Страница 43 от 66 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 986
Like Tree322Одобрявам

Избор на климатизатор '2023 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Избор на климатизатор '2023 година

[QUOTE=cveteca;1059861]
    Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията

Благодаря за отговорите. Изглежда че ще се спра на Митсубишито в крайна сметка.
    Моя съвет е да изчакате и да чуете мнението и на значително по-компетентни и опитни от мен хора и тогава да решите, не избързвайте.Но монтажниците в Кюстендил ще ви препоръчат 12-ка, тук други машини не се продават, дванайсетките са универсалното решение за всички ситуации.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

[QUOTE=HRS9;1059862]
    Цитат Първоначално публикувано от cveteca Виж публикацията

Моя съвет е да изчакате и да чуете мнението и на значително по-компетентни и опитни от мен хора и тогава да решите, не избързвайте.Но монтажниците в Кюстендил ще ви препоръчат 12-ка, тук други машини не се продават, дванайсетките са универсалното решение за всички ситуации.
    Да, така или иначе този уикенд няма да го взимам, така че имам още няколко дни да решавам.
    HRS9 одобрява това.

4. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Може да погледнеш и тези.
    DC09RK - LG стайл баце и Хитака - VJ25PHAE

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Здравейте! За гр. Петрич! Стаята е 15 кв.м северно изложение. На 1-ви етаж с изолиран таван, една външна стена също изолирана, ПВЦ дограма. Отдолу не се топли, но е над добре опушена стая. Отгоре не се топли. Стаята ще се ползва, като детска, като желаната температура ще е окол.о 25 градуса през зимата. Климатика ще се ползва основно за отопление . Външното тяло ще бъде монтирано вътре в терасата, но си е северно изложение и студено зимно време. Важно ми е да не замръзва постоянно и да няма вечни дефроусти климатика. В магазина ми препоръчват този Mitsubishi Electric MSZ-HR25VF. Признавам, че не съм много убеден дали ще се справя добре! Моля за съвети и предложения. Поздрави!

П.С. Към модератора! Бях пуснал тема в неправилен раздел, за което се извинявам. Надявам се, че тук й е мястото.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Какъв бюджет имате определени за покупка?

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Какъв бюджет имате определени за покупка?

Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
    Около 1600 лв.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от sandre Виж публикацията
    Около 1600 лв.
    Midea MSEPBU-09HRFN8-QRD6GW All Easy Pro Nordic
    Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSP-W Standart
    Hitachi RAK-DJ25PHAE airHome 400

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Благодаря на Aleksandars! Темата, а и форумът, като цяло е много интересен и образователен. Препоръчвам горещо. Още веднъж благодаря!
    Aleksandars и ААТ харесват това.

11. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно;
    Тухла 4-ка на замазка без изолация, с намерение за вътрешна или външна изолация на целия етаж.
    Местоположение на около 50км от гр. Плевен. надморска височина 180 метра.

2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    Помещение 1 спалня 14-15квадрата 35-38 куб. метра, в момента двойна дървена дограма 1.71 кв. метра, лятото ще се сменя с 5 камерна немска, изложение изток-юг, етаж 1 от 2. Две външни стени едната от изток, другата от запад. Има външна алуминиева щора.
    Помещение 2 хол + друга стая. Хол 20-25 квадрата 50-63 куб. метра, в момента с 2 двоини прозореца с двойна дървена дограма, лятото смяна с 5 камерна немска, прозорци 2х1.70 куб метра. Има външни алуминиеви щори на всичките прозорци.
    изложение една външна стена от юг. етаж 1 от 2.
    Помещение 3 преход със свод от към хола. 10-12 квадрата 25-30 куб. метра. в момента с 2 двоини прозореца с двойна дървена дограма и един единичен. 2х1.70 куб метра. Единичният не съм го измерил. също с двойна дървена. Лятото предстой замяна с 5 камерна немска дограма. 2 външни стени едната от юг другата от запад. Също със външни алуминиеви щори на всичките прозорци.

5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Темрература зимата 21-23 градуса, лятото 20-22.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? В момента не, предстой вътрешна или външна изолация. За момента тухла 4-ка на замазка.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - Телевизор.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2400лв с вкл. монтаж и wifi модул. за спалнята. За хола таван на едното тяло 3200лв с вкл. монтаж и wifi модул. За другата стая не знам дали и какъв ще ми трябва 9-ка или 12-ка
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? Зимата -10 -15 градуса. Лятото +40 +43
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

За спалнята в момента съм се спрял на
    FujitsuGeneral ASHG09KGTE / AOHG09KGCA, 9000 BTU в друг сайт го водят KGTB(E).
    Гледах
    Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE, 9 000 BTU, но е без монтаж и без wifi контролер и доста се оскъпява за 9ка.
    Fujitsu ASYG12KGTE/AOYG12KGCA ми се вижда преоразмерен с добри параметри и по-висока номинална консумация.
    Fuji Electri RSG09KGTB (E)/ROG09KGCA, 9000 BTU е същият като фуджицути на параметри 1:1 не знам, кое е по-добрият избор.
    Daikin FTXM25R/RXM25R Perfera, 9 000 BTU е на промоция. Според мен избора е между Дайкина, Фуджицуту и Фуджи.
    Toshiba EDGE RAS-B10G3KVSG-E /RAS-10J2AVSG-E WiFi, 10000 BTU, след доста изчетено за този модел, останах с впечатление, че EDGE серията има доста несполучливи партиди.
    Hitachi RAK25RXE/RAC25WXE Akebono, 9 000 BTU, е над-бюджета, но не знам дали си заслужава инвестицията и може ли да се конкурира с дайкина.

За хола съм харесал MitsubishiElectric MSZ-FH35VE / MUZ-FH35VE, 12000 BTU. Като той ще бъде сложен в хола горе срещу свода към другата стая. Свода е от към външните стени, след двата прозореца на хола. Не знам, дали мицубишито ще е достатъчно за отопление и на 2-те стаи, след смяна на дограмата. В момента не се живее в тях, защото са пълни с багаж. За последната стая с преход от хола не знам, какъв климатик да избера, за да помогне на мицубишито в отоплението. 9-ка или 12-ка хиперинвертор.

Този пост е редактиран от Ivanmitov91; 01-10-23 в 13:55.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2006

За спалнята и малката стая General Fujitsu ASHG07KGTE/AOHG07KGCA
    за хола General Fujitsu ASHG12KGTE/AOHG12KGCA
    20 градуса за лятото са замръзваща температура
    FH е хубав климатик, не знам с поддръжката как ще е занапред (по-стар е)
    За спалнята откъм тишина Мицубиши хеви ZS също не е лоша идея.
    на FH един колега знам, че го дразни шума от движението на датчика за присъствие.

13. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Мен жегата ме мори повече от студа, затова нямам проблем с температурата. В момента съм на квартира 16квадрата стая 40 кубика с дограма не знам каква е. Бяла е на цвят, но колко камерна нямам си и на идея, беше сложена, когато се нанесох. На 40км от Пазарджик съм. с Daikin ftxb35c съм в момента и лятото и на 18 19 съм го правил. С шума нямаме проблем спя с тапи.
    Mitsubishi Electric MSZ-EF35VGKS / MUZ-EF35VG е по-нов и с фреон R32 от MitsubishiElectric MSZ-FH35VE / MUZ-FH35VE, 12000 BTU R401. Но предвид факта, че Грета Тунберг не живее в България, дали е по-добрият избор? Не е хиперинвертор и е А++ на отопление.

Fuji Electric RSG12KGTB (E)/ROG12KGCA, 12000 BTU, някъде е и Fuji Electric RSG12KGTA / ROG12KGCA, 12000 BTU има и Fuji Electric RSG12KGTE/ROG12KGCA, 12 000 BTU. Разликата е във вътрешното тяло. Не знам дали с покачване на буквите, алфабетично са изчиствали дефекти, но като параметри е еднакъв с Fujitsutu.
    за хола сравнено с General Fujitsu ASHG12KGTE/AOHG12KGCA
    Този пост е редактиран от Ivanmitov91; 01-10-23 в 16:07.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2006

KGTA/KGTB/KGTE са различни версии на едно желязо. текущата е кгтЕ
    на кгтЕ безжичния модул е различен от на кгтБ. на Е е по-евтин мисля.
    Fujitsu/Fuji electril/GENERAL FUJITSU трябва да са еднакво желязо с различен вносител.
    на FH според мен наследника е LN

16. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Ясно значи сега Fujitsutu е на промоция 2249лв с вкл. монтаж без вифи. Fuji идва 2400+ с монтаж без вифи, намерил съм го и на 2275 с вкл. монтаж без вифи, но не знам фирмата, колко добре ги монтира. Като цяло съм избрал 2 сайта. + още 1 с доста добър интерфейс и информация. В него fujitsutu e Fujitsu ASYG12KGTF/AOYG12KGCB, 12 000 BTU. Не знам има ли kgTF ?!?!. С wifi идва без монтаж с него общо 2260лв.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2006

https://origin.fujitsu-general.com/e...syg07kgtf.html
    има и kgtF явно. бях го пропуснал. и външното е kgcB

- - - - - - - - - -

за монтажа е по-важно качеството от цената
    може да осакати и най-прекрасния климатик
    Този пост е редактиран от zillion; 01-10-23 в 16:48.

18. Novice
    Тук е от
    Sep 2023
    Цитат Първоначално публикувано от zillion Виж публикацията
    https://origin.fujitsu-general.com/e...syg07kgtf.html
    има и kgtF явно. бях го пропуснал. и външното е kgcB

- - - - - - - - - -

за монтажа е по-важно качеството от цената
    може да осакати и най-прекрасния климатик
    Точно така, затова от този сайт черпя само информация. Май и 3те ще са Fujitsu
    Този пост е редактиран от Ivanmitov91; 01-10-23 в 17:07.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 66 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2022 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  3. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  4. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  5. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе