Страница 40 от 66 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 986
Like Tree322Одобрявам

Избор на климатизатор '2023 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jun 2020

Отговор: Избор на климатизатор '2023 година

Здравейте!
    Следя форума от 2018 година!
    Благодарен съм на хора като Вас – професионалисти, които намират време и помагат на такива като нас – не занимаващи се с това!
    Ето и моите критерии:

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa?
    · жилищно; Къща

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?За двете!

3. Kaĸвa
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    Помещение1/ 14.5 кв.м- , 39.9 куб.м височината е2.75 м.; Помещение2/ 20кв.м - 44.6куб.м -височина 2.20м.
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (ΠBЦ, двoeн cтъĸлoпaĸeт)
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 1/ 1 бр. * 2.5 кв.м- изток; 2/ 1бр. 2,1кв.м - юг
    · изложение нa пoмeщeниeтo; 1/ изток-север; 2/ юг- запад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa: 1/ 2-ри етаж от къща ;2/ 1-ви етаж от същата къща
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- 1/
    Кухня ; 2/ Трапезария
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? Къща

4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? На 8 км. от Пловдив!

5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22-24 градуса / 22-24 градуса

6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    1/ Таван- 5 см. каменна вата, под- 5см. фибран под замаската,
    на двете външни стени ( север-изток, изградени от плътни кръстосани тухли единички ) няма .
    2/ Двете външни стени са от камък с дебелина 40 см., без изолация!

7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    1/ Алуминиев радиатор( има парно с котел в цялата къща), 6м. кухненско, керамични котлони, фурна, микровълнова, хладилник и пералня.
    2/Алуминиев радиатор, телевизор.
    От +5 градуса надолу се пали парното, но бих желал да мога да разчитам на машините за отопление и без него .

8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? От 2300 лв. до 2700 лв. с включен монтаж.

9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -15 градуса до +40 градуса

10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

Бих се радвал на предложения от Ваша страна по зададените от мен параметри!
    Благодаря предварително за отделеното внимание!

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Добро утро! Посочения бюджет за двете машини ли е?

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=steel001;1059643]Здравейте!
    Следя форума от 2018 година!
    Благодарен съм на хора като Вас – професионалисти, които намират време и помагат на такива като нас – не занимаващи се с това!

Ако бюджета е за една машина:
    Кухня - Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W

Трапезария - Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZSX-W

Ако е за две:
    Кухня - Midea MA3-09HRDN8-QRD0GW~MA3-09HFN8-QRD0GW Prime 2

Трапезария - Midea MA3-12HRDN8-QRD0GW Prime 2

5. Novice
    Тук е от
    Jun 2020
    Да,за двете! Много благодаря!

6. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от steel001 Виж публикацията
    Да,за двете! Много благодаря!
    За съжаление при това положение, ще бъдете силно ограничен от възможности и аз лично бих отложил покупката за известно време тъй като не си падам по "цепеници".

7. Novice
    Тук е от
    Jun 2022

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Аз ползвам същата Перфера в спалнята си. Послушай Цанков, за по-тиха и подходяща машина не се сещам.
    Мисля, че подовата няма да има достатъчно място да разпределя въздуха и като отоплява ще духа точно върху леглото т.е предвид разпределението на стаята, стенния си остава най-добре мисля. Дали може да препоръчате фирма в шуменския регион, която да монтира добре?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от toohottocool Виж публикацията
    Мисля, че подовата няма да има достатъчно място да разпределя въздуха и като отоплява ще духа точно върху леглото т.е предвид разпределението на стаята, стенния си остава най-добре мисля. Дали може да препоръчате фирма в шуменския регион, която да монтира добре?
    Подовата може да духа и отгоре, и отдолу. Има достатъчно опции да се влияе над потока. Ето как е моята и няма никакви грижи, потокът не се усеща изобщо при спалнята, същевременно топли пода встрани от нея.
    ccankov73 одобрява това.

10. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Чуденка №1 Ако не търсите допълнителни екстри като FlashStreamer например а и след като споменавате че сте поизчерпали средствата си и не искате да се изхвърляте може да си спестите тези 2000 отгоре.( Не казвам, че ZS-Premium е по-качествена машина от Perfera)
    Чуденка № 2 Тъй като сам казвате, че отоплението на кухнята не ви е приоритет с оставащите 26 кв.хол ще се справят както Перферата така и Премиума 12-ки, лично аз мисля че същите машини няма да имат проблем и с цялостното охлаждане стига монтажа да е на подходящо място.

Лично аз бих внесъл следните корекции в двете оферти:
    Оферта 1: Вместо ZS25 за спалнята - ZS20 - ще върши същата работа за по-малко пари.
    Вместо ZS50 за хола - ZS35 - гореспоменатите причини.Ако размислите за по-добро отопление на двете свързани помещения ZS50 е по-добре.
    Оферта 2: И в спалнята и в офиса бих заменил FTXM25R/RXM25R с FTXM20R/RXM20R , а в хола FTXM50R/RXM50R с FTXM35R/RXM35R - гореспоменатите причини.
    Много благодаря за съветите!

Реших да остана на конфигурация със 18-ка, за да съм по-застрахован в бъдеще:
    - Не знам дали няма да спре да ми изнася парното и да го спра и да се наложи да топля и кухнята.
    - Не знам дали покрай некакви бъдещи деца и/или кучета тая кухня няма да се окаже нон-стоп с отворена врата и помещението да си се окаже 40 квадрата перманентно :D

Предвид че ще правя инвестиция за следващите мин 10 години, май е по-добре да си остана на 7-ца, 9-ка и 18-ка.

Сега понеже получих финални оферти да ви питам вие на мое място коя оферта бихте предпочели (монтажа излиза 600 лв и в двата случая та го махам от общата сметка)?

- MHI Premium от Condex на обща стойност 5700, което на лизинг за година ще дойде грубо 6500 лв или 12 месеца по 540 лв.
    - Daikin Perfera от Nicemag на обща стойност 7800, което на лизинг ще дойде грубо 8500 лв. или 12 месеца по 710 лв.

Като гледам как разликите в цените по каталог между MHI Diamond и MHI Premium серията за моделите без WIFI за моя казус са около 3700 лв и как разликата между MHI Premium и Daikin Perfera са около 4000 лв изниква въпроса:

Да си купя ли с 2 бона по-скъпи климатици, защото са с 2 бона по-евтини от по принцип и да намажа WIFI, малко по-висока ефикасност, сензор за движение на хора и т.н. или да си спестя 2 бона и по тоя начин да изтърва 2 бона намаление и възможност за горните благини?

Вие бихтe ли направили тази допълнителна инвестиция за 150 лв отгоре на вноска за една година?
    Този пост е редактиран от grumpper; 14-09-23 в 13:03. Причина: *typos

11. Novice
    Тук е от
    Jun 2020
    Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    За съжаление при това положение, ще бъдете силно ограничен от възможности и аз лично бих отложил покупката за известно време тъй като не си падам по "цепеници".
    Да, разбирам това, че ще бъда силно ограничен.
    Що се отнася до това което казвате, че не си падате по "цепеници", не вярвам някой да си пада по тях. Но все пак, на едно от първите места са финансовите възможности, а на някои от следващите места е въпросът, за такова помещение нужни ли са огромни възможности и много екстри. За съжаление, моите възможности в момента са такива, а за едното помещение не мога да отлагам, защото родителите ми го ползват през деня, а старата "цепеница" която служеше 13 години вярно и се справяше много добре с това помещение, вече приключи своя земен живот. За момента, това от което се нуждая е машина, която да се справя със зададените температури както на охлаждане така и на отопление. Надявам се, препоръчаните машини от Aleksandars да отговарят на тези нужди.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=grumpper;1059653]Много благодаря за съветите!

Аз лично бих си спестил тези 2 бона, тъй като WI-FI не ползвам(има си седмичен програматор ако е необходим - но и него не ползвам),сензора за движение си е повече маркетинг , по-високата ефективност няма да компенсира споменатите БОНОВЕ

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Цитат Първоначално публикувано от grumpper Виж публикацията
    ...Предвид че ще правя инвестиция за следващите мин 10 години....

Вие бихтe ли направили тази допълнителна инвестиция за 150 лв отгоре на вноска за една година?
    Да.
    rosswen одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=steel001;1059657]Да, разбирам това, че ще бъда силно ограничен.

Разбирам ви напълно, просто трябва да сте наясно че правите един МНОГО ГОЛЯМ компромис, което пък от своя страна крие и положителна страна - ако останете доволен от крайния резултат ще имате климатизация на ниска цена.Психологическия елемент в търговията никога не бива да се подценява, особено У НАС

16. Novice
    Тук е от
    Jun 2020
    [QUOTE=HRS9;1059660]
    Цитат Първоначално публикувано от steel001 Виж публикацията
    Да, разбирам това, че ще бъда силно ограничен.

Разбирам ви напълно, просто трябва да сте наясно че правите един МНОГО ГОЛЯМ компромис, което пък от своя страна крие и положителна страна - ако останете доволен от крайния резултат ще имате климатизация на ниска цена.Психологическия елемент в търговията никога не бива да се подценява, особено У НАС
    - - - - - - - - - -

Абсолютно съм съгласен с Вас, че психологическия елемент в търговията, особено у нас, не трябва да се подценява. По въпроса за климатизация на ниска цена, в днешно време нищо не е на ниска цена (спрямо възможности)!
    А според Вас, МНОГО ГОЛЯМ компромис изразен в цифри, до каква цифра би стигнал, за да е по-малък компромис и колко далече би бил от цифрите които съм посочил?

17. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=steel001;1059661][QUOTE=HRS9;1059660]

Много зависи от цените на които ще купувате, тъй като навсякъде е различно(днес имах възможността да разгледам машините в един Кюстендилски магазин и смело мога да кажа че цените са изключително високи на фона на тези които поне аз успявам да намеря в интернет,което пък е проблем от друга страна защото малко фирми се съгласяват да монтират ако не си купил от тях поне в нашия град).Да речем, че ако увеличите до 3700(което е с 1000 от горната граница,която сте споменали) с монтажа.Но както сам споменахте по-рано, изчакайте да чуете мнението на Александър, защото той е авторитет с когото аз не мога да се сравнявам.

18. Novice
    Тук е от
    Jun 2020
    [QUOTE=HRS9;1059663][QUOTE=steel001;1059661]
    Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията

Много зависи от цените на които ще купувате, тъй като навсякъде е различно(днес имах възможността да разгледам машините в един Кюстендилски магазин и смело мога да кажа че цените са изключително високи на фона на тези които поне аз успявам да намеря в интернет,което пък е проблем от друга страна защото малко фирми се съгласяват да монтират ако не си купил от тях поне в нашия град).Да речем, че ако увеличите до 3700(което е с 1000 от горната граница,която сте споменали) с монтажа.Но както сам споменахте по-рано, изчакайте да чуете мнението на Александър, защото той е авторитет с когото аз не мога да се сравнявам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 66 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2022 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  3. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  4. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  5. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе