За тези пари ще е друго.[/QUOTE]
Заложете на Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W и похарчете разликата за нещо друго, от което имате нужда.Тази машина ще се справи чудесно във вашите условия.
За тези пари ще е друго.[/QUOTE]
Заложете на Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W и похарчете разликата за нещо друго, от което имате нужда.Тази машина ще се справи чудесно във вашите условия.
Здравейте,
моля да ми препоръчате климатик:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· жилищно (Спалня)
2. За охлаждане, за отопление или и за двете- и за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo- 20 квадрата. Височина 2.60 м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa : aлyминиeв, двoeн cтъĸлoпaĸeт
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe:общо около 3 кв/м
· изложение нa пoмeщeниeтo: Изток-Юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa- първи, приземен етаж от къща
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня
4. B ĸoя част на България (населено място): Кюстендил
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?-22-24 градуса.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн:тавана няма изолация и не се живее нито на горният етаж нито в мазето отдолу (тоест не се отопяват). Външните стени са с 8 см ЕПС.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa: 1 телевизор.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): Около 2000 лв с монтаж плюс минус някой лев.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe:изцяло ще разчитам на него за отопление и охлаждане.
И малко детайли. В момента имам един Витоклима 9-ка, който изненадващо се справя добре за отопление и охлаждане, но е малко бавен докато постигне желаните температури. Също така Wi-fi управлението му има доста бъгове, а това е основно изискване за мен. Този климатик ще го преместя на селото където ще се ползва сравнително рядко, а за гореописаната стая искам да взема по-свестен.
Също така се колебая дали да остана на 9-ка или е по-добре да взема 12-ка.
[QUOTE=cveteca;1059846]Здравейте,
моля да ми препоръчате климатик:
Здравей градски и честит празник. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZS-W
За да се вместиш в бюджета провери при Румен Хаджийски - магазина до театъра.Аз миналата седмица влизах в няколко магазина в града и цените са огън направо.Излиза по-евтино да си поръчаш от София и да им платиш транспортните разходи.
[QUOTE=HRS9;1059848]Благодаря за бързия отговор. Това което ме пристеснява на MHeavy е изключително лошите ревюта на тяхната апликация за безжичен контрол на климатика. Общо взето последните мнения във Гугълския магазин са само отрицателни и хората имат доста проблеми. Аз държа на тази функционалност. Има ли алтернативна марка с по-добра апликация в близък то споменатия бюджет?
[QUOTE=cveteca;1059849]На този въпрос аз не мога да отговоря, защото не ползвам WI-FI, климатика си има седмичен програматор,който може да се настрои спрямо нуждите в съответните дни и часове и така да се избегнат допълнителни разходи за Wi-FI контролери и да спести излишни нерви в бъгове и проблеми в приложенията , поне според мен.
Много си им е добър Wi-Fi на Хеви. Какво не ви харесва?
Аз няма как да преценя дали ми харесва или не, понеже никога не съм я ползвал. Просто чета ревютата тук и ме притеснява това което ползвателите споделят:
https://play.google.com/store/apps/d...tmair&hl=en_US
Този пост е редактиран от HRS9; 22-09-23 в 16:49.
[QUOTE=cveteca;1059858]С по-ниска мощност са(което не значи че в по-топло време няма да се справят) и са малко по-шумни, отделно от това при -15 градуса губят повече мощност в сравнение със ЗС-модела.При Дайкина е някъде около 55% загубата докато при Мицубишито е твърдо 41%.Да не забравяме, че като цяло Кюстендил е от студените градове, когато има реална зима(в допълнение добре известните мъгли в края на Ноември и началото на Декември), отделно от това помещението ви е с не малки топлозагуби.Сигурен съм, че има хора които ще ви препоръчат и по-мощна машина от тази която аз ви казах, но все пак е спалня в крайна сметка и не се гонят температурни рекорди