Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
- - - - - - - - - -
Кажи кога ще го хвърляш, ще ти донеса каса бира и да си го вземам, не е нужно да лети от 8 мия етаж.[/QUOTE]
Първо ела да го видиш как работи и тогава !
Един от спецовете във форума ( ако още го посещава ) беше при мен на кафе в офиса и дори той беше възмутен от работата .
Супер шумен и духащ . Като в същото време не топлещ .
Всичко това след пълна профилактика .
Вие си ги хвалете и харесвайте .
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Според картинката качена от боби триенето при суинга не трябва ли да е по-малко?
Освен отпадане на пружината, отпада и триенето между "Vane" и "Roller"
Триенето при суинг компресора е около два пъти по-голямо от това на добрия роторен компресор, откъдето и ефективността му при високи обороти е спорна. Един компресор харчи ток тогава, когато върши работа. При ниски обороти, роторните вършат по-малко работа от суинг, съответно харчат и по-малко ток. Рекламата е голяма работа!
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Темата очевидно започна да се изчерпва...
Ми да я заключваме и тая.
Цитат:
Kasap
Темата очевидно започна да се изчерпва...
Темата не е виновна, че дайкин са пуснали инверторен климатик, а останалите бълват конвенционалки , ама били много хубави......:)
До сега да си беше взел.:))
Цитат:
Rafailiev
Първо ела да го видиш как работи и тогава !
Един от спецовете във форума ( ако още го посещава ) беше при мен на кафе в офиса и дори той беше възмутен от работата .
Вие си ги хвалете и харесвайте .
Само възмутен, а да ви е хрумвало, че може да няма достатъчно работен газ? Или да е поизносен компресора? Аз не хваля японските климатици нито ги плюя.
Цитат:
the inquirer
Само възмутен, а да ви е хрумвало, че може да няма достатъчно работен газ? Или да е поизносен компресора? Аз не хваля японските климатици нито ги плюя.
Последен офф и спирам да спамя !!!:offtopic:
Климатика преди екплоатация е профилактиран цялостно !!!!
ОТделно за фреона и аз се бях замислил и го заредих по везна с точното количество фреон .
Няма смисъл да продължаваме дискусията . Аз имам критерии за работата на климатиците , този и още един хвален тук модел не отговарят на мойте изисквания .
Здравейте можете ли да ме ориентирате с точност за новите цени на тока на ЕВН?
Цитат:
ivan9494
Здравейте можете ли да ме ориентирате с точност за новите цени на тока на ЕВН?
Крайни цени с ДДС и акциз за битови клиенти на EVN Електроснабдяване:
| Начин на измерване | Зони в денонощието | Цена, лв./квтч |
| С две скали | Дневна
Нощна | 0,23155
0,13158 |
| С една скала | — | 0,23155 |
https://www.evn.bg/Home/Electricity.aspx
2 Прикачен файл(ове)
4 Прикачен файл(ове)
Ей тук един суинг компресор какво прави - Дайкина 35/50 :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34628&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34627&stc=1
Върти м/у 200W и 280W но повечето време е около 250.
При тези условия успява и да влезе в офф, но рядко.Кара на 1-2, макс 3та степен на вента но за малко.
Работи в 50кв юг-запад с Ка стъкла, които зимата са благинка, но сега парят,външни щори.... някой ден...:)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34629&stc=1
Ка стъкло :sad:на юг.., ако има щори и/или сменя стъклопакета предполагам че ще падне още.
При тая консумация вади 13С :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34630&stc=1
Всичко това е в темперирано помещение.
Когато не пече директно отива на 200-210W и кара с часове.
п.с. Забелязах, че при него си (вътр. тяло) винаги държи 1С надолу от заданието, но в другия край на стаята където е С200та на Боша на 1.5м от пода е точно 26С или колкото си му задал.
Явно Дайкин са съобразили, че понеже е подов при него ще е по-студено и са му задали да прави градус надолу.Не е кой знае какво, защото ако не те устройва заданието има си дистанционно, ама все пак явно някой е мислил.
Вчера дайсейкай 8, 13-ка, свали на 120W и ги закова! Според сервизното, минимумът би трябвало да е 180W. Фреонът и компресора са му наред, между другото.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk