Страница 44 от 66 ПърваПърва ... 34424344454654 ... ПоследноПоследно
Резултати от 646 до 660 от общо 986
Like Tree322Одобрявам

Избор на климатизатор '2023 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Отговор: Избор на климатизатор '2023 година

Той може би е за Фуджитсу.
    А и какво имам на сайта и какво има на склад в БГ може да са различни неща :-)

2.  

3. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Щом другите 2 големи сайта не го предлагат има нещо гнило.
    А 7-цата General Fujitsu ASHG07KGTE/AOHG07KGCA не е ли малка за спалнята, предвид факта, че няма дограма и изолация, само алуминиеви щори ? За малката стая става, но за спалнята не съм сигурен.Fujitsu General ASHG09KGTE / AOHG09KGCA, 9000 BTU Този не е ли по-подходящ за спалнята ?
    Този пост е редактиран от Ivanmitov91; 01-10-23 в 17:29.

4. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Разликата е почти никаква при отопление.
    Откъм хардуер мисля, че е абсолютно никаква.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Ясно мерси, значи 2 7-ци и една 12ка Fujitsu. Благодаря.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Здравейте, отново имам нужда от помощ за избор на климатик,
    този път за родителите ми.

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - Предимно отопление
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; - 12м2 и 32м3
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - стара дървена дограма с двойни прозорци
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 4,7м2
    · изложение нa пoмeщeниeтo; северозапад
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти) - първи етаж, от долу мазе, от горе същата стая (не се отоплява)
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н - спалня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - Къща
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - Харманли, Южна България
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - зима 22-23градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - няма изолация, къщата е на варова мазилка
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): 1600лв с монтажа
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - Зимата -10/-12
    10. Прилагам схема

Предвид бюджета съм се насочил към Midea All Easy Pro Nordic MSEPBU-09HRFN8-QRD6GW, но не знам дали е достатъчен!?

Благодаря!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Novice
    Тук е от
    Oct 2023

Здравейте,

Имам нужда от препоръка и професионално (не търговско) мнение какви климатици да монтирам в апартамент, който закупих на скоро. Посетил съм няколко от големите фирми в София и оставам с впечатлението, че всеки препоръчва марката с която явно имат по-ексклузивен договор и печалба. Изискването ми към климатиците е да не ги мисля следващите над 10г, като съм се насочил към среден-висок клас.

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - Предимно охлаждане (отоплението е на ТЕЦ)
    3. Помещения:
    3.1. Хол 55м2, 147м3, изложение, основна част север, включително изток и запад. Има изградени разводки за 2бр климатизатори в запдния и източниа край на помещението.
    3.2 Спалня 18м2, 48м3, южно изжложение
    3.3 Детска стая 14м2, 37м3, западно изложение
    3.4 Стая за гости 12м2 32м3, източно изложение, няма да се използва често и може климатикът да е по-бюджетна линия на хубав бранд
    *Апартаменът е на последен етаж с френски прозорци във всички помещения, висок клас PVC 7 камерна дограма с троен стъклопакет и топлоизолация на сградата. Има изградени разводки във всяко помещение.
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - лято 22-23 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - Сградата е ново строителство с външна топлозолация
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - стандартни домакински уреди
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): до 14000лв с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - Лятото до +40
    10. Прилагам схема

Бях се насочил към Daikin Perfera и Sensira FTXC за помещението, което почти няма да се използва, но от много места чух изказвания от сорта как Дайкин са само име, паднало качество и т.н.
    Препоръчваха ми много Toshiba с довода, че моторите им се правели в Япония, но след като четох някои теми във форума тук, оставам с впечатлението, че не са толкова безпроблемни и безшумни.

[IMG]C:\Users\Dani\Desktop\схема.PNG[/IMG]

Благодаря за вниманието!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=vanz;1060164]Здравейте, отново имам нужда от помощ за избор на климатик,
    този път за родителите ми.
    Освен споменатата от вас MIDEA може да погледнете и този модел, бюджета силно ограничава изобра ви.

Crystal Quartz 09H-KA

В Мастър Клима - (нямам идея колко надежден търговец е въпросната фирма, но цените определено са най-ниските за една голяма част от машините)Mitsubishi Heavy SRK20ZS-W/SRC20ZS-W PREMIUM се продава за 1449 без монтаж(стига да намерите екип, който да се съгласи да я монтира) и мисля, че с минимално превишаване на бюджета може да се сдобиете с тази машина, която ще бъде един чудесен избор за помещението ви.
    Този пост е редактиран от HRS9; 03-10-23 в 13:54.
    vanz одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Благодаря, ще го имам предвид.
    За бюджета сте прав, но засъжаление това са ни възможностите.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от vanz Виж публикацията
    Благодаря, ще го имам предвид.
    За бюджета сте прав, но засъжаление това са ни възможностите.
    Добавих малко информация към предишното съобщение,прочетете може да ви бъде от полза.
    vanz одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от com5ition Виж публикацията
    Здравейте,

Имам нужда от препоръка и професионално (не търговско) мнение какви климатици да монтирам в апартамент, който закупих на скоро. Посетил съм няколко от големите фирми в София и оставам с впечатлението, че всеки препоръчва марката с която явно имат по-ексклузивен договор и печалба. Изискването ми към климатиците е да не ги мисля следващите над 10г, като съм се насочил към среден-висок клас.

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - Предимно охлаждане (отоплението е на ТЕЦ)
    3. Помещения:
    3.1. Хол 55м2, 147м3, изложение, основна част север, включително изток и запад. Има изградени разводки за 2бр климатизатори в запдния и източниа край на помещението.
    3.2 Спалня 18м2, 48м3, южно изжложение
    3.3 Детска стая 14м2, 37м3, западно изложение
    3.4 Стая за гости 12м2 32м3, източно изложение, няма да се използва често и може климатикът да е по-бюджетна линия на хубав бранд
    *Апартаменът е на последен етаж с френски прозорци във всички помещения, висок клас PVC 7 камерна дограма с троен стъклопакет и топлоизолация на сградата. Има изградени разводки във всяко помещение.
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) - София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - лято 22-23 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - Сградата е ново строителство с външна топлозолация
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - стандартни домакински уреди
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): до 14000лв с монтаж
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - Лятото до +40
    10. Прилагам схема

Бях се насочил към Daikin Perfera и Sensira FTXC за помещението, което почти няма да се използва, но от много места чух изказвания от сорта как Дайкин са само име, паднало качество и т.н.
    Препоръчваха ми много Toshiba с довода, че моторите им се правели в Япония, но след като четох някои теми във форума тук, оставам с впечатлението, че не са толкова безпроблемни и безшумни.

[IMG]C:\Users\Dani\Desktop\схема.PNG[/IMG]

Благодаря за вниманието!
    За малките стаи по един Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZSX-W
    За голямата два броя Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZSX-W ако приемем, че там има кухненско оборудване

ама малко бюджета отива на кино всъщност.
    Може би е въпрос дали ще докопате отстъпка и колко.
    Ако трябва в стаята за гости и детската може да замените с Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W
    Този пост е редактиран от zillion; 03-10-23 в 21:10.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Хол 55м2, 147м3, изложение, основна част север, включително изток и запад - Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W Premium + Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZS-W Premium
    Спалня 18м2, 48м3, южно изложение - Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium
    Детска стая 14м2, 37м3, западно изложение - Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium
    Стая за гости 12м2 32м3, източно изложение
    - Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W Premium
    Официална обща цена на пет броя машини - 8535 лв.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 04-10-23 в 07:35.
    HRS9 одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Официална обща цена на пет броя машини - 8535 лв.[/QUOTE]

Сега ще кажат, че и ти си от фанатиците Мицубиши, както чухме в една друга тема(не за теб конкретно)

16. Novice
    Тук е от
    Oct 2023

Благодаря за препоръката!

Двама човека препоръчват Mitsubishi, следователно ще се насоча към тях. Често се случва така, чудиш се с дни между две неща (Дайкин и Тошиба) и накрая скачаш на трето [emoji4]
    Радвам се, че дори сме под бюджета, който беше определен на база на цените на Дайкин-а.

Единствено за кухнята с трапезарията сте написали 12ка + 9ка. На база на какво да преценя на кое от двете места за монтаж да поместя по-мощния?

Поздрави!

Sent from my iPhone using Tapatalk

17. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от com5ition Виж публикацията

Единствено за кухнята с трапезарията сте написали 12ка + 9ка. На база на какво да преценя на кое от двете места за монтаж да поместя по-мощния?
    Схемата на апартамента не се е качила в първия ти пост.Опитай пак, за да ти дадем съвет.

18. Novice
    Тук е от
    Oct 2023

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    Схемата на апартамента не се е качила в първия ти пост.Опитай пак, за да ти дадем съвет.

Червените точки са местата където са изкарани разводките за хола

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 44 от 66 ПърваПърва ... 34424344454654 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2022 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  3. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  4. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  5. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе