Мястото на климатика най-вляво, отбелязан със сиво, до него е прозорец и в дясно от прозореца пак малко стеничка около 90 см.
Какво те съветваха, да не взимаш Нitachi? Но в подписа ти виждам че имаш Хитачи-та. Как се държат? Цената на Hitachi RAK-25PED / RAC-25WED е много примамлива
Този пост е редактиран от babatam; 28-01-20 в 20:55.
Ако е само за охлаждане някой нисък клас на Дайкин би свършил работа според мен.
FTXB/C/F 20-25 например, работят си комфортно.
Здравейте!
Имам нужда от помощ в избора на климатик (климатизатор). Отговорила съм по-надолу на въпросите, така мисля.
Само ще кажа, че вкъщи имам Midea (който е на 10 години и съм много доволна), Fujitsu nocria (с който отоплявам и охлаждам 50 кв.м и също съм много доволна) и
един прехвален Daikin, от който не съм доволна.
1. Климатикът ще се използва в офис
2. За охлаждане и отопление
3. а) 16 кв.м 40 куб.м.
б) прозорци – PVC, врата – AL
в) квадратура на прозорци и врати – 7 кв.м, КА-стъкла
г) изложение – север / запад
д) помещението е пристройка към гараж /самостоятелно/
4. Североизточна България
5. Желана температура – при положение, че седи на едно място – около 20 градуса за топло
6. Изолация на стени – вътрешна с Мултипор 7,5 см, таван – фибран – 3 см и окачен таван
Отоплението ще бъде изцяло с климатика
7. Ще има компютри – 3 броя, други уреди не
8. Бюджет – ако трябва ще бъде на изплащане, искам нещо, което ще върши работа
General-Fujitsu ASHG07KGTA
Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W
Употребяван "японец"
Никой и не иска...
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Ако имате някакви препоръки, чувствайте се свободни да ги споделите...
Здравейте! Без да съм запознат много съм се насочил на първо място към Fujitsu ASHG09KGTA(B), заради икономичността.... и може би Mitsubishi heavy SRK35ZS-W, но не мога да преценя добре. Благодаря ви.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
oxлaждaнe и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 23 м2 / 60 м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ПВЦ троен
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; около 4 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; Изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 1-ви ет.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; всекидневна
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Стара Загора
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 25/21
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? стиропор, 8 см
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? телевизор, уредба, компютър
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1600-1900 лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15/+45