Здравейте,
някой има ли мнение за новата серия климатици Mitsibishi Electric MSZ-AY35?
Колебая се между него и Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W
Става въпрос за 20кв стая на 3 метра височина. Предимно за охлаждане, но и за отопление през по-студените есенни дни (ранна зима).
90 % от хората тук ще ти препоръчат Mitsubishi Heavy SRK35ZS-W, а тези които не са съгласни ще си замълчат.
Здравейте, какво бихте препоръчали за спалня 11 кв. североизточно изложение гр. Варна с две външни стени без изолация и топлещи съседи? Дограмата е алуминиева, но по-стара. Като цяло мисля да заложа на ефективността и се колебая между srk20zsx-w-src20zsx-w-diamond-7000 и fuji-electric-rsg07kgtb-rog07kgca, като втория е с предимство предвид по-ниската цена. Опитах се да ги сравня, но MHI дават стойности на топлоотдаване за номинал без никакви за консумацията на електроенергия, Фуджи пък дават максималните такива. Та реално сравнението е ябълки с круши и е доста безполезно. Ще бъда благодарен ако някой може да даде данни (освен обявените навсякъде за 7 градуса номинал), които мога да сравня.
Определено, 20ZSX-W е по-добрия избор....
А има ли някакви данни за топлоотдаване освен тези при 7 градуса, които могат да се сравнят? Понеже разликата от 20 - 30 вата консумация не знам дали ще се избие от по-високата цена.
ZSX при -10 е с 2.8kW проектен товар
Според мен “малко” неподходящ е ZSX за 11кв спалня във Варна.
В тея условия не ти трябва ефективност, а комфорт.
Това къде го пише, понеже аз намирам това за MHI а Фуджи пък дават само за максимална. А и тази стойност без консумация реално не дава много информация за ефективността.
Ако въпросът е към мен - в брошурата.
КГ е хубав климатик определено.
ZSX е по ефективен както и да го въртиш.
Този пост е редактиран от bobivg; 21-09-23 в 00:21.
Вероятно е така с 40 кг. външно тяло. Все пак ми се искаше да ги сравня при ниски температури, защото теглото на външното тяло не е абсолютен критерий.
Хубава машина ама 7-ца с минимум 1.3 и максимум с 1кв повече от номинала за 11 кв. няма да е ефективно. За тези пари ще е друго.Първоначално публикувано от bobivg