Fujitsu - ASYG 09KGTA / AOYG09KG vs Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZS-W
Ползвайте си фуджака.
Ще топли и хлади.
В хола може би ще е малко дискомфортно , но в спалнята ще е идеалка.
Не знам как е ЛФЦ като шум на тих режим !!
Аз топля/ охлаждам по същия начин 30 кв хол и 15 кв спалня с нокрия 12 ка.
Като климатика е срещу вратата на спалнята и духа там.
Здравейте,
Моля ви да дадете съвет и на мен. Търся бюджетно решение около 1300 лв., което да ползваме в слънчевите сутрини между 7 и 9 часа, докато напуснем помещението, което е изток, висок етаж, спалня, не се ползва през деня. Вечер и нощем нямаме проблем с температурата.
Има достатъчно марки на пазара с модели в ниския ценови клас, конкретните модели се сменят, но производителите си остават ок или не. Тук идва въпросът коя Марка е боклук/за тези пари/ и кое бива, т.е. ще охлажда бързо. Що се отнася до по-ниски нива на Шум, Дистанционно включване, пречистване, др. екстри – мога да ги жертвам.
Искам неразваляща се, скоростно охлаждаща машина. Нова, без втори употреби. Това е.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? – само за Охлаждане. Климатикът ще се ползва само сутрин, за около 2 часа. Скоростта/бързината на охлаждане е от значение.
3. Kaĸвa e ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo – 30 квадрата + височина 2.70;
· ПВЦ дограма, троен стъклопакет с КА стъкло;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe – около 5 квадрата плюс балконска врата.
· изложение нa пoмeщeниeтo - Изток;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa – 14, непоследен, сутрин е мор
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo - спалня;
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe: апартамент в ЕПК
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? – лятото 20-22 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? – не
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – не
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? – 1300 с монтажа, плюс минус не е фатално, но откровено - не ми се инвестира в тази машина.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? – само лятото, не знам колко градуса качва рано сутрин в София, едва ли над 30. Зимата няма да се ползва за отопление.
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. – Помещението е правоъгълно 5 х 6 м, прозорци на късата страна, климатикът до тях, вратата към балкона е на дългата страна. На отсрещната къса стена /срещу климатика/ е вратата към коридора. По дългите страни има съответно гардероб по едната и спалня със скрин и шкафчета по другата.
Благодаря предварително
Този пост е редактиран от rosswen; 10-06-19 в 21:54.
Често се е случвало да спим в хола, на дивана, когато тъстовете са на гости и потвърждавам, че шума от климатика никога не ми е пречил на съня. Не знам само духането как ще е в по-малкото помещение.
Другия момент е, че апартамента тепърва се завършва и местим вратит на спалните, да са една до друга за да направим място за ъглова кухня. Климатика реално ще духа и към двете спални.
Какъвто и да е климатика когато топлиш 2 (еле пък 3 ) помещения там където е тялото ше е ветрилник.
За охлаждане (да обърне въздуха) по-става.
Здравейте,моля за съвет при покупка на климатик.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:жилищно
2.Ще се ползва целогодишно.
3.20 кв.м 60 куб. ПВЦ двоен стъклопакет,
западно изложение 3 етаж,хол в апартамент
4.Гр.Кърджали
5.Желаната температура за поддържане е около 24 целогодишно.
6.Няма изолация,тухлен блок
7.В стаята има телевизор.
8.Бюджета е около 1500-1800 с монтаж,може да прежалим още малко за някоя читава бройка.
9.Зимна температура за отопление до около -15.
Предварително благодаря за съветите.
Здравейте!
Помещението е 24м2 / 60м3 в плевенско.
3 от стените са външни, с външна изолация и пвц дограма.
Ще се използва основно за отопление и охлаждане в по-големите жеги.
Имам готовност да му помагам с отделен уред при по продължителен студ, но е желателно да може да поддържа 20 градуса при -15.
Разполагам с 1200лв заедно с монтажа.
На този етап съм се спрял на
Hitachi RAK35PED и Samsung AR18NSFPEWQNEU
Ще съм благодарен за съвет кой от двата би бил по подходящ или за други модели.