ssamm22, ще е добре да кажете за какви условия търсите машина, защото така поставен въпроса от Вас е пълен абсурд....
Ясно е, че високия клас е по-добре, но от отзивите тук разбирам, че този модел на фуджицу има някои особености при работа, затова търся мнение за митсубиши.
Ако ще се спирате на Mitsubishi Electric, то тогава трябва да гледате модели от средния или високия клас. Които са сравними по хардуер и параметри с модела да триото.
Жилищна стая 30 квадрата, таван с вата, външна стена с вата, за охлаждане и отопление, трикамерна ПВЦ на вратопрозорец, бюджет-около 2200 с монтаж, централна България. Благодаря.
Този пост е редактиран от HRS9; 01-05-24 в 11:32.
За тези условия:
Hitachi RAK‐VJ35PHAE/RAC‐VJ35PHAE airHome 600
Midea AGN-12N8D1 Xtreme Heat Nordic
Gree GWH12AVCXD-K6DNA1A Airy
Kaisai KSN-12HRH HOT
Благодаря за отговорите. Както винаги бързи и коректни. Мисля да се спра на Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W2 Premium.
Малко офтопик/закачка.
KG явно е добило някакъв митичен статус на нещо гадно във форума :-)
Еми ако е истина това дето се коментираше за четирипътния и последствията върху компресора( и то не се коментираше като единичен случай) е хубаво да се има едно на ум с тази машина, защото ако паразитните шумове на МХИ премиума,както са лечими, така и се свиква с тях - тук говорим за пълен АУТ на машината.
Въпросът е дали се дължи на замърсители и/или влага във фреона поради качествен монтаж или на климатика. Но сме в грешната тема.
Здравейте отново! Поради промяна в плана, моля за съвет за климатици за двете отдалечени спални - съответно най-горе и най-долу вдясно. Първоначалната идея беше мултисплит за тези една до друга, но сега в средната няма да слагаме такъв. За всекидневната слагам Mitsubishi Electric MSZ-LN35VG2W~MUZ-LN35VG2, това вече е решено.
На горната спалня е премахната вътрешната стена и е с площ 17м2, другата е 12.66 м2. Изложението е изток, изолацията е максимално добра като за новопостроено жилище.
Общ бюджет до 5000лв с монтажа.
Поради облицовката от еталбонд на терасите, проблем ли е външните тела да се монтират на земята?
[QUOTE=Georgepetrov137;1069349]Здравейте отново! Щом сте избрали да работите с Мицубиши Електрик, с минимално завишаване на бюджета - 2 x Mitsubishi Electric MSZ-EF25VGK W/B/S~MUZ-EF25VG KIRIGAMINE ZEN
[QUOTE=HRS9;1069357]Този за голямата спалня е ОК, но ми се струва преоразмерен за малката. Нещо в този клас за 10-15м2, което да е подходящо за спалня? Не е задължително да е МЕ.
- - - - - - - - - -
Два отделни, отдалечени са и на различни тераси. Реално са стаи от два различни апартамента.
Не смятам, че машината ще е преоразмерена(смятам че модела може да прояви нужната гъвкавост в ситуацията), но ако не държите да е МЕ и ако можете да си позволите да завишите бюджета с около 500 лева заложете на Daikin FTXM20A~RXM20A BluEvolution Perfera X 2( и за двете спални) и няма да съжалявате.
Ако искате по-евтин но също така качествен вариант 2XMitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium( аз лично ползвам такава машина в спалня 12 кв вече два отоплителни сезона и съм много доволен, напълно незабележима е с няколко много малки изключения).
Този пост е редактиран от HRS9; 03-05-24 в 12:18.