Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
energie007
Благодаря за препоръките!
Звъннах на пичовете от Shelly и ми казаха, че Pro моделите все още са в тестова фаза и се очаква някъде през февруари да ги пуснат на пазара. Дори ми обясниха, че смарт прекъсвачите не били подходящи за климатици и затова ми препоръчаха следното устройство, което единствено измерва консумацията:
https://shop.shelly.cloud/shelly-em-...automation#142
Това е подходящо за климатици от 24-ка нагоре включително според мен. С въпросното "уредче" и 120A накрайник, спокойно можеш да мериш, цялата конумация на къщата ти, ако го вържеш след електромера.
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
peter`s
Ще те излъжа тъй като е опция на ЕМОС за достигане на максимум и докато този максимум не се надвиши или изключи смарта от контакта си остава като рекорд. Но е отдавна това със сигурност повече от месец. Най вероятно при температури около нулата. Ако сега го пусна на хай пауър за колко време трябва да покаже максимум на колко развърта че не ми се стои на 30 градуса и 15 мин пред смарта. Или ти искаш когато са минусови температурите, сега е около 1-2 градуса в Пловдив
Интересно ми е под 0-та. Ти няма да го чакаш да вдига 30гр. Само компресора да се види до колко се развърта.
Цитат:
energie007
Благодаря за препоръките!
Звъннах на пичовете от Shelly и ми казаха, че Pro моделите все още са в тестова фаза и се очаква някъде през февруари да ги пуснат на пазара. Дори ми обясниха, че смарт прекъсвачите не били подходящи за климатици и затова ми препоръчаха следното устройство, което единствено измерва консумацията:
https://shop.shelly.cloud/shelly-em-...automation#142
ЕМ е добро устройство. А относно РМ... ми доста хора си ги ползваме за климите и нямаме оплаквания. Интересно, какъв аргумент изтъкнаха като недостатък?
П.С. Освен това, на мен релетата са ми удобни, защото при изключване на климатика ми спират и захранването към трафа.
тоест да го пробвам като стане минус 3 така ли.?
Цитат:
peter`s
тоест да го пробвам като стане минус 3 така ли.?
Принерно, да. Ако стане по-ниска, още по-добре. Иначе резултатът е доста добър. По сервизно на +7 му дават максимал 1360W. И моята 60-ка развърта повече от посоченото в сервизното.
Цитат:
Kasap
ЕМ е добро устройство. А относно РМ... ми доста хора си ги ползваме за климите и нямаме оплаквания. Интересно, какъв аргумент изтъкнаха като недостатък?
П.С. Освен това, на мен релетата са ми удобни, защото при изключване на климатика ми спират и захранването към трафа.
PM доколкото разбрах няма как да се монтира в моя случай при липсата на външен контакт. За Pro-тата ми каза момчето, че не ги препоръчвали за климатици, защото не били "щадящи" и спомена нещо за директното изключване, но честно казано не го разбрах.
ЕМ-а го имат и с 50А накрайник, но според сайта не е наличен. Чакам да ми потвърдят в мейл точното устройство и цена + инструкции за монтаж.
Цитат:
rosswen
Принерно, да. Ако стане по-ниска, още по-добре. Иначе резултатът е доста добър. По сервизно на +7 му дават максимал 1360W. И моята 60-ка развърта повече от посоченото в сервизното.
Като паднат около минус 3 и надолу ще го пробвам, макар това при нас в пловдив да се случва през ноща. Синоптик показва минус 7 а като погледнеш пише минус 1 но се чувства като минус 7 и като нямам термометър отвън не съм сугурен колко е, но има време да го пробвам. Предполагам че след това ще се включи и дефростта. А клапата на фиксирана 4 ли е?
PM е много малък. Можеда се върже вътре в тялото и да се прибере в него. Ако е захранен климатика през външното, ще мери консумацията само на вътрешното тяло.
И това трябва да се има предвид. Другият вариант е в кутията с бушоните.
Цитат:
mimojef
PM е много малък. Можеда се върже вътре в тялото и да се прибере в него. Ако е захранен климатика през външното, ще мери консумацията само на вътрешното тяло.
И това трябва да се има предвид. Другият вариант е в кутията с бушоните.
Всички климатици при мен са захранени от външните тела. Значи PM може да се върже към предпазителя на климатика в кутията с бушоните по същия начин, по който ЕМ го дават да се връзва?
Рос пуснах го на хай пауър и 30 градуса и достигна 1542 вата и взе да пада до и около 1040-1070, като варираше между тях, след излизане от хай пауър директно вдигна клапите и направи контролен дефрост. На хай го държах около 2-3 минути, Температурата в пловдив е около 2-3 градуса
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
peter`s
....
Абе по вашите сервизни, няма ли ей такива таблички
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38729&stc=1
Вместо да си правите напълно безмислени експерименти и да си мотате работата на машините в туй студено време, просто да си отворите pdf-а?:BigGrin
Да не се приема като заяждане, но и на мен ми стана интересно какво значение има доколко се развърта компресора при отрицателни темп и макс задание :)?
Цитат:
morfei1
Абе по вашите сервизни, няма ли ей такива таблички?
Не!:( В таблиците за капацитета на MHI няма инфо за IP (Input power)
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
energie007
Всички климатици при мен са захранени от външните тела. Значи PM може да се върже към предпазителя на климатика в кутията с бушоните по същия начин, по който ЕМ го дават да се връзва?
Няма никакво значение как е захранен климатика. Както отбеляза колегата Мимоджеф, устройството е много компактно и може да се пъхне навсякъде. Свързването на ЕМ и РМ е разлчно. ЕМ е галванично отделен от мониторясвания елемент.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38730&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38731&stc=1
Цитат:
peter`s
Като паднат около минус 3 и надолу ще го пробвам, макар това при нас в пловдив да се случва през ноща. Синоптик показва минус 7 а като погледнеш пише минус 1 но се чувства като минус 7 и като нямам термометър отвън не съм сугурен колко е, но има време да го пробвам. Предполагам че след това ще се включи и дефростта. А клапата на фиксирана 4 ли е?
Турбината, мисля че сама отива на накс, като зададеш Хай Пауър. Клапите да са надолу.
Цитат:
morfei1
но и на мен ми стана интересно какво значение има доколко се развърта компресора при отрицателни темп и макс задание :)?
За статистиката :)