Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
  - - - - - - - - - -

Кажи кога ще го хвърляш, ще ти донеса каса бира и да си го вземам, не е нужно да лети от 8 мия етаж.[/QUOTE]

Първо ела да го видиш как работи и тогава ! 
Един от спецовете във форума ( ако още го посещава ) беше при мен на кафе в офиса и дори той беше възмутен от работата . 
Супер шумен и духащ . Като в същото време не топлещ . 
Всичко това след пълна профилактика . 
Вие си ги хвалете и харесвайте .
     Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
mimojef 
   Според картинката качена от боби триенето при суинга не трябва ли да е по-малко?
Освен отпадане на пружината, отпада и триенето между "Vane" и "Roller"

Триенето при суинг компресора е около два пъти по-голямо от това на добрия роторен компресор, откъдето и ефективността му при високи обороти е спорна. Един компресор харчи ток тогава, когато върши работа. При ниски обороти, роторните вършат по-малко работа от суинг, съответно харчат и по-малко ток. Рекламата е голяма работа!

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
  Темата очевидно започна да се изчерпва...
  Ми да я заключваме и тая.
   Цитат:

Kasap 
   Темата очевидно започна да се изчерпва...

Темата не е виновна, че дайкин са пуснали инверторен климатик, а останалите бълват конвенционалки , ама били много хубави......:)
  До сега да си беше взел.:))
   Цитат:

Rafailiev 
   Първо ела да го видиш как работи и тогава ! 
Един от спецовете във форума ( ако още го посещава ) беше при мен на кафе в офиса и дори той беше възмутен от работата . 
Вие си ги хвалете и харесвайте .

Само възмутен, а да ви е хрумвало, че може да няма достатъчно работен газ? Или да е поизносен компресора? Аз не хваля японските климатици нито ги плюя.
   Цитат:

the inquirer 
   Само възмутен, а да ви е хрумвало, че може да няма достатъчно работен газ? Или да е поизносен компресора? Аз не хваля японските климатици нито ги плюя.

Последен офф и спирам да спамя !!!:offtopic:
Климатика преди екплоатация е профилактиран цялостно !!!! 
ОТделно за фреона и аз се бях замислил и го заредих по везна с точното количество фреон . 
Няма смисъл да продължаваме дискусията . Аз имам критерии за работата на климатиците , този и още един хвален тук модел не отговарят на мойте изисквания .
  Здравейте можете ли да ме ориентирате с точност за новите цени на тока на ЕВН?
   Цитат:

ivan9494 
   Здравейте можете ли да ме ориентирате с точност за новите цени на тока на ЕВН?

Крайни цени с ДДС и акциз за битови клиенти на EVN Електроснабдяване:
 | Начин на измерване |  Зони в денонощието |  Цена, лв./квтч |  
 | С две скали |  Дневна 
Нощна |  0,23155 
0,13158 |  
 | С една скала |  — |  0,23155 |  

https://www.evn.bg/Home/Electricity.aspx
    2 Прикачен файл(ове)
    4 Прикачен файл(ове)
  Ей тук един суинг компресор какво прави - Дайкина 35/50 : 
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34628&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34627&stc=1
Върти м/у 200W и 280W но повечето време е около 250.
При тези условия успява и да влезе в офф, но рядко.Кара на 1-2, макс 3та степен на вента но за малко.
Работи в 50кв юг-запад с Ка стъкла, които зимата са благинка, но сега парят,външни щори.... някой ден...:)
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34629&stc=1 
Ка стъкло :sad:на юг.., ако има щори и/или сменя стъклопакета предполагам че ще падне още.
При тая консумация вади 13С : 
 https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34630&stc=1
Всичко това е в темперирано помещение.
Когато не пече директно отива на 200-210W и кара с часове.

п.с. Забелязах, че при него си (вътр. тяло) винаги държи 1С надолу от заданието, но в другия край на стаята където е С200та на Боша на 1.5м от пода е точно 26С или колкото си му задал.
Явно Дайкин са съобразили, че понеже е подов при него ще е по-студено и са му задали да прави градус надолу.Не е кой знае какво, защото ако не те устройва заданието има си дистанционно, ама все пак явно някой е мислил.
  Вчера дайсейкай 8, 13-ка, свали на 120W и ги закова! Според сервизното, минимумът би трябвало да е 180W. Фреонът и компресора са му наред, между другото.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk