Страница 114 от 117 ПърваПърва ... 64104112113114115116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 1746
Like Tree612Одобрявам

Избор на климатизатор '2021 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jul 2020

Отговор: Избор на климатизатор '2021 година

Здравейте, предстои ни закупуване на климатик за общи хол и кухня и се колебая между тези двата:
    Carrier 42QHP12E8S/ 38QHP12E8S Platinum

HITACHI RAK-35PSE-S / RAC-35WSE SHIROKUMA

Кой е по-качествения и удачен избор? Благодаря.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Здравейте,
    предстои ми покупка на Мултисплит, подов, главно за отопление, къща Софийско, за две спални: 11м2/25м3- две съншни стени и 12м2/29м3-две външни стени.
    Спалните са на последен етаж без покривна изолация, само на стените.
    Спрял съм се на Daikin 2MXM50N и вътрешни FVXM25A.
    Какво Ви е мнението? Нещо по-добро? Или да е 2MXM40N?
    Имам подовата Perfer-а от подписа и за сега съм много доволен.
    Този пост е редактиран от silver1; 17-12-21 в 16:49.

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от Teodor89 Виж публикацията
    Кой е по-качествения и удачен избор? Благодаря.
    Ако предоставите пълна информация за помещението, има по голям шанс да получите адекватен отговор...

silver1, при условията които описвате, задължително изберете 2MXM50N.

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Здравейте,

Изпитвам голямо затруднение в избора на климатик за голяма преходна стая, до сега се отопляваме на пелетна печка тип-духалка, която прави комфортна топлина, но след последните цени на пелетите, лошото им качество и хамалогията решихме да минем на килматик. Ще съм ви благодарен, ако ми помогнете със съвет, какво според вас е подходящо, като тип климатик ( стенен, подов или мултисплит) и конкретни модели за посочената сума по-долу.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · Етаж от триетажна къща ( втори - по средата ) – локацията е София
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    · Ще се ползва и за двете, но най-вече за отопление с идеята да не се спира целият зимен сезон
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; обща квадратура 40кв. , чиста кубатура без мебели 103 куб. ( състои се от две помещения по 20кв. с арка по средата – едното е с подова настилка теракот, другото е с ламинат)
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - ПВЦ дограма с троен стъклопакет
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - 8кв
    · изложение нa пoмeщeниeтo; - повечето прозорци гледат на Изток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? – 2ри етаж на къща
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; – хол + кухня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? – Къща
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? – София

5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? – 22 градуса

6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? – няма

7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – печка, пералня, аспиратор, телевизор

8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? – 2000 – 3000лв ( по-възможност по-малко, но ако си заслужва ще дам по високата или малко повече)

9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Зима – 20, Лято +35

10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - Прилагам
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от geforce Виж публикацията
    2000 – 3000лв ( по-възможност по-малко, но ако си заслужва ще дам по високата или малко повече)
    General Fujitsu ASHG18LFCA
    Daikin FTXF50A Sensira BluEvolution
    Hitachi RAK-50RPE~RAC-50WPE Performance
    Mitsubishi Electric MSZ-AP50VGK
    Прикачил съм редактирана Вашата схема, за да видите къде смятам, че е най-добре е да бъде поставено вътрешното тяло.

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Благодаря Ви много за бързият отговор, разгледах горните модели и са супер, мога ли да Ви попитам последно за вашето мнение ако мина на по-висок бюджет около 3600лв. дали си заслужава да сложа :

Вариант 2 - подов климатик

Вариант 3 - мултисплит ( по едно тяло от двете страни на арката, за да вкарва в двете помещения)

Ще се радвам ако ми посочите и подоходящи според вас модели.

прилагам схемата

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Аз лично, в това помещение мултисплит система не бих препоръчал. Подовата машина е добра опция, но там където сте поставили тялото на схемата, не е удачно. При подовите модели, пред тялото е добре да няма мебели, поне на 1.5~2.0 метра. В случая, кухненската маса е там. Според мен, варианта е да на мястото което посочих аз първоначално. Като варианти:
    General Fujitsu AGHG14LVCA Floor Standing
    Hitachi RAF-50RXE/RAK-50FXE Shirokuma floor
    Mitsubishi Heavy Industries SRF50ZSX-W~SRC50ZSX-W2 Diamond
    Но след като решите на каква машина ще се спрете, фирмата на която смятате да се доверите е добре да направи оглед и на място да обсъдите вариантите.
    geforce одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията

Допълнителен въпрос: за RXM50R пише, че може да работи с до 3 вътрешни тела, работещи независимо едно от друго. Каква е разликата по същество с 2MXM50N?
    Да взема едно RXM50R с 2 вътрешни FVXM25A, вместо да се ограничавам с 2-те на 2MXM50N? Каква всъщност е разликата и смислена ли е?
    Някой правил ли е мулстисплит базиран на
    RXM50R ?
    Този пост е редактиран от silver1; 18-12-21 в 18:11.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2012

RXM50R не е мулти сплит

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Дори и да не е точният термин в брошурата от производителя пише, че може да работи с няколко вътрешни тела независими едно от друго: https://www.daikin.sk/content/dam/in...07_English.pdf
    Стр. 8 най-долу- Pair or Multi connection
    Или се има нещо друго като начин на работа?

13. Novice
    Тук е от
    Dec 2021

Здравейте. Трябва ми вашата помощ. Препоръчайте ми климатик. Жилището е 60кв,но сега само половината ще се отоплява. Хол и спалня, който са преходни и малък коридор. На 6ти етаж от 10 е. Блока е саниран и е със сменена дограма. Става въпрос за гр. Монтана, а съответните стаи са южни. Бюджета ми е 1000лв макс 1300лв. В момента в къщата имаме Finlux 12ka и отново го ползваме за 2 стаи, но сме на парно и нямам истинска представа как ще се държи на отопление ако трябва да се разчита само на него. Благодаря ви

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Някой знае ли, каква е разлисата между Fujitsu ASYG12Luca и Fujitsu ASHG12Luca?

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Няма абсолютно никаква разлика.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Няма абсолютно никаква разлика.
    Благодаря.

18. Novice
    Тук е от
    Jul 2020

Ако предоставите пълна информация за помещението, има по голям шанс да получите адекватен отговор...

Здравейте, ето информацията

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · хол + кухня като между тях е избита стената като свод
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    · И за двете ще се ползва, като няма да се спира през зимният сезон
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; обща квадратура 25 кв.м ,кубатура без мебели 61 куб.м
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); -
    нова ПВЦ дограма, не знам какъв стъклопакет е, може би двоен
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; хол+кухня - 5.5 кв.м
    · изложение нa пoмeщeниeтo; - всички прозорци гледат на изток и кухнята и хола
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? –
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; – хол(всекидневна) и кухня10ти етаж има 3 етажа над нас.Кухнята и хола имат обща остъклена с ПВЦ тераса.Има силни ветрове през зимата, защото изложението е североизток и тъй като ходих из няколко магазина в Добрич ме шокираха, казвайки ми, че за моята квадратура и кубатура ми трябват 18ка или 16ка а не 12ка.12ката щяла да работи на макс и нямало да може да утопли.Та се чудя къде е истината.
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? – апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? –гр. Добрич

5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? – през зимата 23C до 24C през лятото: до 21C

6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? – блокът е саниран преди два месеца, не знам каква е дебелината на изолацията, но я има. Изолация има на всички външни стени. Някаква вата е

7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? – в кухнята:хладилник, пералня и печка. В хола:телевизор и компютър вътрешното тяло ще бъде монтирано в хола

8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? – Включва монтаж, да и бюджета е 2600-2700лв.

9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Зима – 20, Лято +35

10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - Нямам
    Този пост е редактиран от Teodor89; 21-12-21 в 18:39.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2020 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  3. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40
  4. Контрол над ТВ UE40D7000 през Ресивър Pioneer VSX-2021
    От drakano във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 20-12-12, 14:26
  5. Wireless access point WEN-2021
    От glowndark във форум Технологии
    Отговори: 1
    Последно: 19-05-06, 14:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе