Той може би е за Фуджитсу.
А и какво имам на сайта и какво има на склад в БГ може да са различни неща :-)
Той може би е за Фуджитсу.
А и какво имам на сайта и какво има на склад в БГ може да са различни неща :-)
Щом другите 2 големи сайта не го предлагат има нещо гнило.
А 7-цата General Fujitsu ASHG07KGTE/AOHG07KGCA не е ли малка за спалнята, предвид факта, че няма дограма и изолация, само алуминиеви щори ? За малката стая става, но за спалнята не съм сигурен.Fujitsu General ASHG09KGTE / AOHG09KGCA, 9000 BTU Този не е ли по-подходящ за спалнята ?
Този пост е редактиран от Ivanmitov91; 01-10-23 в 17:29.
Разликата е почти никаква при отопление.
Откъм хардуер мисля, че е абсолютно никаква.
Ясно мерси, значи 2 7-ци и една 12ка Fujitsu. Благодаря.
Здравейте, отново имам нужда от помощ за избор на климатик,
този път за родителите ми.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - Предимно отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 12м2 и 32м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - стара дървена дограма с двойни прозорци
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 4,7м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; северозапад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти) - първи етаж, от долу мазе, от горе същата стая (не се отоплява)
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н - спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - Къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - Харманли, Южна България
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - зима 22-23градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - няма изолация, къщата е на варова мазилка
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): 1600лв с монтажа
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - Зимата -10/-12
10. Прилагам схема
Предвид бюджета съм се насочил към Midea All Easy Pro Nordic MSEPBU-09HRFN8-QRD6GW, но не знам дали е достатъчен!?
Благодаря!
Здравейте,
Имам нужда от препоръка и професионално (не търговско) мнение какви климатици да монтирам в апартамент, който закупих на скоро. Посетил съм няколко от големите фирми в София и оставам с впечатлението, че всеки препоръчва марката с която явно имат по-ексклузивен договор и печалба. Изискването ми към климатиците е да не ги мисля следващите над 10г, като съм се насочил към среден-висок клас.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - Предимно охлаждане (отоплението е на ТЕЦ)
3. Помещения:
3.1. Хол 55м2, 147м3, изложение, основна част север, включително изток и запад. Има изградени разводки за 2бр климатизатори в запдния и източниа край на помещението.
3.2 Спалня 18м2, 48м3, южно изжложение
3.3 Детска стая 14м2, 37м3, западно изложение
3.4 Стая за гости 12м2 32м3, източно изложение, няма да се използва често и може климатикът да е по-бюджетна линия на хубав бранд
*Апартаменът е на последен етаж с френски прозорци във всички помещения, висок клас PVC 7 камерна дограма с троен стъклопакет и топлоизолация на сградата. Има изградени разводки във всяко помещение.
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - лято 22-23 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - Сградата е ново строителство с външна топлозолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - стандартни домакински уреди
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): до 14000лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - Лятото до +40
10. Прилагам схема
Бях се насочил към Daikin Perfera и Sensira FTXC за помещението, което почти няма да се използва, но от много места чух изказвания от сорта как Дайкин са само име, паднало качество и т.н.
Препоръчваха ми много Toshiba с довода, че моторите им се правели в Япония, но след като четох някои теми във форума тук, оставам с впечатлението, че не са толкова безпроблемни и безшумни.
[IMG]C:\Users\Dani\Desktop\схема.PNG[/IMG]
Благодаря за вниманието!
[QUOTE=vanz;1060164]Здравейте, отново имам нужда от помощ за избор на климатик,
този път за родителите ми.
Освен споменатата от вас MIDEA може да погледнете и този модел, бюджета силно ограничава изобра ви.
Crystal Quartz 09H-KA
В Мастър Клима - (нямам идея колко надежден търговец е въпросната фирма, но цените определено са най-ниските за една голяма част от машините)Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W/SRC20ZS-W PREMIUM се продава за 1449 без монтаж(стига да намерите екип, който да се съгласи да я монтира) и мисля, че с минимално превишаване на бюджета може да се сдобиете с тази машина, която ще бъде един чудесен избор за помещението ви.
Този пост е редактиран от HRS9; 03-10-23 в 13:54.
Благодаря, ще го имам предвид.
За бюджета сте прав, но засъжаление това са ни възможностите.
За малките стаи по един Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZSX-W
За голямата два броя Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZSX-W ако приемем, че там има кухненско оборудване
ама малко бюджета отива на кино всъщност.
Може би е въпрос дали ще докопате отстъпка и колко.
Ако трябва в стаята за гости и детската може да замените с Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W
Този пост е редактиран от zillion; 03-10-23 в 21:10.
Хол 55м2, 147м3, изложение, основна част север, включително изток и запад - Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W Premium
Спалня 18м2, 48м3, южно изложение - Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium
Детска стая 14м2, 37м3, западно изложение - Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium
Стая за гости 12м2 32м3, източно изложение - Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium
Официална обща цена на пет броя машини - 8535 лв.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 04-10-23 в 07:35.
Официална обща цена на пет броя машини - 8535 лв.[/QUOTE]
Сега ще кажат, че и ти си от фанатиците Мицубиши, както чухме в една друга тема(не за теб конкретно)
Благодаря за препоръката!
Двама човека препоръчват Mitsubishi, следователно ще се насоча към тях. Често се случва така, чудиш се с дни между две неща (Дайкин и Тошиба) и накрая скачаш на трето [emoji4]
Радвам се, че дори сме под бюджета, който беше определен на база на цените на Дайкин-а.
Единствено за кухнята с трапезарията сте написали 12ка + 9ка. На база на какво да преценя на кое от двете места за монтаж да поместя по-мощния?
Поздрави!
Sent from my iPhone using Tapatalk