20 и 35 на хеви..
Решихме офиса, сега в къщата на село. Там в трапезарията има една LM-ка, която си върши перфектно работата, но искаме в коридора да сложим климатик, който да охлажда спалните и коридора. Общо е около 20 квадрата, като спалните са по около 8,5 и не е вариант с климатик в самите спални. Пак мисля да са Мицита, но какви? Ще се ползва почти и само охлаждане. Мисля за FH, ама дали е удачен вариант?
Този пост е редактиран от Lucky Luciano; 14-05-20 в 22:55.
Според мен Хеви 12-ка(35) 1 брой ще ти свърши работа за охлаждането на всичките 20 квадрата. На охлаждане студеният въздух се разнася равномерно навсякъде от естествена конвекция, дори на минимален вентилатор, а Хевитата имат ниски минимуми и ще работят комфортно, и незабележимо на охлаждане.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 15-05-20 в 00:25.
Което ти харесва повече. На охлаждане и 2-те ще се справят без усилие.
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W~SRC25ZS-W Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-W Standart
Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai + Toshiba RAS-B10J2KVG-E Seiya
General Fujitsu ASHG09KGTB + General Fujitsu ASHG07KMTB
Hitachi RAK-25RPD/RAC-25WPD Performance + Hitachi RAK-25PED/RAC-25WED Dodai
Привет!!Търсим подходящ климатик (климатизатор),за къща.Ще се възползваме от вашата анкета за избор.
1.помещението е жилищно.
2.ще се ползва предимно за отопление
3.около 50 кв.м.х2.5м височина
-пвц дограма-нисък клас
-прозорци ок 4 кв.м.
-изток-север-запад
-един жилищен етаж,пода и тавана са гредоред с изолация
-предназначение –дневна(ползва се основно зимата) и отопление на коридор+баня,като имаме желание вътрешното тяло на бъде монтирано в коридора,и оттам да се отопляват дневната и банята.
4.намира се в най-топлата част на България през зимата-в община Петрич,село Кромидово
5.желанието ни е за ок 22 градуса
6.стените са тухла,измазано вътре,без изолация.външно не е измазано,но имаме намерение в скоро време.
7.ел уредите са хладилник.ел печка телевивизор,микровълнова,бойлер.
8.бюджет макс.1800 лв. с монтажа
9…..
По възможност ,шумът да бъде минимален.
Предварително благодарим!!
Здравейте, чудя се какъв климатик да сложа за "кабинета" - стаята с компютъра в къщи.
Само и единствено за охлаждане.
15 квадрата стая, 37 кубика.
Западно изложение, тухла със френски прозорци почти цялата външна стена. , след 15:00 почва да пече вътре.
Поради присъствието на мощен компютър в стаята , стаята е по топла от останалите стаи.
Няма да се спи в тази стая.
И ми се ще да е нещо от по евтините. От разтърсването из интернет Мидеите изглеждат прилични и по евтини, Но за другите нямам никакво наблюдение как са.
Благодаря
Здравейте. И на мен идва ред за избор на климатиче. Ето ги моите параметри:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
и за охлаждане и за отопление; има печка, но бих я ползвал за резерва
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
около 30 кв. м., кубатура: около 67.5 куб. метра(не е високо - таванско помещение);
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
двойна дървена дограма
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
около 14 кв.м
· изложение нa пoмeщeниeтo;
север-юг, източна и част от западна стени - външни
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
последен
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
всекидневна + спалня, широк комин образува нещо като преход
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
в къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
югозападна - Петричко
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
зима - около 20, лято - около 25-30
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
налична - стандартен 5см-ов стириопор.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
стандартни - телевизор, компютър, монитор, лаптоп, рутер
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
1500лв +-
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
на фона на климата в региона, зимата до плюсовите, лятото до 35 някъде
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
не ми се прави в момента, но бих
Допълнение:
обичам тишината, която не е засегната във въпросника, но около мен е така или иначе е шумничко в повечето време. Все пак, когато искам да се концетрирам в нещо, дори и на слушалки, ще очаквам да не го усещам много.
Предлагат ми mitsubishi, но да се хръля просто така без къса проверка, няма да стане. Иначе ми е доста трудно да разбера какви може да са разликите между многото модели които се предлагат. Например, смятам за доста объркващо наличието на дву-маркови машини от един производител(без да е детски лесно защо го има това разграничение). Другото, което е объркващо е, че не е взета една от характеристиките - напр. този т.нар. обем(9-ка, 12-ка, 13-ка, 14-ка, 18-ка, 22-ка) и тя да присъства поне в имената на всички модели. Третото е комбинацията външно-вътрешно тяло и натъкването ми някъде, че са съвместими от различни модели. Ако може и някой да отговори на тези допълнителни елементарни въпросчета, ще е интерсно. Може би бих избегнал модел сглобен в Турция/Китай.
Поздрави,
новорегистриран setcom-аджия
Веселин, това което си мислите, няма как да стане. Искате неща, по-начин който е безумен. А и 125 m³ + още нещо, с 1800 лв?! Нещо не ми се връзва.
devailo, хващате най-евтината машина която Ви допадне на вид и сте готов.
kostadinnm, обърнете внимание на:
Toshiba RAS-B13PKVSG-E Shorai
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W Premium
Hitachi RAK-35RPD/RAC-35WPD Performance
Panasonic KIT-TZ35-WKE
Този пост е редактиран от Aleksandars; 16-05-20 в 07:12.