Ако ще взимаш АР гледай да е скоро,защото ще се вдига цената със 100лв.заради WI-FI модема който ще е включен в комплект с климатика.
Ако ще взимаш АР гледай да е скоро,защото ще се вдига цената със 100лв.заради WI-FI модема който ще е включен в комплект с климатика.
Искам да ми се изнясни шумът при Хевито и за Тошибата и тогава ще го реша. Като цяло монтажът трябва да е другата седмица в началото, та имам 2-3 дни да реша какво ще е.
Condex тези дни да са вдигали цените? Мисля, че когато загледах AP, 20-ката беше 1249лв. или греша? В момента е 1299.
Този пост е редактиран от Lucky Luciano; 06-05-20 в 18:12.
Нещата ще ти се изяснят като ги закачиш на стената. Тук всеки гледа от неговата си камбанария. Нещо което на мен ми допада, за теб може да е проблем.
Няма машини без кусури.
Не знам на някого да му допада трактор за 1400лв.
Ако има такъв риск, просто ще се върна на скъпите варианти. Да дам почти 4500 и да ми тракат - няма да стане. Както казах имам доста климатици и единственият, който музицира е една LM-ка, която вероятно е за тампони, защото преди мисля, че не се чуваше изобщо. Моето LFC вкъщи, можеш да го разбереш, че работи единствено по перката или ако си подпреш ръката на него. Плащах го към 1800лв. и още не съжалявам за инвестицията в него. Не е супер икономичен, но тогава разликата мисля, че беше 1000+ лв. с другите, а този има невероятно отопление, мисля 9КВ отдаваше, ако трябва.
Не съм спец по климатиците , но мойте са монтирани на терасата и като пуша през лятото , наистина едвам жужат / все пак има шум от коли и т.н./, през зимата не ги ползвам често - на парно съм/. Единия е 14 Хитачи на 5-6 години , другия Дайкин на 1 година, обикновени модели , нищо топ. Хитачито беше 1500 лв, Дайкина 1200 на промоция. В стаята Дайкина е по-тих , но по-маломощен, като наберат температурата не се чуват и двата. В режим ауто само ги ползвам. Естествено при първоначален старт бръснат ...
Именно, ако шумът им е слабо място на тая серия, хич не ми трябват. Двете Хевита, които имам /не помня модел, но им се отваря предният панел, когато работят и бяха по 2000лв./, изобщо не можеш да разбереш дали работят или не, ама изобщо. Отделно на това работят толкова мазно, че кеф ми правят. За да успокоя аудиторията - и двете са в големи стаи по около 20 квадрата и високи 2.80 ;-)
Хахахахахаха... То верно филм стана. Тръгнах от 2 модела, сега какво стана...
Накрая ще напиша на две листчета два модела и ще тегля със затворени очи.
И не разбрах наистина, тези дни Кондекс вдигали ли са цените или аз нещо не съм в час?
Този пост е редактиран от Lucky Luciano; 06-05-20 в 21:36.
Този пост е редактиран от bobivg; 06-05-20 в 21:41.
Вие значи сте със серия ZIX или ZJX, които са почти идентични с моя ZMX. Вътрешнита са еднакви, както и външните, като хардуер. Много добре описахте работата.
Сори за офтопика, ZS-S е със същия компресор, но едноредов топлообменник. Аз нямам никакви забележки към шума на външните тела. Вътрешното, ако не случите с тракаща втулка, е завидно тихо. Не е по-шумно от ZMX. На МЕ външните също са повече от тихи.
Здравейте отново,
Разглеждам тези модели:
Инверторна мултисистема Gree GWHD28NK6LO LCLH, Клас А++
Инверторна мултисистема Midea M4O-28FN1-Q, Клас А++
Инверторна мултисистема Cooper and Hunter CHML-U28RK4, 28000 BTU, Клас А++
Тези ми се струват най-бюджетни спрямо моите изисквания за около 3000-4000лв. Според вас заслужават ли си, има ли нещо подобро в този ценови диапазон и как са с шума особено за всекидневната?
