Страница 42 от 66 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 986
Like Tree322Одобрявам

Избор на климатизатор '2023 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Избор на климатизатор '2023 година

За тези пари ще е друго.[/QUOTE]

Заложете на Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W и похарчете разликата за нещо друго, от което имате нужда.Тази машина ще се справи чудесно във вашите условия.

Aleksandars, Palev и KalTi харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от MAKAPOB Виж публикацията
    Хубава машина ама 7-ца с минимум 1.3 и максимум с 1кв повече от номинала за 11 кв. няма да е ефективно. За тези пари ще е друго.
    Този минимум 1,3kW не е верен. Има доста замервания с графики публикувани във форума. За мен това е най-подходящата машина в случая, защото като излезе след офф не се набримчва на 400-500W консумация, а тръгва на 100W.
    Aleksandars, rosswen и Lucky Acho харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Здравейте,
    моля да ми препоръчате климатик:

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно (Спалня)
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете- и за двете
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo- 20 квадрата. Височина 2.60 м
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa : aлyминиeв, двoeн cтъĸлoпaĸeт
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe:общо около 3 кв/м

· изложение нa пoмeщeниeтo: Изток-Юг
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa- първи, приземен етаж от къща
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- cпaлня
    4. B ĸoя част на България (населено място): Кюстендил
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?-22-24 градуса.
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн:тавана няма изолация и не се живее нито на горният етаж нито в мазето отдолу (тоест не се отопяват). Външните стени са с 8 см ЕПС.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa: 1 телевизор.
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж): Около 2000 лв с монтаж плюс минус някой лев.
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe:изцяло ще разчитам на него за отопление и охлаждане.

И малко детайли. В момента имам един Витоклима 9-ка, който изненадващо се справя добре за отопление и охлаждане, но е малко бавен докато постигне желаните температури. Също така Wi-fi управлението му има доста бъгове, а това е основно изискване за мен. Този климатик ще го преместя на селото където ще се ползва сравнително рядко, а за гореописаната стая искам да взема по-свестен.

Също така се колебая дали да остана на 9-ка или е по-добре да взема 12-ка.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=cveteca;1059846]Здравейте,

Здравей градски и честит празник. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZS-W

За да се вместиш в бюджета провери при Румен Хаджийски - магазина до театъра.Аз миналата седмица влизах в няколко магазина в града и цените са огън направо.Излиза по-евтино да си поръчаш от София и да им платиш транспортните разходи.
    cveteca одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

[QUOTE=HRS9;1059848]
    Цитат Първоначално публикувано от cveteca Виж публикацията
    Здравейте,

Здравей градски и честит празник. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 25 ZS-W

За да се вместиш в бюджета провери при Румен Хаджийски - магазина до театъра.Аз миналата седмица влизах в няколко магазина в града и цените са огън направо.Излиза по-евтино да си поръчаш от София и да им платиш транспортните разходи.
    Благодаря за бързия отговор. Това което ме пристеснява на MHeavy е изключително лошите ревюта на тяхната апликация за безжичен контрол на климатика. Общо взето последните мнения във Гугълския магазин са само отрицателни и хората имат доста проблеми. Аз държа на тази функционалност. Има ли алтернативна марка с по-добра апликация в близък то споменатия бюджет?

7. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=cveteca;1059849]
    Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията

Благодаря за бързия отговор. Това което ме пристеснява на MHeavy е изключително лошите ревюта на тяхната апликация за безжичен контрол на климатика. Общо взето последните мнения във Гугълския магазин са само отрицателни и хората имат доста проблеми. Аз държа на тази функционалност. Има ли алтернативна марка с по-добра апликация в близък то споменатия бюджет?
    На този въпрос аз не мога да отговоря, защото не ползвам WI-FI, климатика си има седмичен програматор,който може да се настрои спрямо нуждите в съответните дни и часове и така да се избегнат допълнителни разходи за Wi-FI контролери и да спести излишни нерви в бъгове и проблеми в приложенията , поне според мен.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

[QUOTE=HRS9;1059850]

На този въпрос аз не мога да отговоря, защото не ползвам WI-FI, климатика си има седмичен програматор,който може да се настрои спрямо нуждите в съответните дни и часове и така да се избегнат допълнителни разходи за Wi-FI контролери и да спести излишни нерви в бъгове и проблеми в приложенията , поне според мен.
    OK благодаря. Ще го обмисля. А какво е мнението за климатиците на Самсунг. Примерно този който изглежда с близки характеристики до Митсубишито- SAMSUNG AR09TXCAAWKNEU / AR09TXCAAWKXEU

10. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Много си им е добър Wi-Fi на Хеви. Какво не ви харесва?

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Много си им е добър Wi-Fi на Хеви. Какво не ви харесва?
    Аз няма как да преценя дали ми харесва или не, понеже никога не съм я ползвал. Просто чета ревютата тук и ме притеснява това което ползвателите споделят:

https://play.google.com/store/apps/d...tmair&hl=en_US

12. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=cveteca;1059851]

OK благодаря. Ще го обмисля. А какво е мнението за климатиците на Самсунг. Примерно този който изглежда с близки характеристики до Митсубишито- SAMSUNG AR09TXCAAWKNEU / AR09TXCAAWKXEU
    Въпросния модел, който цитирате аз го намирам на 2500 лева, за още малко ще вземете ZSX-Diamond , което мисля, че е по-добро решение ако ще се дават повече пари.
    Този пост е редактиран от HRS9; 22-09-23 в 16:49.

13. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

[QUOTE=HRS9;1059855]

Тези климатици "само изглеждат" близки до Мицубишито, лично аз не ви ги препоръчвам.
    Разбирам. И аз от това се опасявах. Дайкин предполагам не мога да се доближа до бюджета?

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=cveteca;1059856]

Разбирам. И аз от това се опасявах. Дайкин предполагам не мога да се доближа до бюджета?
    Машините на Дайкин са по-скъпи и ще трябва да увеличите бюджета.

16. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

[QUOTE=HRS9;1059857]

Машините на Дайкин са по-скъпи и ще трябва да увеличите бюджета.
    Да така изглежда. Последно: Тези два Дайкина съпоставими със препоръчаното MHeavy как мислите че ще се представят и залужава ли си по-високата цена на втория:

КЛИМАТИК DAIKIN SENSIRA FTXC25D/RXC25D
    КЛИМАТИК DAIKIN COMFORA FTXP25N/RXP25N

17. Member
    Тук е от
    Aug 2022

[QUOTE=cveteca;1059858]

Да така изглежда. Последно: Тези два Дайкина съпоставими със препоръчаното MHeavy как мислите че ще се представят и залужава ли си по-високата цена на втория:

КЛИМАТИК DAIKIN SENSIRA FTXC25D/RXC25D
    КЛИМАТИК DAIKIN COMFORA FTXP25N/RXP25N
    С по-ниска мощност са(което не значи че в по-топло време няма да се справят) и са малко по-шумни, отделно от това при -15 градуса губят повече мощност в сравнение със ЗС-модела.При Дайкина е някъде около 55% загубата докато при Мицубишито е твърдо 41%.Да не забравяме, че като цяло Кюстендил е от студените градове, когато има реална зима(в допълнение добре известните мъгли в края на Ноември и началото на Декември), отделно от това помещението ви е с не малки топлозагуби.Сигурен съм, че има хора които ще ви препоръчат и по-мощна машина от тази която аз ви казах, но все пак е спалня в крайна сметка и не се гонят температурни рекорди
    cveteca одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

[QUOTE=HRS9;1059860]

С по-ниска мощност са(което не значи че в по-топло време няма да се справят) и са малко по-шумни, отделно от това при -15 градуса губят повече мощност в сравнение със ЗС-модела.При Дайкина е някъде около 55% загубата докато при Мицубишито е твърдо 41%.Да не забравяме, че като цяло Кюстендил е от студените градове, когато има реална зима(в допълнение добре известните мъгли в края на Ноември и началото на Декември), отделно от това помещението ви е с не малки топлозагуби.Сигурен съм, че има хора които ще ви препоръчат и по-мощна машина от тази която аз ви казах.
    Благодаря за отговорите. Изглежда че ще се спра на Митсубишито в крайна сметка.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 66 ПърваПърва ... 32404142434452 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на климатизатор
    От slowhand във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 37
    Последно: 07-06-23, 16:06
  2. Избор на климатизатор '2022 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  3. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  4. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54
  5. Избор на 9ка(25ца)подов климатизатор за спалня/детска стая.
    От Joro1986 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 27-10-18, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе