И викаш като смениш климатика - сметката ще е два пъти по-малка. Извинявай, но ако не ти е дефектна машината - я има някой лев разлика, я не (то не е и ясно в коя посока ще е разликата).
И викаш като смениш климатика - сметката ще е два пъти по-малка. Извинявай, но ако не ти е дефектна машината - я има някой лев разлика, я не (то не е и ясно в коя посока ще е разликата).
И това всичкото го написа от телефона ли бе човек?
LMC е супер тих на охлаждане ДОРИ външното и има доста приличен минимум.
На охлаждане дебитите са по-ниски. Лятото охлаждаше на тих режим към 28кв.м стая+коридор !
https://m.youtube.com/watch?v=wB7rGTbY-ic
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от Mig82; 08-02-19 в 21:53.
Пак да питам. Иска ли някой моя тих климатик? Примоция 900лв и сам да си го вземе.
bobivg , ти имаш оплакване от него че не слиза на тих режим при положение че производителя ти е сложил бутон за ръчен избор на скоростите ? За това ли искаш да го продаваш ?
Румба, така съм се опънал на дивана, и така ме мързи да отида до компа...[emoji1787]
Vizi, викам, че точно 'щото вече ги дадох, няма как да го сменям, иначе наполовина не, ама 30-ина процента ако са, на база 5 месеца годишно...
Боби, аз не разбрах ся, като в мобилето, освен за пари, бартер приемаш ли?[emoji38]
Весело да ви е, юнаци. [emoji482]
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Не лошо да сметнеш има ли смисъл да го дьржиш тоя амбьр? И колко още ще загубиш в сметки за ток.
Ами то при климите малко по сложно стоят нещата..Плащаш пари за демонтаж,скъп транспорт,после монтаж и то става една...Това не е телефон да го пратиш по Еконта.При нас за демонтаж вземат 60 кинта а транспорта с Еконт е 70 и климатичето стъпва на близо 1100 лева.Като се има в предвид че чисто нова деветка на Luca е 1130 лева с две години гаранция трудно някой би се навил на 900 .Oсвем да е някой твой градски и то монтажник техник,а мисля че и гаранцията няма кой да поеме ...
95% няма ама поне на 50% е много вероятно. Пример е додо2000 с лмц и дупка не запьлнена консумацията слезнала на 400вата.
След като прочетох написаното реших да звънна да питам как е амбър 24 ката.
Човека каза идеален .За момента се справял и нямал никакви проблеми .Дори вечер го спирал .
Питах и за сметката .Каза ,че без климатик само за осветление и един КОМП е около 800 .
Сега за декември и Януари платил 1200.Така ,че според него е изгорил около 400 лв и е супер доволен.
Миналата година с колона Мидея ( май беше 52 ка ) е плащал около 600-700 лв за климатика .
забравих да кажа ,че е промишлен тока и на свободния пазар .
Този пост е редактиран от Rafailiev; 08-02-19 в 23:24.
Ще помоля темата да остане в помощ и предложения за питащите на каква машина да се насочат, спрямо условията които са предоставили.
Здравейте,
Предстои ни закупуване на поне два климатика и имаме нужда от съвет.
Климатиците ще се използват основно за отопление на къща до София. Температурата зимата винаги е с поне 1 градус по-ниска от тази в София.
Смятам да извикам за оглед специалирана фирама като Вимакс която да даде съвет за мощност и разположение.
Въпроса ми е кои климатици са подходящи за отопление през зимата при много ниски температури?
Попаднах на препоръка за тези марки и модели:
https://*********/blog/klimatik-za-studena-zima
От тази информация не ми стана ясно дали автоматично климатик с висока ефективност (примерно хиперинвертор) може да отоплява при ниски температури при това с високо КПД.
Това което смятам за важно при избора е:
- да отоплява при ниски температури с възможно най-високо COP;
- да е надежден като качество и да има осигурени резервни части;
- да не е най-скъпия на пазара, Примерно: 12000 BTU до 2000 - 2300 лева.
Ето и конкретно питане:
HITACHI предлагат 12000BTU климатици от две различни серии, като дават че и двата климатика могат да топлят при -25:
https://*********/invertoren-klimati...search=akebono
https://*********/invertoren-klimati...ch=PERFORMANCE
Въпроса е: това наистина ли е така и къде ще е разликата между двата когато да речем навън е -15 -20 градуса?
Този пост е редактиран от Roan; 09-02-19 в 00:33.
Roan, отговорете на въпросите в началото на темата. Ще Ви бъдат предложени подходящи модели. Извикайте друга фирма (не спомената от Вас) на оглед. Вижте какво ще Ви предложат. Споделете отново тук, ако имате въпроси. От това което сте написали, тази техника Ви е "чужда" и някой може да се възползва от това.