Също така разбрах, че Gree дават 3 години допълнителна гаранция и общо 5 срещу около 100лв/година. Може би от тази гледна точка те са по-добрата опция?
Меко казано не съм специалист в облстта с климатиците, затова ще оценя всяко мнение като много полезно. Благодаря!
Този пост е редактиран от mpetkov; 08-05-20 в 15:22.
А такъв вариант (снимката е примерна от нета) :терасата ми е малка и мога да сложа само едно външно тяло
?
Здравейте, опитах се да се ориентирам по темите, за конкретните модели, но аз съм обикновен потребител и не успях да се ориентирам във всичките мнения за втулки, турбини, високо-честотни шумове и т.н., затова реших директно да помоля за съвет. Искам да си купя 2бр. климатика.
Помещение 1 - спалня - · жилищно;
2. За цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление.
3. 16 кв.м. площ (40 кубика обем)
· ПВЦ дoгpaмa "Рехао" 6 камерна, троен cтъĸлoпaĸeт бяло/бяло/4 сезонно;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 3,5 кв.м.;
· изложение нa пoмeщeниeтo - южно;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 5ти, няма особености;
· в апартамент се намира спалнята;
4. B Бургас;
5. Жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo - 23/24 /зимa - 22;
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Изолация на външните стени - стиропор 8см.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? телевизор само.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа - около 1500лв. с монтаж.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? от - 5 до + 30 ако си върши работата ще е супер.
Двоумя се между DAIKIN - COMFORA-FTXP20М/RXP20M
Mitsubishi - HEAVY - SRK / SRC 20 ZS-W
Знам, че за тази квадратура се препоръчва 25, а не 20, но с оглед на локацията, изложението, топлоизолацията и дограмата си мисля, че и 20 ще е съвсем достатъчно.
Помещение 2 - всекидневна - · жилищно;
2. За цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление.
3. 33 кв.м. площ (80 кубика обем)
· ПВЦ дoгpaмa "Рехао" 6 камерна, троен cтъĸлoпaĸeт бяло/бяло/4 сезонно;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 10 кв.м.;
· изложение нa пoмeщeниeтo - южно;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 5ти, в помещението има камина с работещ комин с клапа като особеност;
· в апартамент се намира дневната;
4. B Бургас;
5. Жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo - 23/24 /зимa - 22;
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Изолация на външните стени - стиропор 8см.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? музикална уредба.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа - около 1800лв. с монтаж.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? от - 5 до + 30 ако си върши работата ще е супер.
Двоумя се между DAIKIN - COMFORA-FTXP35М/RXP35M
Mitsubishi - HEAVY - SRK / SRC 35 ZS-W
Държа да не е с голямо потребление на ток и да е възможно най-безшумен поне за спалнята. Не държа на опцията за wi-fi, макар да звучи готино да можеш да си пуснеш климатика преди да си се прибрал ако си пътувал. Офертирали са ми още следните марки/модели, ако считате, че някоя от тях е по-добра от двете на които аз съм се спрял, моля кажете. Благодаря за отделеното време.
SENSIRA - FTXC-B / RXC-B, R32
Mitsubishi MSZ / MUZ-AP25VG
Mitsubishi MSZ / MUZ-HR25VF
General ASHG09KMTB/AOHG09KMTA
Toshiba SHORAI RAS-10PKVSG-E
SEYIA RAS-B10J2KVG-E
п.с. И ако може да е с минимална поддръжка, би било супер, ама да не ставам нахален
Здравейте,
Последният път във форума препоръчахте един климатик Nocria, който още даяни и реших отново да ви питам за мнение.
Климатикът ще се използва главно за охлаждане около 23-25 градуса.
Помещението е 60 квадрата на 3 метра височина.
Изложението е юг-запад. Дограмата е добра Trocal.
Бюджетът е 3000 лева.