Този пост е редактиран от s7x; 04-11-19 в 21:03.
Ами това си е външна топлоизолация на цялата къща с 10 см. стиропор (EPS), мрежи , шпакловки мазилка, само че не се купуват по отделно от знайни и незнайни производители, а са от един производител. Полагат се от одобрени от вносителя фирми. В моя случай от фирмата дистрибутор в Русе.
https://www.caparol.bg/nachalo.htm
Какви са топлозагубите на помещението не зная, но досега се топлеше с маслен радиатор 2 Кв. без да е включен на макс и си включваше и изключваше.
Информативно мога да кажа, че досега, миналият и този месец, все още не е включвано нищо в цялата къща за отопление и спя в южна стая на открехнат прозорец, докато комшулука палят печките.
Ясно. Значи не са ти големи загубите. Приемаме, че около 2 киловата са достатъчни и в най-големите студове.
FH25VE и Зубадана може да ги задраскаш. Също и 09LTC. Това са мощни нордик модели, подходящи за по-големи помещения. Да не говорим, че първите два са 900 ватови компресори с голяма кубатура, които "задушени" в такава малка стая вероятно ще работят непрекъснато в режим спри-тръгни.Все едно да си купиш Ферари и да го караш в градските задръствания.
При такава изолация може би и 25ZS-W ще ти свърши работа, но щом искаш по-висок клас избери Mitsubishi SRK25 ZSX -W/SRC 25ZSX-W за да си сигурен, че ще ти покрие нуждите при каквито и да е външни условия.
Каква е търсената температура на отопление?
Ами нормално.
За себе си поддържам 21 до 22, но за детето може да е малко по-висока, че майка му зиморничава, пък тя решава колко да е.
Да речем около 23 или малко отгоре.
Не ме притеснява сумата, която ще отделя за климатик.
Затова се спрях на Mitsubishi SRK20 ZSX -W/SRC 20ZSX-W DIAMOND.
Важен ми е по-скоро комфорта, да не OF-и, да не фучи, да не влиза в безсмислени дефрости.
Да приема ли това за правилен избор?
Само на мен ли ми се струва, че Mitsubishi SRK25 ZSX -W/SRC 25ZSX-W DIAMOND ще дойде една идея големичък?
Имам чувството, че двете машини хардуерно са еднакви. Теглото и на двете тела е еднакво 13 кг. вътрешно и 44 кг. външното.
20тицата и дават на топло 0.8/2.7/5.5 , а на 25тицата 0.8/3.2/6.0
Ако при нужда, ако се случи, 20тицата работи малко над номинала, не е ли все едно, ако 25 работи на номинал?
Струва ми се, че номиналът на 25тицата е изместен малко нагоре софтуерно.
Може и да греша.
Поправете ме, ако не е така, както го мисля.
Благодаря.
Може ли да ги кажеш негативите!Все пак темата е за избор на климатик. Изборът се прави на базата на плюсовете и минусите. А що се отнася до това,че на някой няма да му хареса написаното,аз мисля,че това е по-малко важно, от това да има повече информация.Независимо дали тя е положителна,или отрицателна.Предполагам,на никого няма да е полезна темата,ако за всички модели се отговаря с,,много е хубав-взимай го"!
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
И аз мислих така но все пак трябваше да се допитам до форума,но и двете стаи не са големи като квадрати и не знам дали ако сложа примерно една 9-ка във по голямата стая и една 7-ца във по малката стая дали няма да работя спри тръгни,искам да се отопля целия етаж без да затварям врати.Ще съм благодарен ако ме насочите към правилния избор за мен![]()