4 Прикачен файл(ове)
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
the inquirer
Скоро ще разбере, че ватметъра не работи, ама чакам да видя кога.
Гаранция му е изгоряла едната НУЛА :)) И на мен ми мина през ума.
@the inquirer, Специано за теб.
Външна 32
Вътре 25 (термометъра го нямаше в стаята, но на толкова е нагласен "Мерджана". Значи е било 25)
Дървото няма 16 градуса ама го смъкнах до колкото може 18С
Вентилатор на АВТО
15 мин. след процедурата:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34394&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34395&stc=1
Между другото,имам съмнения, че и термометъра е сгазил лука.
Само да вметна, че този климатик не мога да го "изнасилвам" (за това упражнение си имам други машини). Този сам си го набива ако е нужно. Според външната.
С други думи казано, ако е 40С навън може и до 900 да развърти и евентуално пак ще духа с 5 градуса.
Не знам колко му е максимум "инпут", но мисля, че съм срещал за RXM-М(предния) 920 или 960W. Може и да греша.
П.С. Приемам пратки по Еконт. Комплект термометър+ватметър за тест.
Трябва да измисим нещо за да го изкараме по-калпав от Японските този боклук.
Голям джумбиш стана :)
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
mimojef
Ами по са скъпички малко от другите ама то качеството си има цена.
Добре, че след толкова плюене тук рискувах и в момента имам икономичен добре работещ истински инвертор.
Цената е по 2. Сега остава да се отървеш от другите 4 машини и да боднеш още 4 Дайкина.
Иначе при обявен минимум 300 вата да слиза на 50 си е направо МАГИЯ.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
the inquirer
Иначе при обявен минимум 300 вата да слиза на 50 си е направо МАГИЯ.
Аааа.. НЕ! Ще се затрупам с тухли. :029:
Сериозно ли не ти стана ясно за този минимум?
Ей заради такива постове се налага да поалгам толкова усилия.
Извадка от сервизното.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34397&stc=1
И това са стойности при МАКСИМАЛНА степен на турбината!
Сега би трябвало всичко да е изяснено.
Нали?
Няма магии, няма аномалии, няма паранормални явления.
Просто читава машина.
Суинг-компресорът на Дайкин неслучайно е спечелил награда за техническа иновация.
Ултра-ниските минимуми са напълно закономерни за такава машина.
Не е много уместно да се сравнява с обикновени щайги китайско/малайзийско производство.
Много добро постижение. Поеече от обявеното!
Очаквах около 500W.
Гаранция е влязъл в ограничение при тая темп. на издухване.
Благодарности за споделеното!
:thumbup
Цитат:
Jack Krauser
Суинг-компресорът на Дайкин неслучайно е спечелил награда за техническа иновация.
Ултра-ниските минимуми са напълно закономерни за такава машина.
Не е много уместно да се сравнява с обикновени щайги китайско/малайзийско производство.
Техническата иновация на суинг компресорите е отпадналата пружина и от там - повишената им надеждност. Не са по-ефективни от роторните, заради завишеното триене. Много глупости се пишат и качват по мрежата.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Сега е момента да изпратиш Дайкина който работи баш кат японка в 13 те квадрата стая а MHI то да го сложиш в 15 те квадрата.
BTW и други могат да се забавляват, не само ти. Иначе хубава машина - гледал съм таблицата.
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
dodo_pv
Техническата иновация на суинг компресорите е отпадналата пружина и от там - повишената им надеждност. Не са по-ефективни от роторните, заради завишеното триене. Много глупости се пишат и качват по мрежата.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Същността е, че се елиминират загубите в компресора от високо към ниско налягане.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34404&stc=1
Разликата се увеличава с намаляване на работните обороти.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34405&stc=1
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
bobivg
Също така, се постига и една идея по-ниско ниво на шум, поради липса на евентуално "цъкане" на пружината. Поне така съм чел. Но като цяло, основното предимство е по-доброто изолиране/ разделяне между ниското и високото налягане.
Според картинката качена от боби триенето при суинга не трябва ли да е по-малко?
Освен отпадане на пружината, отпада и триенето между "Vane" и "Roller"
И сега ще открием топлата вода, че Дайкин имат качествени, комфортни но скъпи модели.
Естествено пазара ги е принудил да пуснат и евтино шкарто.
Та Мерцедеса (не знам с кавички ли) си има А класа и Е класа :).
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
mimojef
Според картинката качена от боби триенето при суинга не трябва ли да е по-малко?
Едно старичко сравнение при R22
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34406&stc=1
5% не са кой знае какво, но все пак са нещо.
Цитат:
mimojef
Да, и тъй като няма пружина, която да натиска и да стърже по ролера, компресорът работи по-устойчиво при ниски честоти. Оттам и ултра-ниския минимум.
Цитат:
ccankov73
И сега ще открием топлата вода, че Дайкин имат качествени, комфортни но скъпи модели.
Естествено пазара ги е принудил да пуснат и евтино шкарто.
Та Мерцедеса (не знам с кавички ли) си има А класа и Е класа :).
Daikin FTXM20N на първи клик е 2100лв, а май работи доста по нормално от моят дайсейкай дето струваше повече пари......:)