да ги задраскаш. Също и 09LTC. Това са мощни нордик модели, подходящи за по-големи помещения. Да не говорим, че първите два са 900 ватови компресори с голяма кубатура, които "задушени" в такава малка стая вероятно ще работят непрекъснато в режим спри-тръгни.Все едно да си купиш Ферари и да го караш в градските задръствания.
    При такава изолация може би и 25ZS-W ще ти свърши работа, но щом искаш по-висок клас избери Mitsubishi SRK25 ZSX -W/SRC 25ZSX-W за да си сигурен, че ще ти покрие нуждите при каквито и да е външни условия.
    Каква е търсената температура на отопление?

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Русе

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Каква е търсената температура на отопление?
    Ами нормално.
    За себе си поддържам 21 до 22, но за детето може да е малко по-висока, че майка му зиморничава, пък тя решава колко да е.
    Да речем около 23 или малко отгоре.
    Не ме притеснява сумата, която ще отделя за климатик.
    Затова се спрях на Mitsubishi SRK20 ZSX -W/SRC 20ZSX-W DIAMOND.
    Важен ми е по-скоро комфорта, да не OF-и, да не фучи, да не влиза в безсмислени дефрости.
    Да приема ли това за правилен избор?
    Само на мен ли ми се струва, че Mitsubishi SRK25 ZSX -W/SRC 25ZSX-W DIAMOND ще дойде една идея големичък?
    Имам чувството, че двете машини хардуерно са еднакви. Теглото и на двете тела е еднакво 13 кг. вътрешно и 44 кг. външното.
    20тицата и дават на топло 0.8/2.7/5.5 , а на 25тицата 0.8/3.2/6.0
    Ако при нужда, ако се случи, 20тицата работи малко над номинала, не е ли все едно, ако 25 работи на номинал?
    Струва ми се, че номиналът на 25тицата е изместен малко нагоре софтуерно.
    Може и да греша.
    Поправете ме, ако не е така, както го мисля.
    Благодаря.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от jaymz1234 Виж публикацията
    1200-1500 лв с монтажа
    General Fujitsu ASHG12LMCA Energy Plus 2 или General Fujitsu ASHG12KMTB
    Hitachi RAK-35RPC/RAC-35WPC Performance
    Daikin FTXC35B~RXC35B Sensira
    Японски употребяван клемитазитор

12. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от cokov Виж публикацията
    целта ми е да се отопля целия етаж който се състои от две спални и два преходни коридора
    С една машина, това което желаете да постигнете е невъзможно.

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Ами нормално.
    За себе си поддържам 21 до 22, но за детето може да е малко по-висока, че майка му зиморничава, пък тя решава колко да е.
    Да речем около 23 или малко отгоре.
    Не ме притеснява сумата, която ще отделя за климатик.
    Затова се спрях на Mitsubishi SRK20 ZSX -W/SRC 20ZSX-W DIAMOND.
    Важен ми е по-скоро комфорта, да не OF-и, да не фучи, да не влиза в безсмислени дефрости.
    Да приема ли това за правилен избор?
    Само на мен ли ми се струва, че Mitsubishi SRK25 ZSX -W/SRC 25ZSX-W DIAMOND ще дойде една идея големичък?
    Имам чувството, че двете машини хардуерно са еднакви. Теглото и на двете тела е еднакво 13 кг. вътрешно и 44 кг. външното.
    20тицата и дават на топло 0.8/2.7/5.5 , а на 25тицата 0.8/3.2/6.0
    Ако при нужда, ако се случи, 20тицата работи малко над номинала, не е ли все едно, ако 25 работи на номинал?
    Струва ми се, че номиналът на 25тицата е изместен малко нагоре софтуерно.
    Може и да греша.
    Поправете ме, ако не е така, както го мисля.
    Благодаря.
    Според мен, дори 20zsx ще идва голям, камо ли 25zsx. Познахте, машините са еднакви хардуерно. Мисля, че 20zsx или 25zs-w ще "заспят" в това помещение. И двете машини са идеални за Русе.
    ivodoc и Phoenix_1 харесват това.

14.  

15. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от irensa Виж публикацията
    Здравейте, моля за съвет.
    Във всекидневната има сложен DAIKIN FTYN25GXV1B от поне 9г, но определено се задъхва при ниски температури. Сега искаме да купим климатик за детската стая. Чудим се дали да преместим Дайкина в детската стая, а за всекидневната да сложим нов? Ето и информация за двете стаи: Всекидневна-18кв., север, първи етаж, усвоена тераса,ПВЦ дограма, доста студена. Детска стая - 12кв., запад,етаж 1, с външна и вътрешна изолация, с един ел.уред-ТВ, ПВЦ дограма. Населеното място е Варна, апартамент-панел, основно ще се използва за отопление с желана температура 23-24гр. Благодаря предварително!
    Моделът е конвенционален, малайзийска сглобка и няма много общо с марката.

Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
    irensa одобрява това.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

irensa, обърнете се към ivan74 за съвет, консултация и оглед и няма да съжалявате.
    irensa одобрява това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Аз бих написал и негативи, но ще има недоволни от това което ще напиша, така че избирайте и взимайте това което Ви харесва.
    Може ли да ги кажеш негативите!Все пак темата е за избор на климатик. Изборът се прави на базата на плюсовете и минусите. А що се отнася до това,че на някой няма да му хареса написаното,аз мисля,че това е по-малко важно, от това да има повече информация.Независимо дали тя е положителна,или отрицателна.Предполагам,на никого няма да е полезна темата,ако за всички модели се отговаря с,,много е хубав-взимай го"!

Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
    Gyokov и KlimaFrost харесват това.

18. Тук е от
    Nov 2019

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    С една машина, това което желаете да постигнете е невъзможно.
    И аз мислих така но все пак трябваше да се допитам до форума,но и двете стаи не са големи като квадрати и не знам дали ако сложа примерно една 9-ка във по голямата стая и една 7-ца във по малката стая дали няма да работя спри тръгни,искам да се отопля целия етаж без да затварям врати.Ще съм благодарен ако ме насочите към правилния избор за мен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 02-01-19, 10:26
  2. избор на климатик
    От mokata7 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 24-08-17, 23:14
  3. Избор на климатик
    От Bupyca във форум Други марки климатици
    Отговори: 0
    Последно: 07-08-17, 15:19
  4. избор на климатик
    От Hristomila Staneva във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-15, 00:05
  5. Избор на климатик
    От leo34 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 12-11-14, 21:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе