ИМА достатъчно кадърни момчета във форума.защо не пробваш първо да го отремонтираш(ако си заслужава ремонта де)?
Опитвам от три години, но явно няма от "тях" в Плевен, който да се наеме. Иначе го подкара познат, но е далеч от тук и няма възможност да го донаправи, а аз нямам време. Най-вероятно фреона му е малко, защото на студено работи, а на топло, в студено време не успява да смогне.
В Плевен е изключително трудно да намериш някой да ремонтира какъвто и да е климатик (освен гаранционен), а за използвани японски да не говорим. Единствено в определени периоди на годината, когато поръчките на нови са по-редки може да има някакъв шанс някой да се навие да ремонтира не монтирана от него машина.
Здравейте,
Ако бихте могли да споделите мнения за това кък какъв климатик да се насоча, бих ви бил много благодарен!
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
И за двете - охлаждане и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 13 кв.м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт, KA,
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - 4.3 кв.м
· изложение нa пoмeщeниeтo; източно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 4 етаж, врата пистолет към балкон
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-23
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Няма
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Няма
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? до 1000 с монтаж
И как точно ще си вземе въпросния модел за 1000 лв. с монтаж?
Здравейте,
харесах си климатици за две спални помещения, съответно по 10 и 12 м2. Може ли да ми препоръчате кой е по-добър от четирите ? И по принцип в помещение с такава квадратура каква големина климатик е необходима ??
FUJI ELECTRIC RSG 09KMTA
HITACHI RAK/RAC 25RРB
FUJITSU-GENERAL ASHG 09 LMC
DAIKIN FTXF25A
Седмици няма ли да са малки за охлаждане и отопление ??
Не, няма... Отговорете коректно на въпросите в началото на темата.
При този бюджет, читава нова машина, няма да намерите за Вашите помещения. Вдигнете малко бюджета и може да вземете Hitachi RAK-25PED/RAC-25WED Dodai или General Fujitsu ASHG07KMTB. Първото е за предпочитане.
Благодаря, Александър![]()
Разгледах Хитачи-то. Последно 7-ци или 9-ки ми трябват за тези спални помещения ?? По-нагоре ми каза, че 7-ци са добре, а това Хитачи е 9-ка.
А от тези четири климатика нито един ли не става ??
FUJI ELECTRIC RSG 09KMTA
HITACHI RAK/RAC 25RРB
FUJITSU-GENERAL ASHG 09 LMC
DAIKIN FTXF25A
Хитачи нямат седмица, затова го предлагам. Всъщност марката има, но на друго напрежение...