Може за помещението което е 19 кв.м. да се монтира 20ZSX-W, но определено трябва да увеличите бюджета. За другите две помещения, 20ZS-W е напълно достатъчно.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Мислех да спирам със спора, ама щом ме провокираш, ето още доказателства, при това от Hitachi:
Защо при абсолютно еднакви дебити, децибелите на отопление, са с 2 по-малко? Това ти го оставям за домашно, да помислиш!
Нека всички се обединим около твърдението, че 20ZS-W/S е най-тихия климатик в класа си и да приключваме със спора!
Все пак тук сме се събрали не да си ги мерим (климатиците имах в предвид, а да консултираме колегите, които желаят да монтират климатизатор, като им представим вярно, честно и обективно цялата истина за отделните марки и модели, най-малкото, защото в магазините за клим. техника, много често някои неща ги спестяват, за други откровенно лъжат, а за трети не знаят! А, вече, какво да избере, всеки си преценя!
Лек ден на всички!
![]()
За MHI има толкова много писано , само да има кой да чете .
Здравейте,
Някой, ако може да сподели в момента, кои са най-добрите марки. Или първите топ 3, които си заслуават.
Обмислям покупка на климатик 14/15/16 BTU най-вече ме интересува да е добър на охлаждане евентуално с А+++
Дали Toshiba, Hitachi, Panasonic, Daikin, Mitsubishi Electric?
Пример за два модела
- Toshiba RAS-B16J2KVSG-E/RAS-16J2AVSG-E EDGE, 16000 BTU, Клас А++
- Daikin FTXM42N/RXM42N9 Perfera, 14000 BTU, Клас A++
Няма неоплют климатик в тоя форум.
Най-добре си попълни въпросника от първа страница на темата, заедно с изискванията/разбиранията ти за "най-добър климатик".
Пак не си внимавал в час, иначе щеше да видиш, че предлагам и алтернатива и тя е именно едно от твоите Хитачита - Hitachi RAK-25RPD/RAC-25WPD, понеже е близко до бюджета, а за климатика има добри отзиви (в пост 1050 от 04.11.20).
Относно „налагането “ на мнение, това е изразяване, а не налагане, а потребителя дали ще го вземе под внимание........Още малко ще обвиниш и Александър, че „налага “ мнението си, понеже дава като предложения 5-6 марки и модели.Ами тези модели и марки пасват на условията на питащия, тези се предлагат!
Айде стига с тези безсмислени спорове, нека да помагаме на хората, не да се караме помежду си![]()
Какво има да попълвам въпросник ? Какво ще реши той ?
Ново строителство тухла, изолация, 5 камерен профил на KBE / Trocal с 44мм троен стъклопакет.
Стаята е 26 квадрата. Като цяло искам да го пускам и да отива по другите стаи.
С малко ровене стигам до извода, че най-доброто е
Toshiba RAS-13PKVPG-E/RAS-13PAVPG-E, DAISEIKAI 9, 13000 BTU, Клас A+++
Производство в Тайланд, а не Китай
SEER - 9.50 - клас А+++
SCOP - 5.10 - клас А+++
Ниво на шум вътре - 20db
Ниво на шум шън - 48db
Консумирана мощност охлаждане - 0.75kW
Консумирана мощност отопление - 0.80kW
Гаранция 5 години.
На мен ми трябва главно и като цяло за охлаждане.
Здравейте,дойде време да купувам климатик ,което се оказа по-сложно от това да си намеря читава жена. Та ... Отговарям на въпросите от първата тема и ви моля за съдействие, защото ходих в два магазина на големи вериги и се оказаха по-некомпетентни от мен самия.
1. Климатизаторът е за жилище
2. Ще се използва ,като основен отоплителен уред без да се изключва цяла зима и в най топлите дни през лятото ще се пуска да духа студено,но не постоянно.
3. Климатизаторът, трябва да стига за хол 30 кв.м(81куб.м.) и спалня 11 кв.м (29 куб.м). Спалнята е с врата към хола. В спалнята не се гонят същите градуси ,като в хола , а просто да може да се спи спокойно вечер (обичаме да спим на по-хладно)
-в двете стаи има по един прозорец (общо два), шесткамерна-троен стъклопакет.
-спалнята е със североизточно изложение, холът с южно
-апартаментът е първи жилищен (втори етаж), под хола има офис на банка , а под спалнята е необитаван склад
-апартаментът се намира в северозападна България - гр. Враца
-Зимата ще се търси температура 21-22 градуса , а лятото 26-27
-апартаментът има изолация само на тавана - стъклена вата. Стените са двойна тухла старо строителство.
-единственият уред е телевизор в хола
-Бюджета е 3700 лв с монтажа,но може да стигне до 4000 ако има съществено значение и голяма разлика в енергийната ефективност при отопление.
-трябва да топли при до -20 градуса
-най-важното е да е максимално икономичен.
Благодаря ви предварително!
- - - - - - - - - -
Това е схема на апартамента и в червено са стаите,които трябва да се отопляват
20201112_223343.jpg20201112_223343.jpg
Един въпрос ме гложди , препоръчаха ми за въпросната стая по големия SRK25ZS-W модел на въпросния климатик (SRK20ZS-W) за да съм се "презастраховал".
Та въпроса ми е има ли смисъл и каква би била разликата в разхода на енергия за месец примерно . Разликата в цената не е голяма ,така че ако е по-правилно и съответно месечния разход не се вдига съм ок.