Здравейте,
Бихте ли ме посъветвали каквъв климатик мога да взема за охлаждане, сградата е нова и ще се отоплява на газ.
Трапезарията е с големина 23 м2 6.3х3.65 (печка, хладилник, абсорбатор, миална и тв). Изложението е югоизточно, но отсреща има сграда и напича само 1/5 от стаята.
Спалните са по 12 квадрата със северно изложение, но може би на този етап няма да слагам там, освен ако не е мн топло.
За трапезарията предполагам, че ми трябва 12-ка, а за другите помещения 9ки?
Бих ви помолил за марки и магазини в София, към които мога да се насоча и получа адекватно обслужване..
Благодаря!
За 23 m², машина отдаваща 2.5 kW номинално в режим охлаждане Ви е напълно достатъчна. Ако посочите бюджет, може да Ви се дадат някакви варианти. Примерно - Toshiba RAS-10BKVG-E1 Mirai, General Fujitsu ASHG09KPCA, Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-W Standart.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 06-06-19 в 08:57.
Здравейте,
имам нужда от малко помощ и напътствия.
Та ... умувам да си взема климатици за отопление !! (най-вече)
Един познат в градчето ни (северозападна България - Мизия област Враца) ми препоръчва модел Nordic (май на фуджицу) нискотемпертурни ала бала ... като идеята е да топля две спални (на децата и нашата) и срещу спалнята има коридор след това трапезарията с кухнята. Спалните са по 12-13 кв/м 2.6 май е височината, кухнята с трапезарията и тя горе-долу толкова ама да кажем 15кв/м.
Та нашия монтажник ми хвали тези 12-ки Nordic и че щели да смогват да топлят и коридора с кухнята, ама нещо съм леко скептичен. За детската стая го гледахме за разположение и вътрешното тяло ще духа навътре в стаята. Та дори да излиза някаква топлина едва ли ще стига много на далеч от там, а и машината ми се струва голяма в този случай. За нашата спалня ще е разположен в дъното в страни от леглото и срещу вратата, ама си е доста разстояние че да стигне нещо до кухнята.
Тези климатици са за по 1750лв/бр. с монтажа, т.е. 3500
И започнах да се чудя дали да не взема 3 климатика 9-ки за тези пари, ще са разпределени по-добре и би трябвало да работят и топлят по-добре.
Ходих и до един познат който се отоплява на климатици от 90-та година. Та от неговия опит ми каза, че по-добре за всяка стая машина отколкото да разчиташ на една да топли две помещения.
Правих нещо като чертеж на разположението ни
Хола за сега не е включен в отоплението, ще го мисля по нататък, искам да видя как ще е със разходи и сметки за тези стаи.
Иначе си имаме и дърва и парно, но сякаш нещо хамалогията ми идва в повече, пък и като сметнеш около 13 кубика дърва * ... 80лв = 1040 / 6 = 173.33 месечно.
Та ми се искаше някое и друго мнение и някакви насоки към по конкретни марка и модел машини. Да кажем в тоя диапазон - до 3500 за трите
Така за протокола само .. този тип дето от 90-та се грее с климатици в момента има две хитачита, ама са вече на по 10 години и им се кани да ги смени, че нямали дистанционно управление през телефона, едно мицубиши, дето нещо не му харесва как работи, разни там машинки за следене ала бала ... и щракат разни механизми и т.н. за него ненужни глупости, има и два дайкина, от тях каза, че е много доволен, те са му по-нови с wi-fy и са по няма и хилядарка.
Здравейте колеги! Налага се да купувам втори климатик, за кухня 10м2, около 25м3, ЮГ средно с добра изолация. С две думи помещението е доста топло. Жилището е около 45м2, хол, кухня коридор. В хола имам Mitsubishi Heavy SRK35-SRC35ZS PREMIUM. Който закупих след съвети от форума и съм много доволен!
Сега не ми се дават повече от 1000+-100лв Идеята е по възможност, да отоплявам цялото жилище с двата климатика.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: Жилище кухня
2. За охлаждане, за отопление: и двете, но основно, за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa:10м2 и ĸyбaтypа: 35м3
· вид нa дoгpaмaтa: ПВЦ и cтъĸлoпaĸeтa ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт, енержи
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe: 2,5м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; ЮГ средно с външна изолация 8см
· етаж нa пoмeщeниeтo: 6ет в cгpaдaтa
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo-: Кухня-всекидневна
· в aпapтaмeнт
Мерките са в М2
Спрял съм се на няколко машини, моля за мнение:
1.
https://*********/invertorni-klimati...tu-klas-a.html
2.
3.
https://*********/invertorni-klimati...a-9000btu.html
4.
5.
Като последните два, малко са над бюджета.
Отворен съм и, за други предложения от ваша страна. Благодаря предварително!
Прилагам нещо, като схема, на жилището.
JORO71, в тези условия, най-добре ще работи някоя японка к2у.
Което абсолютно отговаря и на бюджета ти.
Когато препоръчваш машина втора употреба!
Давай линк към фирма, модел в наличност, в добро състояние, с оригинал дистанционно и гаранция.
Всичко друго е Бош лаф!
На Гурубляне е пълно с лъскави автомобили, но колко са читави и дали ще дадат гаранция?
Така, че нямам намерение да внасям клими нито от Япония, нито от Америка!
Нали се сещаш за какво става въпрос!
Даваш определена машина, за която се гарантира!
Другото са приказки за женския пазар.