Здравейте,
От София съм и имам проблем с климатика на съседа под мен. Чува се т. нар. брум вътре в целия апартамент при затворени прозорци с различен интензитет в различните помещения, като че ли най-много се чува в коридора , което е най-отдалечената точка от самия климатик, което дълго време ме заблуждаваше, че източника на шум е нещо друго.
Сложил съм снимки, така че се вижда ситуацията- надявам се се ориентирате. Изглежда стойките са монтирани предварително директно на фасадата преди да бъде положена външната изолация на блока. Съответно, когато е дошло време за монтиране на климатика се е оказало, че разстоянието между стойките не съответства на модела климатик и това е „откоригирано“ с използването на две планки, както се вижда от снимките. Климатикът е някаква Осака, не е от най-тихите, така да го кажем, но поне да не се предаваха тия вибрации по конструкцията.
Молбата ми е следната, дали може да ми препоръчате точния специалист за такъв проблем в София, който може да дойде и да инспектира ситуацията и да даде идеи за отстраняване на проблема и да ги реализира , разбира се. Ако трябва ми пишете на лични. Предполагам ще трябва да се монтират стойките както трябва, също и да се сложат подходящи тампони. Следя форума и знам , че има мнения за и против тампоните , но тук мисля, че задължително трябва да се пробва, тъй като и самата машина не е върха на сладоледа.
Ще предложа на съседа да поема част от разноските, ако трябва и аз ще ги поема изцяло, защото така не може да се живее. Още не съм говорил с него, защото не го и знам кой е и кой ще извика и каква работа ще свърши и дали ще се справи.
Също, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и може да даде полезен съвет е добре дошъл.
Какво да се прави, аз си сложих Дайсекай, за да нямам такива проблеми, но те пък дойдоха от друго място
Предварително благодаря!