Страница 199 от 205 ПърваПърва ... 149189197198199200201 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,971 до 2,985 от общо 3064
Like Tree2251Одобрявам

Избор на климатик '2019

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Избор на климатик '2019

Цитат Първоначално публикувано от lebambi Виж публикацията
    PS. Предвид мненията ви за 50ZS може би се качва в класацията, извинявам се, че го бях пренебрегнал така.
    Ми нищо не си разбрал.
    Ето ти още един в списъка No 10 - H12AP, но къде ще прочетеш нещо за него .... няма да е тук.
    Rafailiev одобрява това.

2.  

3. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

При 5 8 и 9 серия плазмата е ''рибена кост'' а тази е съвсем различна .За мен това е йонизатор това се вижда от първата снимка.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Rafailiev одобрява това.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

PS. Предвид мненията ви за 50ZS може би се качва в класацията, извинявам се, че го бях пренебрегнал така. Ще ми е интересно иначе да споделите дали списъка ми изглежда адекватен и при така поставен избор, кое би било удачния избор.
    Като начало, сам си изясни приоритетите. Плазмата не топли.

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Ми нищо не си разбрал.
    Ето ти още един в списъка No 10 - H12AP, но къде ще прочетеш нещо за него .... няма да е тук.
    Няма причина, да обърквате колегата повече.
    dodo_pv, bobivg и rosswen харесват това.

5. Тук е от
    Nov 2019

@kasap - Съгласен съм, приемам че е по-скоро приятна екстра, от колкото приоритет, та може да го игнорирате.

@bobivg - Благодаря за предложението! На хартия изглежда доста добре, уви не съм чел нищо за LG климатици, та ще погледна по въпроса.
    bobivg одобрява това.

6. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Да споделя значи до момента какви неща гледам като модели и какво успях да попрочета за тях, а пък вие ме поправете за нещата, които яко съм оплескал от към разбиране :D В понеделник иначе ще дойдат хора от магазина за климатици да погледнат помещението и да кажат и те какво препоръчват, та ще споделя и тяхното мнение в последствие.

Опциите между които се колебая за момента са:

1. Toshiba RAS-18J2KVRG-E/RAS-18J2AVRG-E Shorai Premium R32 - 2379лв с монтаж и 0% лихва в случай на кредит (което си е готино)

Това за момента е един от фаворитите ми предвид препоръчания от @Aleksandars - Toshiba RAS-18PKVSG-E/RAS-18PAVSG-E Shorai R32, който до колкото разбирам е същия, но без плазмата. А сякаш си държа на нея, макар че имам 2 броя въздухопречиствателя Daikin Ururu вкъщи за хола и спалнята (няма да казвам на какво приличат филтрите на всеки 3-4 месеца, въпреки че имам робо прахосмукачка + Rainbow... София е кенеф като цяло)
    - Плюсове:
    Плазма, самопочиствания, добър разход, 5 години гаранция, добър баланс между цена/екстри/характеристики
    - Минуси:
    Четох за Shorai-я, че сякаш бил по-шумен от нормално + разни проблеми с втулки + дефрости + разни негативни мнения от хора, че Тошиба вече не били каквото трябва + негативни мнения за Daisekai. До колко са истина нямам идея, просто реших да събире всичко негативно, което изчетох покрай това...xaxa

2. Mitsubishi Electric MSZ-AP50VG/MUZ-AP50VG R32 - 1889лв без монтаж

- Плюсове:
    Звучи доста добре, наистина добра цена, 5.8кВ номинално на 1.6кВ, R32 агент, 4.7кВ при -15С
    - Минуси:
    Произведен в Турция, няма плазма филтър

3. Mitsubishi Electric MSZ-SF50VE - 1949лв без монтаж

- Плюсове:
    Горе долу добра цена/параметри
    - Минуси:
    Няма плазма + може би сравнима консумация на фона на останалите модели за над 2200лв

4. Mitsubishi Heavy SRK50ZS-S/SRC50ZS-S - 2229лв без монтаж

Нямам конкретни мнения за него освен тези, които вие споделихте.
    - Плюсове:
    Не намирам нещо впечатляващо в него спрямо останалите ако трябва да бъда честен + че на вид не ми допада толкова (субективно)
    - Минуси:
    Липсва плазма филтър.

5. Mitsubishi Electric MSZ-FH50VE/MUZ-FH50VE - 2754лв без монтаж

- Плюсове:
    Като на FH35 като цяло + добър разход + че ще покрива съвсем спокойно помещението барабар с коридора вероятно. А за студената зима сякаш не очаквам да има проблеми.
    - Минуси:
    Висока цена. Четох, за колега от форума с такъв климатик в 40м2 помещение, където климатика е харчил повече от очакваното заради малкия размер и съответно хората го съветваха, че е трябвало да вземе по-малък.

6. Fujitsu-General ASHG18KMTA - 2150лв

- Плюсове:
    Добър баланс цена/характеристики, R32
    - Минуси:
    Няма плазма.

7. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE - 2269лв без монтаж

- Плюсове:
    Имам FH25VE2 в една от спалните и нямам никакви забележки, тих и добър разход. Плюс е, че ако взема отново FH серия няма да имам различни впечатления за климатиците в апартамента (четох че било плюс за спокоен ум и гъдел на OCD-то)
    - Минуси:
    4-те кВ ще дойдат добре на топло време, ама при студено май ще увисне. Макар, че четох доста положителни мнения от хора, които отопляват ако не подобни, то и по-големи помещения с подобни модел(както и с по-малкия) без особени проблеми. Та тайно си мисля, че може и да свърши работа при мен предвид това, че в бъдеще ще има и изолация.

8. Fujitsu-General ASYG12LTCA/AOYG12LTC - 1849лв без монтаж

- Плюсове:
    Очевидно доста успешен модел и широко използван. Добра консумация. Също и 3.6кВ на -15С ми звучи добре предвид размера му.
    - Минуси:
    Вероятно ще дойде малък за помещението. Няма плазма.

Общи въпроси:
    - Има ли риск климатици с номинал около 5.5 и нагоре да не работят оптимално в това помещение? Наплашен съм от това, което прочетох за FH50-ката и 40м2 помещение.
    - FH35/12LTCA дали ще са окей предвид, че основно температурите са около нулата и оправдано ли е да ги отсвирвам на база характеристиките им при -15С предвид, че подобни условия са има няма 2-4 седмици в годината?
    Тея изброените 8 броя, по-горе ги заменям с 18LFC и чакам зимата.
    mimojef, Kasap, SPSt и 2 други харесват това.

7. Тук е от
    Nov 2019

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Тея изброените 8 броя, по-горе ги заменям с 18LFC и чакам зимата.
    Ще се радвам ако някой сподели горе долу каква консумация има с такъв климатик. Нещо не успявам да намеря повечко данни за него освен, че е доста добра машина ако я има в наличност и че е близка до 12ltc, но по-голяма просто. Благодаря

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Споделянето на различна консумация от различни потребители показва единствено различните условия при които работят машините. Имате средна консумация в данните. Ориентирайте се по нея.
    ivodoc, Kasap, Ivanof и 4 други харесват това.

10. Тук е от
    Nov 2011

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;

2. цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление.
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypa 22 + 6-коридор / ĸyбaтypa 58 + 16,2 - коридор ;
    · вид нa дoгpaмaтa ΠBЦ cтъĸлoпaĸeт- двoeн cтъĸлoпaĸeт, KA стъкло
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: около 5 м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo-изток /юг
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 2-ри
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл + коридор към него в aпapтaмeнт

4. B ĸoя част на България - област Ловеч?
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa-24/23-24
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaван - не
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo- не

8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа - максимум 2500лв+монтаж

Здравейте интересувам се да ми помогнете за помещенията горе какви варианти имам? В хола на тавана над мястото където ще се монтира климатика има фигура от гипсокартон и няма да може да се сложи примерно Fujitsu General ASHG12LTCA заради капака който се повдига. Климатика ще е в средата на хола а вратата към коридора е в края. Знам, че температурите в двете помещения няма да са еднакви-това не ме притеснява. Хвърлих око на тези, но за някои не знам нищо:
    -Gree GWH12UB не знам нищо за марката и модела. Хвана ми окото, защото е до -30 градуса.
    -MSZ FH35VE чета, че много го хвалят дразни ме само дебелото и ръбесто тяло, но ако той е най доброто.......ще се примирявам някак.
    - не знам как стоят нещата при панасоник и тошиба за тези пари панасоник май нямат хиперинвертор иначе ETHEREA ми харесва, но я познавам само на дизайн.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Споделянето на различна консумация от различни потребители показва единствено различните условия при които работят машините...
    Направо уби темата за “колко ми е малък. ......... разхода.”...
    п.с. то май и за дефростите е така
    Този пост е редактиран от ccankov73; 03-12-19 в 00:43.
    VanDan, mimojef и rosswen харесват това.

12. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте,
    След 12 години служба Дайкин-а взе да стачкува и е време да се мисли за пенсионирането му.
    Та търся съвет за избор на климатик за жилище:
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: дневна
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете? и за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo – 25 м2 и 70 м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa – PVC 5-камерна
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe – 4 м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo - север
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти – 1-ви етаж, Под със стабилна изолация и естествен паркет.
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - трапезария/кухня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт - къща, тухла.
    4. B ĸoя част на България (населено място) – Варна
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято – 27/28, Зима – 24/25
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, -Да 10см. стиропор.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – Телевизор, хладилник, пералня, кухнениски ел.уреди
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? с монтаж около 1 500 лв.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Диапазон 0/+40

В помещението има камина, климатика ще се използва предимно за охлаждане през лятото и за отопление в преходните сезони, когато не се пали камината.
    Климатика,, който се справяше чудесно до сега е с отдавана мощност при отопление 3,2
    kW(0,6-4,6) и при охлаждане 2,2kW (0.6-3.1)
    Този пост е редактиран от diters; 03-12-19 в 16:44.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Японски Дайкин - вземи си пак такъв. Може и 25ца, даже ще е по добре.
    Kasap одобрява това.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ама тези климатици се ремонтират. Дори и във Варна...
    Aleksandars одобрява това.

16. Novice
    Тук е от
    Nov 2019

Здравейте,
    Търся климатик и се чудя за тези модели:

Daikin FTXF35A RXF35A SENSIRA 12000 BTU - 2019

Mitsubishi Electric MSZ-HR50VF 12000

Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE / MSZ-FH35VE

МОЖЕ и други марки и модели да предложите!

Ето и параметрите на помещението:

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: ПАНЕЛНО ЖИЛИЩЕ
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете? ОТОПЛЕНИЕ
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo – 20 м2
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa – дървена
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe – 3 м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo - ИЗТОК
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти – 5-ти ЕТАЖ последен, вътрешен апартамент, панелен
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - Хол
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт - АПАРТАМЕНТ
    4. B ĸoя част на България (населено място) – ДИМИТРОВГРАД
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Лято – 24/25, Зима – 24/25
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, -няма
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – Телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? Без монтаж – 1500лв
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? отопление Диапазон -15/+40

Мерси!

17. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

От изброените модели, MSZ-FH25VE е най-логичния избор, но е далеч от 1500 лв. Другите два не са подходящи за Вашата ситуация, а и MSZ-HR50VF също е над 1500 лв. Може да погледнете Hitachi RAK-35RPD/RAC-35WPD Performance, Panasonic CS-TZ35TKEW-1~CU-TZ35TKE-1, General Fujitsu ASHG12KMTB, Carrier 42ЕQV035M/38ЕYV035M XPower GOLD.
    mimojef и rosswen харесват това.

18. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Ама тези климатици се ремонтират. Дори и във Варна...
    Бихте ли ми дали координати на сервиз?

Проблема, вероятно е в компресора.
    Звънях на търговеца от който е закупен и на още един двама познати, които се занимават с такава дейност : всички вдигат рамене и ми обясняват как не може да се намери същия компресор на 110V.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 02-01-19, 10:26
  2. избор на климатик
    От mokata7 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 24-08-17, 23:14
  3. Избор на климатик
    От Bupyca във форум Други марки климатици
    Отговори: 0
    Последно: 07-08-17, 15:19
  4. избор на климатик
    От Hristomila Staneva във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 31-10-15, 00:05
  5. Избор на климатик
    От leo34 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 12-11-14, 21:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе