Първоначално публикувано от
Peter Velchev Здравейте отново,
Преди няколко дни писах и колегите ме насочиха към GREE AMBER NORDIC. Само, че след малко личен рисърч (и четене на 50 страници коментари...) започнах да се притеснявам. Помещенията като кубатура са около 70м3, но и двете са малки и се чудя как да го монтирам за да не духа много. Доколкото прочетох това + шума са главните косури на този модел. Преписвам по-долу условията на жилището, ео и схема рисувана на ръка...
https://drive.google.com/open?id=1Ev...gW7GdqThvNfFf_
Жилище:
- Спалня И хол, които са преходни - разделени с портална врата, с обща квадратура малко над 25м2 (хол около 12км2, спална около 14м2), височина на тавана 2.80м, т.е. около 70кубика обем.
- И в двете стаи спи човек на леглата
- Стаите са без изолация, на 2 ет и дограмата е стара, сравнително запазена, но все пак дървена (двукрила). Планира се смяна на дограмата... вероятно догодина. Изолация скоро няма да има.
- Локацията е Пловдив (много топло лято, зимата обикновено е мека, но често пада до -15-20 нощем), изложението е запад-юг за спалнята и запад за хола.
- Желаната температура е около 25градуса, както лете така и зима.
- Бюджета, които бях притотвил е до 1500 с монтажа, но в името на нещо по-качествено може и да стигна до 2000 като абсолютна горна граница.
До момента съм разглеждал Daikin FTXF45A / RXF35A Sensira на цена около 1300лв с монтажа, който ми предложиха и местни случайни фирми, както и GREE AMBER NORDIC 12-ка за 1700лв с монтажа.
Дайкина не ми допадна, защото е с малък капацитет и нисък клас и не вярвам да смогне на двете стаи.
Gree-то ме притеснява къде да го сложа, за да не духа и да не е шумно... стаите виждате са малки.
- Има ли други алтернативи за посоченото жилище?
- Също така къде би било най-удачно да се монтира?
Аз мислех, за мястото което съм означил, но е доста тясно отгоре... Прозореца е трикрил, от старите, и е много голям. Над него остават едва 35см до тавана, а хоризонтално са към 40см и няма как да пасне вътрешното тяло между стената и прозореца, трябва да е над-него.