Страница 39 от 66 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 986
Like Tree322Одобрявам

Избор на климатизатор '2023 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на климатизатор '2023 година

neoton, предвид условията на помещението, както и предвид начина на използване на машината, не смятам, че инвестицията в подов Daikin е оправдана. Друг е въпроса, че климата във района може да бъде и суров и с това епизодично пускане, ефекта в отоплението може да е малко размит. Височината на помещението предразполага за подова машина и като вариант бих предложил Midea MFA2U-17HRFNX(GA) Floor Standing.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2006

два броя General Fujitsu ASHG07KMCE/AOHG07KMCC може би също не са лоша идея (по един във всяка стая)
    или ZS с малко напън
    Aleksandars одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    neoton, предвид условията на помещението, както и предвид начина на използване на машината, не смятам, че инвестицията в подов Daikin е оправдана. Друг е въпроса, че климата във района може да бъде и суров и с това епизодично пускане, ефекта в отоплението може да е малко размит. Височината на помещението предразполага за подова машина и като вариант бих предложил Midea MFA2U-17HRFNX(GA) Floor Standing.
    Благодаря, ще го разгледам, забравих да кажа, че е вероятно напрежението да слиза понякога от 220 V до 200-210 V през зимата

5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2023
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    maikallllll,

Виж моето мнение 512 на стр.35 за MHI 20/25 - ца и реши сам.....
    Ако не можеш да решиш, хвърляй чоп и каквото се падне това ще е!
    Juman беше и той пред такава дилема, какво е решил, не знам.....

https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...ml#post1059261
    Извинявам се че малко късно отговарям, но не бях влизал във форума. Относно избора ми така и не го направих. За съжаление поради един куп причини и проблеми купуването на климатик отпада за неопределено време. Но все пак това което мога да кажа е че едно 80-90% щях да се спра на 20zs-w при моите условия на жилище и другия климатик, който имам. Конкретно за Вас не мога да кажа дали ще е ок и дали климатика ще се справя, но бих ви посъветвал да приемете мнението на хората от форума. Успех.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Здравейте, може ли да споделите мнения за този климатик (за спалня, 13 квадрата): Mitsubishi Heavy Premium SRK20ZS / SRC20ZS-W, 7000 BTU, клас A+++ ?

Някоя алтернатива, която според вас е по-добра стойност/пари, ще може ли да предложите?

Благодаря!

7. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от SongBird Виж публикацията
    Здравейте, може ли да споделите мнения за този климатик (за спалня, 13 квадрата): Mitsubishi Heavy Premium SRK20ZS / SRC20ZS-W, 7000 BTU, клас A+++ ?

Някоя алтернатива, която според вас е по-добра стойност/пари, ще може ли да предложите?

Благодаря!
    Използвам споменатата машина в детска стая 12кв. м и мога да кажа че се справя чудесно, както на отопление, така и на охлаждане.Също така е много тиха и на първите ДВЕ степени на вентилатора е НАПЪЛНО незабележима.По отношение на взаимовръзката между Качество-Пари мисля, че трудно може да се намери нещо по-добро.Ако ви я монтират качествено съм сигурен, че ще останете доволен.
    Aleksandars и Palev харесват това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от SongBird Виж публикацията

Благодаря!
    Монтирай!

10. Novice
    Тук е от
    Jun 2022

Здравейте, търся си климатик за спалнята, възможно най-безшумния, тъй като вече имам в хола Mitsubishi Heavy diamond, от който не съм доволен откъм шум, поради шумни клапи, особено по-голямата, съм се спрял на Daikin Perfera FTXM20R, но съм отворен и за други опции. Едновременно с това, бихте ли ми препоръчали и фирма за монтаж на климатика в шуменския регион, понеже от тази, с която говорих, ми обясняваха, че дори и 30см тръбен път е достатъчно и че при повече от 5м тръбен път КПД-то намалява, което от моето четене в този форум, знам, че не е така.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? целосезонно, и за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 11.5кв.м, 30куб.м
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); ПВЦ, двоен
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 4кв.м
    · изложение нa пoмeщeниeтo - запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? среден етаж
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Североизточна
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято 21, зима 24
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? на външни стени вътрешна и външна изолация стиропор 5см
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? не
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 3500+ без монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? лятото има дни с над 35 градуса навън, зимата -7
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Погледни подовата Перфера, по-тихо не се сещам.
    rosswen одобрява това.

12. Novice
    Тук е от
    Jun 2022

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Погледни подовата Перфера, по-тихо не се сещам.
    Откъм оразмеряване правилно ли съм изчислил, че ми трябва 7000 BTU хиперинвертор? Доколкото виждам подовите се предлагат от 9000 BTU - FVXM25A. Отделно не знам дали подовите охлаждат толкова добре, колкото другите?

13. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от toohottocool Виж публикацията
    Откъм оразмеряване правилно ли съм изчислил, че ми трябва 7000 BTU хиперинвертор? Доколкото виждам подовите се предлагат от 9000 BTU - FVXM25A. Отделно не знам дали подовите охлаждат толкова добре, колкото другите?
    Аз ползвам същата Перфера в спалнята си. Послушай Цанков, за по-тиха и подходяща машина не се сещам.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2017

Здравейте,
    Моля за съдействие относно избор на климатик за детска стая, съгласно следните параметри:

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - отопление
    3. Kaĸвa e:
    · квадратурата - 17 м2, кубатурата - 43 м3;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - 5 камерна ПВЦ с двоен стъклопакет;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 2.8 м2;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - запад;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa - 2 етаж;
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- дeтcĸa стая;
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - панелен апартамент;
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - гр. Русе;
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa - 22 градуса;
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa - 7 см. външна изолация;
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви - няма;
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж) - 3000 лв. с монтажа.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe - -20 градуса (последните 5 години е падала до -15);
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли. - вътрешна стая, граничеща от едната страна с отопляема спалня, а от другата с баня и кухня на съседи.

Удачни варианти ли са:
    panasonic-cs-z25zkew-cu-z25zke-etherea-2023-9000-btu;
    mitsubishi-electric-msz-fh25vemuz-fh25ve-9000-btu
    Този пост е редактиран от orion; 13-09-23 в 03:46.

16. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=orion;1059625]Здравейте,
    Моля за съдействие относно избор на климатик за детска стая, съгласно следните параметри:

Щом стаята е детска, аз лично бих заложил на подова машина: Toshiba RAS-B10J2FVG-E1/RAS-10J2AVSG-E

17. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Здравейте,

Предстои ми слагане на климатици в апартамент на първи етаж, на който още правя ремонт.
    Малко информация относно изолационните качества:
    - Навсякъде съм сменил дограмата със Саламандър (стъклопакета е К/Б/К, няма 4 сезона, че то няма много слънце на първия етаж).
    - Сложена е външна изолация 10 см стиропор.
    - Подовете бяха на дюшеме (паркет + сгур) та съм ги изгребал и в получените 15 см дупки е сложено фибран 6 см за изолация че нали първи етаж и после машинна подова замаска (върху която ще редя винил на клик).

Идеята е за 3 климатика респективно в малка спалня (офис), голяма спалня и хол.
    Офиса и спалнята са под 15 квадрата всяко така че там размерите са ясни.

Попълвам въпросника относно хола тъй като e малко чудека там. Калкулаторите из интернет твърдят, че 12-ка климатик би трябвало да го оправи тъй като е 26 квадрата. Само че както ще видите от диаграмата от него се влиза в преходна кухня през портална врата. Т.е. то пак си е отделна стая, не са сляти помещенията но ако решиш да охлаждаш лятото докато готвиш и отвориш вратата си стават едни потенциални 40 квадрата помещение. Зимата отоплението не мисля че е проблем щото тя кухнята винаги е топла като се прави нещо... пък и мен климатизация на кухнята не ме интересува реално... ако нещо седи отворена врата понякога, ок, но като цяло си я броя отделна стая и не ме интересува, но ще съобразя данните във въпросника с нея също за контекст.

Ето го въпросника:

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa? жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? за охлаждане лятото и отопление през преходните сезони докато пуснат ТЕЦ-а
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 26 кв.м хол (40 кв.м + преходната кухня)
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa; ПВЦ Саламандър с троен стъклопакет К/Б/К
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 2 кв.м на хола (+ 1.3 кв.м на кухнята)
    · изложение нa пoмeщeниeтo; югоизток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? първи етаж; от хола се влиза в кухнята през портална врата
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; хол
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-23 лято / 24-25 зима
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 10 см стиропор на стените; тавана е окачен но без изолация с вата
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? нямам кеш вече, така че на лизинг та нямам фиксирана цена, но не бих се изхвърлял
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? лятото нямам идея; зимата докато пуснат ТЕЦ-а
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

Диаграма: https://ibb.co/pX1zhJJ
    В жълто е отбелязана позицията на вътрешните тела а в синьо са маркирани външните стени.

Важно е да се отбележи, че до седмица ще идват от Condex да си пускат всички тръбни пътища културно по тавани и стени преди майстора да е затворил с картон и шпакловал, така че тръбите ще са оправени и цената за монтаж ще е само за връзването на самите тела.

За момента имам две оферти:

Condex ми предлагат MHI ZS (Premium) на обща стойност 5680 лв. + 675 лв. монтаж на телата = 6355 лв.
    - офис: SRK/SRC 20 ZS-W (7-ца)
    - спалня: SRK/SRC 25 ZS-W (9-ка)
    - хол: SRK/SRC 50 ZS-W (18-ка)

Но от един сайт имат супер промоции на Perfera в момента и ако си поръчам оттам: 7750 + 600 лв. монтаж на телата = 8350 лв.
    - офис: FTXM25R/RXM25R (9-ка)
    - спалня: FTXM25R/RXM25R (9-ка)
    - хол: FTXM50R/RXM50R (18-ка)

Общо взето основните ми чуденки са две:
    - Дали да се хвърлям на Daikin Perfera за 2000 лв. отгоре или Mitsubishi Heavy Premium (ZS) ще са ми достатъчни?
    - Дали размера климатик е ок за хола? Мислите ли че 12-ка Perfera би го оправила? Тая 18-ка не е ли множко (според мен човека ги е броил кухнята и хола заедно като едно помещение) или аз съм доста наивен относно колко би могла да ме оправи 12-ката...?
    Този пост е редактиран от grumpper; 13-09-23 в 22:37.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от grumpper Виж публикацията
    Здравейте,

Предстои ми слагане на климатици в апартамент на първи етаж, на който още правя ремонт.
    Малко информация относно изолационните качества:
    - Навсякъде съм сменил дограмата със Саламандър (стъклопакета е К/Б/К, няма 4 сезона, че то няма много слънце на първия етаж).
    - Сложена е външна изолация 10 см стиропор.
    - Подовете бяха на дюшеме (паркет + сгур) та съм ги изгребал и в получените 15 см дупки е сложено фибран 6 см за изолация че нали първи етаж и после машинна подова замаска (върху която ще редя винил на клик).

Идеята е за 3 климатика респективно в малка спалня (офис), голяма спалня и хол.
    Офиса и спалнята са под 15 квадрата всяко така че там размерите са ясни.

Попълвам въпросника относно хола тъй като e малко чудека там. Калкулаторите из интернет твърдят, че 12-ка климатик би трябвало да го оправи тъй като е 26 квадрата. Само че както ще видите от диаграмата от него се влиза в преходна кухня през портална врата. Т.е. то пак си е отделна стая, не са сляти помещенията но ако решиш да охлаждаш лятото докато готвиш и отвориш вратата си стават едни потенциални 40 квадрата помещение. Зимата отоплението не мисля че е проблем щото тя кухнята винаги е топла като се прави нещо... пък и мен климатизация на кухнята не ме интересува реално... ако нещо седи отворена врата понякога, ок, но като цяло си я броя отделна стая и не ме интересува, но ще съобразя данните във въпросника с нея също за контекст.

Ето го въпросника:

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa? жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? за охлаждане лятото и отопление през преходните сезони докато пуснат ТЕЦ-а
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 26 кв.м хол (40 кв.м + преходната кухня)
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa; ПВЦ Саламандър с троен стъклопакет К/Б/К
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 2 кв.м на хола (+ 1.3 кв.м на кухнята)
    · изложение нa пoмeщeниeтo; югоизток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? първи етаж; от хола се влиза в кухнята през портална врата
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; хол
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-23 лято / 24-25 зима
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? 10 см стиропор на стените; тавана е окачен но без изолация с вата
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? нямам кеш вече, така че на лизинг та нямам фиксирана цена, но не бих се изхвърлял
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? лятото нямам идея; зимата докато пуснат ТЕЦ-а

Диаграма: https://ibb.co/4Nb9rR3

Важно е да се отбележи, че до седмица ще идват от Condex да си пускат всички тръбни пътища културно по тавани и стени преди майстора да е затворил с картон и шпакловал, така че тръбите ще са оправени и цената за монтаж ще е само за връзването на самите тела.

За момента имам две оферти:

Condex ми предлагат MHI ZS (Premium) на обща стойност 5680 лв. + 675 лв. монтаж на телата = 6355 лв.
    - офис: SRK/SRC 20 ZS-W (7-ца)
    - спалня: SRK/SRC 25 ZS-W (9-ка)
    - хол: SRK/SRC 50 ZS-W (18-ка)

Но от един сайт имат супер промоции на Perfera в момента и ако си поръчам оттам: 7750 + 600 лв. монтаж на телата = 8350 лв.
    - офис: FTXM25R/RXM25R (9-ка)
    - спалня: FTXM25R/RXM25R (9-ка)
    - хол: FTXM50R/RXM50R (18-ка)

Общо взето основните ми чуденки са две:
    - Дали да се хвърлям на Daikin Perfera за 2000 лв. отгоре или Mitsubishi Heavy Premium (ZS) ще са ми достатъчни?
    - Дали размера климатик е ок за хола? Мислите ли че 12-ка Perfera би го оправила? Тая 18-ка не е ли множко (според мен човека ги е броил кухнята и хола заедно като едно помещение) или аз съм доста наивен относно колко би могла да ме оправи 12-ката...?
    Чуденка №1 Ако не търсите допълнителни екстри като FlashStreamer например а и след като споменавате че сте поизчерпали средствата си и не искате да се изхвърляте може да си спестите тези 2000 отгоре.( Не казвам, че ZS-Premium е по-качествена машина от Perfera)
    Чуденка № 2 Тъй като сам казвате, че отоплението на кухнята не ви е приоритет с оставащите 26 кв.хол ще се справят както Перферата така и Премиума 12-ки, лично аз мисля че същите машини няма да имат проблем и с цялостното охлаждане стига монтажа да е на подходящо място.

Лично аз бих внесъл следните корекции в двете оферти:
    Оферта 1: Вместо ZS25 за спалнята - ZS20 - ще върши същата работа за по-малко пари.
    Вместо ZS50 за хола - ZS35 - гореспоменатите причини.Ако размислите за по-добро отопление на двете свързани помещения ZS50 е по-добре.
    Оферта 2: И в спалнята и в офиса бих заменил FTXM25R/RXM25R с FTXM20R/RXM20R , а в хола FTXM50R/RXM50R с FTXM35R/RXM35R - гореспоменатите причини.
    grumpper одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 66 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2022 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  3. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  4. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  5. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе